LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

Aldrende stjerner med et pift af høje albuer

| Bolton | 5 kommentarer
Aldrende stjerner med et pift af høje albuer

Infoboks

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement
Julekalenderen består i år af All Star-hold fra verdens bedste læsere, og bag låge nummer ti gemmer sig et stærkt Bolton Wanderers-hold fra en frustreret fan, der husker tilbage på en række store personligheder.

I 2015 bestod bold.dks julekalender af 24 fodboldpersonligheders All-Star-hold, og i år byder julekalenderen så på de bedste og mest interessante drømmehold fra vores fantastiske og indsigtsfulde læsere. Mange tak for alle bidragene!

Dagens afsnit handler om den engelske klub Bolton Wanderers, der i de senere år har haft det særdeles svært efter både nedrykninger og økonomisk rod. Men selvom det hele kan se håbløst ud, holder man naturligvis fast i sin klub.

Det er i hvert fald tilfældet for læseren KJL, der i de mest triste stunder kan huske tilbage på en tid med store stjerner og farverige personligheder.

- Jeg er frustreret, irritabel og hader Bolton Wanderers det meste af tiden. Ledelsen har nærmest ikke truffet en fornuftig beslutning de seneste 20 år.

- Fansene er brokkehoveder. Sure tandløse sprogudfordrede minearbejdere med hang til ølbajere og til at bebrejde alt på dommeren, ledelsen, vejret og Blackburn. Så ikke væsentligt forskellige fra mig selv. Der er i sandhed ikke meget godt at sige om Bolton. Min klub. Kærlighed ruster ikke.

KJL's Bolton Wanderers-hold ser ud som følger:

Målmand
Jussi Jääskeläinen: 526 kampe, 0 mål

Købt for en slik som reserve og endte på over 500 Bolton-kampe. Farverig var han næppe, men den blonde finne skuffede aldrig.

Forsvar 
Neil Cox: 80 kampe, 7 mål
Gudni Bergsson: 317 kampe, 27 mål
Bruno N'Gotty: 172 kampe, 7 mål
Ricardo Gardner: 409 kampe, 23 mål

Cox spillede for Bolton i cirka fem minutter, men man kan ikke komme uden om en spiller, som tager en klokkeren stenhård bold til klokkerne. Raser lidt. Scorer. Konge.

N'Gotty var den første galactico. Oppe i årene, karrieren på vej nedad. Fik sin anden luft i Bolton, og han blev ikke den sidste.

Bergsson var kaptajn, kulturbærer og talisman. Han spillede upåklageligt, til han var næsten 52. Næsten.Gardner var en flyvsk venstrekant. Købt for dyrt efter et habilt VM. Peter Møller-effekten. Han blev flyttet til backen og blev en af de bedste i ligaen og spillede for Bolton i godt et årti. Fart, elegance og lækre dreads.

Midtbane 
Jay-Jay Okocha: 145 kampe, 18 mål
Kevin Nolan: 345 kampe, 50 mål
Fernando Hierro: 35 kampe, 1 mål

Jay-Jay Okocha - so good they named him twice. En trickster, en kunstner, men det var ikke kun spas. Stoppede i klubben som 32-årig. Reelt var han nærmere 42.

Hierro skulle lige have Premier League med inden pensionen. Han skolede amatører som Paul Scholes i afleveringens ædle kunst. Kunne snildt have spillet et par sæsoner eller 10 mere.

Kevin Nolan - en ung talentløs forsvarsspiller med en jernvilje. Så blev han rykket frem på banen, og trods topfart som en damptromle blev det til adskillige målrige sæsoner, anførerbind og legendestatus.

Kantspillere og angriber
Chung-Yong Lee: 195 kampe, 20 mål
John McGinlay: 245 kampe, 118 mål
Youri Djorkaeff: 81 kampe, 21 mål

'Chungy' havde for mange og for alvorlige skader til, at talentet for alvor blev forløst, men "he'll shoot, he'll score, he'll eat your labrador".

Youri, den første af de største. Verdens- og europamester med det mest elegante touch nogensinde. Klassespiller, klasse alting.

Super John McGinlay. Ja ja, Anelka var da meget bedre, men McGinlay scorede på stribe, havde legendarisk høje albuer, fandt sig ikke i noget som helst, ejede en pub i byen og kaldte Michael Johansen for Ginger Smurf.

Læs med igen i morgen, hvor vi skal en tur til den italienske hovedstad, Rom.

julekalender@bold.dk


Af Anton Græsdal Maajen
Torsdag 23. maj
Onsdag 22. maj