Luk

Ambitiøs SIF-chef: Målsætningen er top seks

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Infoboks

Silkeborg - AaB
Superligaen Grundspil (01/08)
bet365 2,50 3,40 2,70

Silkeborg vil jagte en plads i top seks, selvom holdet kun lige er rykket op i 3F Superligaen. Så klar er meldingen fra cheftræner Kent Nielsen.

De fleste oprykker har som målsætning, at de vil overleve den første sæson. Det vil Silkeborg-træner Kent Nielsen ikke nøjes med. 

Holdet har meget momentum efter en flot forårssæson i landets næstbedste række, og hvilken bedre måde at ride videre på det end at jagte en tidlig overlevelse i form af en plads i Superligaens mesterskabsspil.

I hvert fald er det målsætningen fra cheftræneren.

- Det er at komme i top seks. Vi kommer til at gå all-in på at komme i top seks, og hvis det ikke lykkes, så går vi all-in på at få så mange point som muligt. Det er det, vi har været sindssygt gode til i lang tid. Vi har været så gode til at sige, at vi skal have det optimale ud af hver eneste kamp.

- Det er det, som vi har været stærke til. Det er vel kamp nummer 19 nu, hvor vi er ubesejret, og det er, fordi vi har en sult, ærgerrighed og kan lægge spekulationer til side, siger Kent Nielsen. 

Den målsætning startede ganske fint, da mandagens sæsonåbner på hjemmebane mod SønderjyskE endte 0-0. 

Mattsson-erstatning skal nok komme udefra

Den ambitiøse målsætning skal tilmed ses i lyset af, at Silkeborg har mistet klubbens største profil.

Magnus Mattsson brændte nemlig NordicBet Ligaen af med 19 kasser og otte assister i den seneste sæson, hvilket sikrede et skifte til hollandske NEC Nijmegen.

Derfor leder Kent Nielsen og co. nu efter en erstatning. 

- Vi ser muligheder i dem, vi har, men vi er på udkig efter – ikke en kloning af Magnus – men spillere, der har nogle offensive kvaliteter. Det er vi opmærksomme på. De skal også være gode og passe ind her for at komme på vores hold.

- Det nytter ikke noget, vi får nogle, der er gode på andre hold, men de skal også passe ind her. Der er noget teknik, kreativitet og bevægelighed, som vi kigger på, når vi skal finde den rigtige spiller.

En erstatning kunne også findes internt, hvor Sebastian Jørgensen er det mest oplagte bud ifølge Kent Nielsen.

- Sebastian Jørgensen har tilløb igennem et stykke tid, men nu skal han også få det gjort. Han er den umiddelbare. Det er ikke sådan, at der er andre. Vi har stor tro på, at Vallys kommer til at blomstre. Især i første halvleg (mod SønderjyskE, red.) var han meget dominerende og udfordrende hele tiden. Vi tror også på, at han nok skal få en god sæson, siger Silkeborg-træneren, der dog regner med indkøb.

- Vi er fokuseret på, at der skal komme noget udefra.

Silkeborg gæster FC København i næste runde.


Af Andreas Roesen

11 kommentarer

Toratora 06:48          
Dejligt at høre de er realistiske omkring transfer-situationen.
1917SIF 07:06          
Han er så dygtig det gør helt ondt. Uden Kent Nielsen ville SIF stadig spille 1. Division
Moto1 07:37          
Silkeborg spillede fint og friskt mod Sdr. Jyske, men når de øvrige SL om 2-3 kampe har afkodet deres spillesystem, blive det svært for SIF at nå deres målsætning om top 6.
Brumbasse4 07:43          
Ikke realistisk. De skal have forstærkning til offensiv midtbanen først og fremmest.
nielsc 07:44          
Det er da første gang der er meldt noget målrettet ud fra den klub i de seneste ti år. Dejligt at Kent Nielsen tør tage de ambitioner i hans mund. SIF ændrer ikke spillestil om så alle de andre superliga klubber afkoder dem, det står helt fast. Men det vil give mange point alligevel - en boldbesiddelse på 65-35 mod SønderjyskE siger at SIF skaber kampene og ikke modstanderne som for 2 år siden, da de sidste var i Suppen og blev banket sønder og sammen, afventende og uden boldbesiddelse. Flot arbejde, Kent Nielsen.
Chelsea93 07:50          
Man kan ikke andet end elske den mand. Outfittet er helt kanon!
DOM 09:16          
hahaha jeg siger tak for morgendagens grin.... hvorfor ikke sigte efter at blive Danmarks vinder ?....hahahaha.... Når man nu ikke kan vinde over et frygtelig ringe Sønderjyske hold i sin første kamp bør man slet ikke tale om top 6...hahaha og lige en bemærkning...når man vælger at bruge statikker så gør det ordentligt... korrekt at sif havde en langt større bold besiddelse end SE men men skud indenfor målrammen var 3-1 til Sønderjyske..... men kampen endte jo som bekendt 0-0.....
Mandag 26. juli