Luk

Alisson blev Liverpools kæmpe helt i CL-jagt

| Premier League | 106 kommentarer

Infoboks

West Bromwich - Liverpool 1-2
Premier League
15' 1-0 Hal Robson-Kanu
33' 1-1 Mohamed Salah
90' 1-2 Alisson Becker

Alisson blev den kæmpe helt, da han med et hovedstødsmål dybt inde i overtiden sørgede for, at Liverpool holder liv i drømmen om Champions League med en 2-1-sejr over West Bromwich i Premier League.

Liverpool FC havde forud for sæsonen formentlig troet, at de ville være med i mesterskabskampen i Premier League lige til det sidste.

Efter en forfærdelig sæson med læssevis af skader og uhørt mange nederlag på Anfield kæmper man nu desperat for at komme i næste sæsons Champions League.

Her var kravet søndag en sejr over allerede nedrykkede West Bromwich ude på The Hawthorns, hvis der skulle hales ind på Chelsea på fjerdepladsen.

Inden kampen var angriberen Diogo Jota blevet meldt ude for resten af sæsonen, hvorfor Liverpool-manager Jürgen Klopp i stedet stillede op med den klassiske fronttrio bestående af Firmino, Mané og Salah.

Som forventet kom Liverpool blæsende ud af tunnellen, men WBA var farlige på flere dødbolde og kom foran i åbent spil efter et kvarter.

Hal Robson-Kanu blev sendt i dybden af Matheus Pereira og scorede usvigelig sikkert bag Alisson - hans første Premier League-mål siden november 2017. Nok engang så Liverpools omskiftelige forsvarslinje noget vakkelvorn ud.

Efter 23 minutter burde Mané have udlignet, da hurtigt Liverpool-spil gjorde ham helt fri lidt til højre for mål, men senegaleseren sparkede forbi til egen frustration.

Liverpool begyndte dog decideret at sværme om WBA-målet, og forløsningen kom efter 32 minutter, da Mané opsnappede bolden efter sløset forsvarsspil og lagde af for Salah, der drejede den over i det fjerne hjørne.

Robson-Kanu fik endnu en friløber foræret efter 35 minutter, men Trent Alexander-Arnold fik lige akkurat afværget en tro kopi af waliserens indledende scoring.

At det var en underholdende kamp blev understreget på det efterfølgende hjørne, som Alisson med nød og næppe forhindrede i at gå direkte i mål.

Mod slutningen af halvlegen var der nogle gys for Liverpool, da WBA havde artige muligheder for at komme foran igen, men det forblev ved de 1-1.

Annulleret LFC-mål fra start

Udeholdet kom flyvende ud af blokken i jagten på CL-billetterne og lugtede blod allerede efter få minutter af anden halvleg, hvor Mané scorede men i offside-position.

Det gik dog også den anden vej, da Kyle Bartley efter 70 minutter troede, at han havde bragt WBA foran, men han blev vurderet til at være offside, og VAR kom ham ikke til hjælp.

Med syv minutter igen driblede Alexander-Arnold sig helt fri og prøvede at dreje bolden ind med venstrebenet, men skød langt over mål til sin egen udelte ærgrelse.

Kort efter prøvede Thiago sig, hvor Sam Johnstone måtte ud i fuld længde for at afværge.

Tiden var ved at rinde ud for Liverpool, hvis de skulle tage de stærkt nødvendige tre points, og presset på WBA's mål blev intensiveret.

I de døende minutter var der tale om ren belejring af WBA's forsvar, men hjemmeholdet så ude til at holde stand, indtil Liverpool fik hjørnespark i de allersidste sekunder.

Alisson af alle mennesker gik med frem og headede uimodståeligt i mål, hvorved Liverpool tager de tre points og holder liv i drømmen om Champions League.


Af Philip Blüdnikow
Søndag 20. juni