Luk

Albers har succes: Måske undervurderet i DK

| International | 1 kommentar

Infoboks

Andreas Albers stortrives i Jahn Regensburg, hvor han sidste sæson blev topscorer, og han kan måske godt se, at han var lidt undervurdereret, da han spillede i Danmark.

13 mål i 2. Bundesliga.

Det var facit for den tidligere Superliga-angriber Andreas Albers i sidste sæson for sin klub Jahn Regensburg, hvor han blev topscorer og scorede et par vigtige kasser.

Det blev til syv mål i foråret, hvor målet mod mægtige HSV i 1-1-kampen i april var et højdepunkt for den 31-årige målmager.

- Personligt havde jeg en flot sæson, og jeg sluttede godt af, selvom vi som hold rodede lidt rundt i bunden. Højdepunktet var klart at score mod HSV, siger Albers til bold.dk.

- De kom lige fra et nederlag og overnattede et par nætter hos Adidas' hovedkontor hernede for virkelig at gøre sig klar til at give den én over nakken. Men så kom der endnu en kæp i hjulet for dem, og det var selvfølgelig morsomt.

Albers var den altoverskyggende målscorer for Regensburg sidste år, og derfor blev der taget skrappe midler i brug.

- Der blev jo faktisk startet en indsamling sidste år. For hvert mål, jeg ikke scorede, gik nogle penge til velgørenhed, så der blev lagt pres på, at jeg skulle spille på tværs i stedet for at gå selv, siger Albers med et grin.

- Måltørke ville gå mig på for otte år siden
I denne sæson er Regensburg og Albers' form vendt lidt på hovedet, for her har holdet fået en flyvende start, mens danskeren kun har scoret ét mål i otte kampe.

- Jeg har haft chancerne til at score flere mål i denne sæson, og jeg er overbevist om, at jeg nok skal score et tocifret antal mål i denne sæson også.

- Hvis jeg havde været otte år yngre, kunne det være, at det var gået mig lidt mere på, men når man som hold fungerer, kan jeg ikke tillade mig at klage.

Regensburg ligger aktuelt nummer to i 2. Bundesliga - a point med Paderborn på førstepladsen - men målet er stadig overlevelse.

- Vi holder begge ben på jorden som den klub med klart den laveste omsætning i 2. Bundesliga, og vores mål er at overleve. Så målet er hurtigst muligt at nå 40 point, for med det antal plejer vi at overleve.

- Men jo tættere vi kommer på målet, jo sjovere bliver sæsonen jo også. Vi ved samtidig også godt, at der venter nogle svære modstandere de kommende uger, så vi forbliver ydmyge.

Ingen Hyballa-tilstande
Andreas Albers' rolle hos Regensburg har ændret sig markant, fra han ankom som ny ikke-tysktalende til nu, hvor han er én af de bærende spillere.

- I starten lænede jeg mig meget op ad de andre og koncentrerede mig om at spille fodbold, hvor jeg i dag nyder at være én, der bliver lyttet til og spurgt til råds, selvom det måske ikke altid er grammatisk korrekt, siger Albers med et smil.

- Jeg har kunnet skabe mig en del medindflydelse, og det har jeg altid godt kunnet lide.

Albers og familien trives også uden for banen, og der er bare styr på tingene i Regensburg, forklarer han.

- Klubben er drevet sundt. Jeg bliver tit spurgt, om det er tyske tilstande, men det minder meget om Danmark det hele, så derfor trives jeg selvfølgelig.

- Nu følger jeg jo også med på bold.dk, og det er nogle gange sørgelig læsning, når man kan se, at der nu kommer en tidligere Esbjerg-træner (Peter Hyballa, red.) ned i 3. Liga. Jeg har et par kammerater i klubben, så jeg skal lige høre dem om, hvordan det udvikler sig, siger Albers.

Den danske angriber nyder også at modbevise kritikerne, der anser holdet som klar nedrykningsfavorit.

- Regensburg skal hele tiden forsøge at finde andre måder at spille lige op med de store hold, og det, synes jeg, er en rigtig fed udfordring hele tiden at skulle kaste sin underdog-rolle af sig.

- Omverdenen vil gerne gøre os til klar nedrykningskandidat i denne sæson, så det er fedt at ligge i toppen efter syv runder.

- Holdfølelsen er altafgørende for en klub som Regensburg, så de gør meget ud af at finde holdspillere fra de lavere rækker, fordi man ikke kan købe stort ind, og derfor hentede de i sommer hentede fem fra den fjerdebedste række.

- Sportsligt er det stadig rigtig spændende at være her, og med tilskuere tilbage er det rigtig fede kampe mod rigtig dygtige spillere og store klubber.

Måske undervurderet i Danmark
Andreas Albers har spillet for Vejle Boldklub, Viborg, Silkeborg og Skive i Danmark, men langt størstedelen af sine kampe og mål fik han i 1. division.

Han fik 31 kampe i Superligaen for Silkeborg i 2016/17, men blot syv af dem var fra start. Det lykkedes at finde vej til målet fem gange.

Nu har han leveret 22 mål og 10 assists i Regensburg, så har han i virkeligheden været lidt undervurderet i Danmark?

- Jeg kan selvfølgelig også godt læse statistikker, og de taler jo min sag. Jeg var topscorer i Viborg og Silkeborg, og jeg scorede også en del mål i Vejle; jeg har stort set altid scoret et tocifret antal mål på en sæson.

- Jeg har selvfølgelig gerne villet prøve mig af på højeste niveau, og det fik jeg delvist mulighed for i Silkeborg, men ellers er det aldrig rigtig kommet så vidt.

- Jeg ved ikke, om jeg er skuffet over det, men jeg er i hvert fald rigtig, rigtig glad for, at jeg nu har fået mulighed for at prøve mig af i 2. Bundesliga, som jeg anser for at være på højde med Superligaen.

- Nu har jeg også bevist hernede, at jeg har kunnet klare den udfordring, og derfor kunne jeg måske være enig i, at jeg i Danmark har været undervurderet, men det er jo ikke rigtig mig, der skal være dommer over det.

- Jeg er bare glad for at vise, at jeg godt har kunnet klare et trin op og stadig har leveret. Selvom jeg er over 30, peger pilen også stadig opad, siger Albers.

Regensburg skal fredag klokken 18.30 op imod bundproppen Aue.


Af Sara Margren
Søndag 17. oktober