Luk

Ambitiøs Hiljemark vil vinde titler og i Europa

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Infoboks

AaB - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (26/10)
Bet25 1,84 3,80 4,30
Oddset 1,75 3,80 4,70
bet365 1,75 3,75 4,50

Oscar Hiljemark ser et stort potentiale i AaB, som den svenske midtbanespiller er kommet til for at vinde titler og spille europæisk fodbold, siger han til bold.dk.

AaB præsenterede på transfervinduets sidste dag lidt af et scoop i form af den svenske landsholdsspiller Oscar Hiljemark, der har skrevet kontrakt til 2023.

Midtbanespilleren har tidligere vundet mesterskabet med PSV og Elfsborg, og han satser benhårdt på, at tiden i AaB også bringer trofæer med sig.

- Målet er uden tvivl at vinde titler og spille i Europa. Jeg var et sted i min karriere, hvor jeg ville til et positivt miljø, hvor der er mulighed for at konkurrere om de ting, og det føler jeg virkelig, at vi kan i AaB.

- Det er små detaljer, der afgør, om et hold bliver en kæmpe succes eller ej, og kvaliteten er der helt klart. Klubbens vilje og ambitioner er de samme som mine, så jeg tror, det bliver rigtig godt, siger Oscar Hiljemark til bold.dk.

Hiljemark har endnu ikke været i kamp for AaB, men baseret på indtrykkene til træning er han meget optimistisk.

- Jeg synes, niveauet ser rigtig højt ud. Jeg har snakket lidt med drengene til træning, og vi har bestemt kvalitet nok til at være et rigtig godt fodboldhold. I den her verden er det små ting, der afgør, om man er med også kæmper om ligatitlen, eller om man ligger lidt længere bagved.

- Vi skal forsøge at steppe op på nogle få områder, men grundkvaliteten er til stede. Der er mange unge og dygtige fodboldspillere, så det føles meget inspirerende at komme hertil med lidt mere erfaring og bidrage, siger Hiljemark.

Ved hvad det kræver

Oscar Hiljemark har spillet i klubber som Genoa, Panathinaikos og Dynamo Moskva, og han håber at kunne bidrage med sin store erfaring.

- Jeg har været ude i Europa i mange år og har fået en masse erfaring, som jeg skal bidrage med. Jeg har været med til at slås for titler og ved, hvad det kræves, og det er noget af det, jeg skal hjælpe især de yngre spillere med. Jeg vil arbejde hårdt, bidrage på bolden og generelt tage et stort ansvar.

- I forhold til det fodboldmæssige er jeg glad for at arbejde på store områder og være meget involveret. Holdet kommer altid før det individuelle, og visse kampe skal spilles på én måde, mens andre skal gribes anderledes an. 

- Så længe vi altid får tre point, er jeg tilfreds, siger Hiljemark, der føler, han har en nogenlunde viden om 3F Superligaen:

- Jeg vil ikke sige, at jeg har fuldstændig styr på alt i dansk fodbold, men jeg synes alligevel, at jeg har et fint kendskab. Jeg har tidligere holdkammerater, der har spillet i Superligaen, og jeg har set nogle kampe de seneste måneder, da jeg vidste, at det kunne blive aktuelt.

- Det er en liga med mange gode hold, der satser på at udvikle unge spillere, så det er inspirerende for mig at komme til en liga, der ser ud til at være proaktiv og har formået at få hold ud i Europa, siger Hiljemark til bold.dk.

Hiljemark kan få AaB-debut søndag aften, hvor nordjyderne gæster FC København i Telia Parken.

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Martin Schmidt

11 kommentarer

Kompis 07:10          
Man må sige den Nordjyske "ydmyghed" bliver udfordret her! Bliver spændende at se hvad han kan tilføje Superligaen.
bruger 155512 07:16          
Tror bare at Hiljemark har anfører ambitioner. Godt med en ny kriger.
kennytrez 07:44          
Jeg skal bare lige være sikker. Betyder det her der er storhedsvanvid i det nordjydske? At de har mistet alt forbindelse til jordkloden og at de skal latterliggøres hele tiden?
Eller er det kun i Aarhus den slags sker, og det bare er tilladt at have ambitioner og drømme i AaB?
bruger 145819 07:49          
Så skulle han have valgt FCM over AaB.
PLorimer 08:25          
Nej Kenny vi har ikke storhedsvanvis, den føretrøje er længere syd på, i føre med mange længder. :-)

Nu har AaB jo en tradition for at poppe op ca hvert 7 år og stjæle et billigt mesterskab, senest i 14 hvor det blev til et mesterskab og pokal titel. Så helt urealistisk er det ikke.

Godt vi har fået tilført Hiljemark, god spiller med ambitioner, og meget verbal på banen også. Godt med andre typer end bare de introverte spillere der ellers er i klubben.
Midtjylland<3 08:54          
Kenntrez


Vi måtte heller ikke i Midtjylland for nogle år siden
kennytrez 09:00          
Min kommentar var egentlig ment som en ironisk distance til det idioti der følger hver gang en fra AGF tillader sig at have drømme.

Jeg synes det er helt perfekt at have ambitioner uanset hvilken klub, ellers kan man ligeså godt stoppe med at spille bold hvis man er tilfreds med status quo.
Søndag 25. oktober