Luk

Ambitiøse Macena i Thailand: Vil slutte i DK

| Phitsanulok FC | 6 kommentarer

Infoboks

Den tidligere Holbæk- og AC Horsens-spiller Gilberto Macena er glad for at være en del af thailandsk fodbold, hvor han stadig har mål for karrieren. Han vil dog gerne ende karrieren i Danmark.

Gilberto Macena viste sin store træfsikkerhed i dansk fodbold, da han var i Holbæk og AC Horsens. Efter opholdet i Danmark har den brasilianske offensivspiller taget turen østpå, og nu er han en del af den thailandske klub Phitsanulok FC. 

Brasilianeren skiftede for nylig dertil fra brasiliansk fodbold, men han har i flere omgange været i thailandske klubber.

Nu er Macena blevet 37 år, men det stopper ham ikke i at være ambitiøs. Offensivspilleren siger til bold.dk, at han gerne vil tage skridtet til den bedste thailandske række, men derefter vil han gerne slutte karrieren i Danmark. 

- Jeg spiller i den tredjebedste række, men alle klubber holder øje. Vi er startet rigtig godt. Vi ligger nummer to, og jeg har spillet seks kampe, scoret fire mål og lavet tre assists, så det går rigtig godt. Jeg forventer stadig, at jeg skal prøve nogle store ting, før jeg stopper karrieren, siger Gilberto Macena til bold.dk.

Når du siger store ting, vil vi du gerne opnå?

- Først og fremmest vil jeg spille med i toppen. Jeg er ved at finde mit spil igen. For efter, at man har været skadet, så tager det lidt tid at komme op igen, også når man ikke er helt ung mere. 

- Først og fremmest vil jeg gerne tilbage til toppen, og jeg er tæt på det. Selvfølgelig vil jeg gerne have opmærksomhed, og jeg tror stadig, at en stor klub i Thailand får øje på mig, og at jeg kan få lavet en aftale i den bedste række, hvor jeg kan spille en sæson eller mere på topniveau. 

- Hvis der efter det kommer et tilbud fra Danmark, og hvis jeg har chancen for at komme tilbage til Danmark for at slutte min karriere, så vil jeg selvfølgelig gøre det. Jeg vil gerne tilbage på højt niveau i Thailand og vise, at jeg har niveau, og så kan jeg slutte komme tilbage til Danmark for at slutte min karriere på et tidspunkt. Men det sker ikke før om to år. Jeg vil gerne spille lidt mere, siger brasilianeren. 

Formen er rigtig god

Macena siger, at han er i rigtig god fysisk forfatning, og brasilianeren er blevet klogere med årene, vurderer den tidligere AC Horsens-angriber. 

- Min fysiske form er rigtig god, men jeg kan huske, at da jeg var i Horsens, der stod jeg på linje med forsvaret, og de kunne næsten spille 50 bolde ind bag forsvaret, og jeg ville næsten kunne løbe dem alle sammen op. Nogle gange løb jeg også forgæves, men jeg synes, at jeg er blevet klogere til at lave de løb. 

- Efter jeg kom til Kina, Thailand og Saudi-Arabien, så har jeg også spillet som tier og på kanterne, men lige nu er jeg glad for, at jeg spiller tættere på mål, men jeg er stadig tier, dog næsten som en anden angriber, så jeg er begyndt at score flere mål og blive mere målfarlig. 

- Jeg finder også mine holdkammerater og laver nogle assists. Jeg synes, at jeg med min fysiske kondition er tættere på mål og ligesom i mine gamle dage i Horsens bare uden de mange løb. 

- Jeg løber stadig og er hurtig, og jeg kommer stadig forbi forsvarsspillerne i Thailand, som også er hurtige. Nogle gange er de ikke så kloge, men de løber meget og tackler. Jeg kommer forbi dem stadigvæk, så der mangler ikke noget der, siger Gilberto Macena til bold.dk. 

Macena og Phitsanulok FC indtager lige nu andenpladsen i den tredjebedste række i Thailand, der hedder Thai League 3, med 16 point efter seks kampe, og klubben går benhårdt efter oprykning, fortæller Macena. 

Brasilianeren nævner, at klubben har investeret godt og har gode faciliteter. Dog er der ikke en strand i nærheden af bopælen i Phitsanulok, der er beliggende næsten 385 kilometer nord for Bangkok, men alt i alt er det et fint sted at bo, pointerer den tidligere Superliga-angriber. 

Gilberto Macena har kontrakt til maj 2022, og da brasilianeren brillerede i Superligaen, blev det til hele 52 mål i 141 kampe. 

Tidligere har Macena spillet for Burinam United, Bangkok United og Chiangrai United i Thailand.

Det er blevet til i alt 74 kampe med 35 mål og 20 oplæg til følge i thailandsk fodbold for Gilberto Macena.


Af Anders Jensen

6 kommentarer

FarmandPer 10:42          
Sådan en fed artikel fra en del af verden vi ikke hører meget om i fodboldsammenhæng, og så nævner man ikke engang hvor mange kampe han har spillet og hvor mange mål han har scoret i den klub han spiller for nu og samlet i hans karriere i Thailand.
Gustav09 11:27          
Gilberto, du ved du var elsket i Horsens, det er svært at finde en anden, der gennem tiderne, har haft større betydning for holdet (HFS-æraen inkluderet) Nu er du blevet 37 og spiller i tredjebedste thailandske række - uden at kende niveauet sådan i detaljer, har jeg en fornemmelse af, at det måske er et sted omkring den danske 3. division eller DS. Du er altid velkommen i Danmark - er jeg sikker på - men det bliver nok ikke til et comeback på SL-niveau, desværre. Du skulle være kommet "hjem" noget før.
MistGoose 12:20          
så nævner man ikke engang hvor mange kampe han har spillet og hvor mange mål han har scoret i den klub han spiller for nu og samlet i hans karriere i Thailand.
Transfermarkt har ikke detaljer omkring opholdet i hans nuværende klub.
Men han har spillet 56 kampe i den bedste thailandske liga, med 28 mål og 14 assists, henover 3 sæsoner.
Crix87 13:04          
Jeg tror godt du kan regne med at 3. division i Thailand er MARKANT dårligere end den tilsvarende i Danmark.
Gustav09 14:02          
@Crix87, derfor nævner jeg også DS (Og 3 division, der jo er vores fjerdebedste række)
Balder24 18:15          
Han er kæmpe AC legende. Er glad for at høre han stadig spiller. Jeg håber at se ham i en rolle i klubben igen. Som spiller tror jeg dog ikke på. Men nu må vi se :)
Søndag 5. december
Juventus FC - CAMPIONE D´ITALIA 21/22
20:55
F1-tråden
20:54
SERIE A
20:54
Newcastle United
20:53
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
20:52
F1-tråden
20:51
F1-tråden
20:50
Marrony udeladt igen: Sendt hjem til familien
20:48
Randers blev dukket af Kadrii og OB i pokalen
20:46
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
20:46
F1-tråden
20:45
F1-tråden
20:44
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
20:43
F1-tråden
20:43
Randers manglede skarpheden: Et mirakel
20:42
Randers blev dukket af Kadrii og OB i pokalen
20:41
F1-tråden
20:41
F1-tråden
20:40
F1-tråden
20:40
F1-tråden
20:40
F1-tråden
20:40
Skaktråden. Ian Nepomniachtchi er ny udfordrer..
20:37
Randers blev dukket af Kadrii og OB i pokalen
20:36
FC Midtjylland - Jugoslavisk vandpolo
20:35
F1-tråden
20:35