Luk

Andre-Pierre Gignac-hattrick i fransk 4-3-sejr

| OL | 3 kommentarer

Andre-Pierre Gignac var i en klasse for sig, da han søndag scorede tre mål i Frankrigs 4-3-sejr over Sydafrika ved OL, hvor alle kampens mål blev scoret efter pausen.

Frankrig og Sydafrika leverede stor underholdning i deres opgør ved de Olympiske League, hvor de søndag tørnede sammen i Gruppe A.

Franskmændene var på jagt efter deres første sejr, da de indledte turneringen med et 1-4-nederlag til Mexico. Sydafrika stod i samme situation, da de også fik ørerne i maskinen i deres opgør mod Japan.

I første halvleg var det en tæt duel mellem de to mandskaber, hvor vi dog skulle frem til dommerens tillægstid, før der skete noget. Her fik Sydafrika nemlig tilkendt sig et straffespark og fik dermed muligheden for at gå til pause med en føring.

Luther Singh fik ansvaret fra pletten, men de skulle nok have valgt en anden skytte, da forsøget ramte overliggeren og fløj over mål. Stillingen var dermed 0-0 ved halvleg, men efter pausen gik de to hold amok.

Syv mål i anden halvleg

Ja, amok lyder som et vildt ord at bruge, men Frankrig og Sydafrika indledte en halvleg, hvor der kom fuld gang i måltavlen, og det begyndte allerede otte minutter inde i halvlegen, da Sydafrika bragte sig i front med 1-0.

Franske Andre-Pierre Gignac svarede dog hurtigt igen, da Randal Kolo Muani sendte en hård bold ind i feltet, som Gignac formåede at sende ind over stregen til 1-1.

Så var Frankrig tilbage og på jagt, men de løb ind i et stort bump på vejen, da Evidence Makgopa helt umarkeret inde i Frankrigs felt kunne bringe Sydafrika tilbage i front, men det gad Gignac ikke at finde sig i.

Efter 78 minutter udlignede den erfarne angriber igen, da han endnu engang stod på sin plads inde foran målet og kunne heade bolden ind i netmaskerne. 

Vild fransk afslutning

Nu skulle man så tro, at Frankrig havde overhånden i opgøret, men Sydafrika ville altså have de tre point.

Kun tre minutter senere var Teboho Mokoena nemlig på spil og sendte sit land på sejrskurs, da han gjorde det til 3-2. 

Alt lignede nu, at Frankrig var på vej mod et nyt nederlag, men de havde Gignac, som var helt ustyrlig i denne kamp.

Fire minutter før tid fik Frankrig nemlig tilkendt sig et straffespark, som Gignac selvfølgelig omsatte til et mål, og to minutter inde i dommerens overtid var Gignac så i oplæggerens rolle.

Her sendte han et godt indlæg ind i boksen, som endte hos Teji Savanier, der formåede at banke føringsmålet ind over stregen til 4-3, som også blev kampens resultat.

Dermed vandt Frankrig opgøret efter en hæsblæsende anden halvleg med hele syv mål, hvor især Andre-Pierre Gignac var i hopla.


Af Raymund Nelausen

3 kommentarer

Buggimansterssrazz 18:30          
Ja hold da op @Lazaronen. Det der liggende spark må man sige han mestrer.
Kim922 19:04          
Hvorfor er Mexico i to grupper ?
Torsdag 23. september