Luk

Aminis drømmekasse gav ny AGF-sejr

| 3F Superliga | 75 kommentarer

AGF vandt 2-1 takket være et glimrende langskud af Mustafa Amini, da klubben fredag aften besøg OB i Superligaen.

Det var to formstærke 3F Superliga-mandskaber, der fredag aften stod over for hinanden i Odense i jagten på yderligere tre point i landets bedste række.

OB var før kampen ubesejret i de seneste tre Superliga-kampe, mens AGF havde vundet de seneste fire og ikke tabt i landets bedste række siden den 5. august.

Derfor var der lagt op til et spændende opgør, der også fik en fin start. Og gæsterne fik den første store chance efter ni minutters spil.

Oliver Christensen endte på noget af en skovtur, hvilket gav Mustapha Bundu en chance for at sparke mod et frit mål. Angriberen trykkede af fra en spids vinkel, men han sendte den over mål.

Fem minutter senere brændte det på i den anden ende. Issam Jebali havde afløst Sander Svendsen i startopstillingen og var livlig i kampens start. Han kom fri i venstre side af feltet og sendte bolden fladt på tværs. Oliver Lund dukkede op bagerst i feltet, men sendte bolden lige forbi.

Det samme gjorde Moses Opondo tre minutter senere, da en høj bold endte foran ham i feltet. Han trykkede af første gang, men flugteren gik lige forbi den ene stolpe.

Det var gæsterne fra Aarhus, der fik grund til at juble først. Formstærke Mustapha Bundu blev spillet fri og driblede uden om OB-keeperen. Han kiksede sin afslutning, der ikke havde meget kraft på på vej mål mål, men Marco Lund gled på stregen og kiksede sin clearing.

AGF kom derfor foran 1-0, og den stilling kunne de også tage med sig til pause.

OB kom bedre ud fra anden halvlegs start, hvor hjemmeholdet dominerede spillet. Det gav også bonus efter 66 minutter, hvor et frispark endte hos Moses Opondo, der prikkede udligningen i kassen.

Kort efter kunne AGF være kommet foran igen. Jakob Ankersen stak Patrik Mortensen i dybden, men angriberen misbrugte friløberen, som han sendte lige på Oliver Christensen i OB-kassen.

Anderledes skarp var Mustafa Amini, da han ti minutter før tid fik mulighed. Bolden endte hos ham på kanten af feltet, hvor han med venstre ben sendte bolden i kassen helt oppe i krydset.

OB skruede op for presset i slutminutterne, men tættest kom de på kørt før afslutningen på de 90 minutter. Her fik Alexander Juel Andersen hovedet på et frispark, der blev sendt i boksen, men bolden gik tæt forbi mål.

AGF vandt kampen 2-1 og rykkede dermed op på tredjepladsen, inden konkurrenterne har spillet i runden. OB ligger nummer fem.


Af Jonas Sand
Søndag 20. oktober