LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Amundsen fravalgte danske klubber

| International | 6 kommentarer
Amundsen fravalgte danske klubber
Foto: Rosenborg BK
Malte Amundsen havde interesse fra flere danske klubber, men mavefornemmelsen pegede mod Rosenborg, som backen føler, er det helt rigtige skridt for ham.

Malte Amundsen har længe været en stor profil for HB Køge, og nu er den 19-årige venstreback så rykket til den norske mesterklub Rosenborg.

Der var ellers interesse fra flere danske klubber.

- Ja, det var der. Det kunne også have været en mulighed at tage til en dansk klub, men det her føltes bare mere rigtigt, og mavefornemmelsen var bare super god hele vejen igennem, siger Amundsen til bold.dk.

- Det har ikke spillet så stor en rolle, at det var en klub i udlandet. Men det er jo selvfølgelig en klub, der gerne vil og skal vinde mesterskaber, og det spillede en stor rolle for mig.

Malte Amundsen har overvejet sin fremtid grundigt, og det var vigtigt for ham at træffe det helt rigtige klubvalg.

- Mine overvejelser har været, at jeg gerne ville tage et skridt, der ikke var for stort, men hvor jeg troede på, at jeg på sigt ville komme til at spille en rolle. Så kom den her mulighed, og det synes jeg lød helt fantastisk, for ellers havde det nok været for stort eller for småt.

- Jeg føler, det er et skridt op, men et sted hvor jeg kan gavne klubben på et tidspunkt. Selvfølgelig er der nogle ting, jeg skal vænne mig til. Jeg flytter hjemmefra for første gang, og jeg skal falde til, men jeg har det sidste halve år følt mig klar.

- Jeg er super glad for det, og jeg har fået et godt førstehåndsindtryk. Det er en rigtig stor klub, selvfølgelig meget større end den jeg kommer fra, og jeg er blevet taget rigtig godt imod af både holdkammerater og alle i klubben.

Amundsen har allerede sat sig næste mål: At blive fast mand i Rosenborg.

- Næste mål for mig er at jagte fast spilletid. Nu skal jeg lige falde til, men ellers handler det om at tage alle de spilminutter, jeg kan få i starten og så bide mig fast på et tidspunkt, siger Amundsen.

Malte Amundsen nåede 67 førsteholdskampe for HB Køge, heraf 60 kampe i 1. division.

sara@bold.dk

Se Liverpool - Crystal Palace Stream live på Eurosport Player   
Advertisement

Af Sara Margren

6 kommentarer

CVJ 10:34          
Nordmændene er ekstra vilde med ham fordi han lyder som en sej polarforsker
MebMeb 10:39          
Han skulle have valgt den danske Superliga, da chancen for at komme til udlandet er større end den er hvis man spiller i den norske liga (og jo ved godt at Norge er udlandet, but still)
Job 10:49          
Han skulle have valgt den danske Superliga, da chancen for at komme til udlandet er større end den er hvis man spiller i den norske liga (og jo ved godt at Norge er udlandet, but still)
Ikke nødvendigvis. Bliver han fast mand hos Rosenborg i løbet af sæsonen, og gør en god figur i EL f.eks. kan det skifte være en genvej til en god kontrakt uden for Skandinavien. Alternativet kunne jo være en perifer rolle hos FCK, Brøndby eller FCM, eller spilletid i en af de mindre Superligaklubber. Spilletid i OB er næppe bedre end spilletid i Rosenborg, set med videresalgsbriller.
Lange 11:21          
Kris Stadsgaard røg til Malaga fra Rosenborg.
Jim Larsen til Club Brügge
Chr. Gytkjær til 1860 München

Alle 3 kom ind over landsholdet i den periode.

Bendtner har spillet sig på landsholdet gennem Rosenborg, samt Mike Jensen. Jacob Rasmussen var også med på U21/liga landsholdet der netop var afsted.

Så man bli´r ikke helt overset i Rosenborg af hverken udlandet, eller DBU.
ES_bruker 12:19          
De fleste spillere som signerer med Rosenborg, og er gode nok til å bli fast i elleveren, selges til vesentlig større klubber i utlandet. Spørsmålet blir da om han er god nok til å bli en fast mann. Malte blir nok antagelig andrevalg på backen i starten ettersom landlagsspiller Meling spiller i hans posisjon, men Meling er nok allerede på blokken til store klubber i utlandet og kan nok forsvinne allerede til sommeren. Vil dog tro at han neppe blir fast mann før til neste år, da han trolig trenger førsteåret til å vende seg til nivået, spillestil o.l.
FORZA_X_MILAN 02:41          
For mig at se er rosenborg den mest attraktive klub at spille for i Norden udover fck. Rosenborg og fck er da snildt de 2 største klubber I norden.
Fredag 18. januar