Luk

Amundsen om New York-skifte: Er i ekstase

| International | 4 kommentarer

Infoboks

Silkeborg - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (20/02)
Bet25 1,76 3,70 4,50
Oddset 1,60 3,90 5,30

Malte Amundsen er lykkelig over udsigten til at komme til New York og spille fodbold, da han længe har drømt om at komme til MLS.

Venstrebacken Malte Amundsen forlader snart Danmark og sætter kursen mod New York, hvor han har skrevet kontrakt med New York City FC.

Den nu tidligere Vejle-spiller lægger ikke skjul på, at udsigten til at leve og spille fodbold i den amerikanske storby begejstrer ham.

- Jamen jeg er i ekstase. Jeg er lykkelig over, at det er gået i orden. Det har sgu været nogle lange dage og meget ventetid, så det er en kæmpe forløsning, at det hele nu er på plads, og jeg forhåbentlig hurtigt kan få visum på plads og rejse over og tilslutte mig holdet. 

- Jeg glæder mig helt vildt og ser bare frem til alt det, der venter nu, siger Amundsen til bold.dk. 

Underligt skifte er en drøm

At Amundsen foretager sig et noget utraditionelt skifte og rykker over Atlanten, vækker måske undren hist og her, men backen forklarer, at det længe har været en drøm for ham at rykke til USA og MLS.

- Jeg kan sagtens forstå, at det kommer som en overraskelse for mange, men det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse for mig og noget, jeg altid har håbet, kunne lade sig gøre. 

- Jeg har nydt at bo i udlandet i både Trondheim og Braunschweig og har altid drømt om, at det skulle ske igen. At det så er i New York, og det er i en klub, der er så vindende, som den er, det er jo bare prikken over i’et. 

- Jeg er helt med på, at der er nogle, der vil have fordomme og tænke, at det er et underligt skifte, men for mig og min karriereplan er det helt perfekt. Jeg er på ingen måde uambitiøs, tværtimod, og jeg tror, at mange undervurderer fremgangen i fodbolden i MLS. 

- Vi har i hvert fald gjort vores hjemmearbejde, og jeg ser det 100 procent som et skridt op, siger Amundsen og forklarer, at han med sin agent Mads Bach Lund længe har haft MLS i kikkerten:

- Helt tilbage da jeg spillede 1. division med Vejle, lagde min agent og jeg en karriereplan, hvor vi faktisk snakkede om MLS. Der var planen at rykke op og vise mig frem i Superligaen igen og så komme afsted enten nu eller til sommer, hvor MLS var en af de destinationer, vi havde højt på listen.

- At det så er lykkes, og jeg kan kalde mig New York City-spiller nu, føles helt uvirkeligt. Jeg havde nok ikke helt turde sætte næsen op efter, at det lige blev den klub.

Vanvittigt gode forhold

Over de seneste måneder er der blevet meldt om godt med interesse for Malte Amundsen, blandt andet fra AGF, og Amundsen blev også sat i forbindelse med forskellige klubber undervejs i januars transfervindue.

Allerede tidligt i forløbet havde New York City FC dog meldt sig på banen, og Amundsen, som selv havde fuld fokus på opstarten i Vejle, vidste godt, hvor han ville hen, hvis et skifte blev aktuelt.

- Jeg blev orienteret om, at det var konkret i januar, men var meget fokuseret på at få en god opstart med Vejle og så stå 100 procent klar mod AGF i premieren. Så jeg bad min agent om at holde mig ude af det, så jeg kunne fokusere på Vejle. 

- Da så vi havde spillet den første kamp, gik det stærkt, og vi blev enige om, at jeg skulle sidde over, da Vejle havde hentet en erstatning, og alt var ved at falde i hak. Men ellers synes jeg faktisk, det har været nemt at holde fokus. 

- Jeg vidste godt, de havde set mig i efteråret, så interessen var ikke helt ukendt for mig, men da jeg fik snakket med deres sportsdirektør og træner, blev det hele bare meget mere virkeligt. 

- Derfra var jeg 100 procent afklaret med, at det var det her, jeg ville, så det er bare en fantastisk følelse, man står med nu, siger Amundsen, som endnu ikke har været i New York selv, men har fået en forsmag på, hvad der venter i klubben, som har samme ejerkreds som Manchester City.

- Jeg har fået en virtuel tour, nu vi ikke kunne komme over på grund af corona-reglerne derovre, og det er nogle helt vanvittige forhold. 

- Omklædningsrummet er ligesom i Manchester City, der er privat kok og 100 mennesker, der står klar til at hjælpe. Jeg føler, at både Rosenborg, Braunschweig og Vejle er relativt store klubber, men det der er bare på et helt andet niveau.

U21-landsholdet stadig en ambition

Malte Amundsen har været i spil til det U21-landshold, som i løbet af 2021 skal spille EM. Han håber, at en plads på landsholdet er aktuel, selvom han flytter til en liga langt væk.

- Som jeg sagde tidligere, så har jeg store ambitioner, og jeg håber da, at Steffen Højer og Albert Capellas kommer til at følge med, for jeg vil sindssygt gerne være en del af det her U21-landshold.

- Nu har de ikke kigget så meget min vej, mens jeg har spillet i Vejle, men måske chancen byder sig, hvis jeg leverer fra dag ét derovre. Det håber jeg da, for man vil altid gerne være med omkring et landshold. 

Malte Amundsen har skrevet under på en lang kontrakt med New York City FC, og han bruger derfor ikke tid på at tænke, hvad der skal ske senere i karrieren.

- Det er jo en lidt atypisk vej, jeg går, så jeg har også valgt ikke at lægge for store planer til at starte på. For mig handler det om at komme ind i det og falde til hurtigt og så bare spille en masse fodbold. 

- Gør jeg det godt, så tror jeg, at ligaen er så tilpas eksponeret, at man vil blive bemærket. New York er jo også en del af City Group, så mulighederne må også afgøres af, hvordan jeg præsterer, og så må jeg se. 

- Men jeg vil hverken afvise, at jeg ender i Europa igen eller spiller derovre længe. Det må tiden vise, siger Amundsen til bold.dk.


Af Mikkel Nøhr
Mandag 24. januar