Luk

Andres Oper om landsholdsrolle: Meget glad

| Estland | 0 kommentarer

Infoboks

Den tidligere AaB-spiller Andres Oper er assistenttræner for det estiske landshold, og Oper nyder rollen, hvor han lærer meget.

Andres Oper var en del af AaB fra sommeren 1999 til 2003, hvor den estiske spiller blev noteret for hele 133 kampe for Aalborg-klubben. 

Efter karrierestoppet har 43-årige Andres Oper kastet sig over trænergerningen, og han er nu assistenttræner for det estiske landshold. 

Andres Oper siger til bold.dk, at han befinder sig godt i rollen og lærer meget.

- Jeg er meget glad for min rolle i øjeblikket. Vi har en træner fra Schweiz, der hedder Thomas Häberli, og han har spillet på det schweiziske landshold og været angriber. Vi tænker ens angående mange ting, men jeg lærer også meget af ham. Jeg skal udvikle mig som træner, så jeg nyder min tid her, siger Andres Oper til bold.dk.

Andres Oper siger, at han har hovedansvaret for angriberne på landsholdet, men han er også inde over de taktiske overvejelser. 

Estland er lige nu i gang med VM-kvalifikationen, hvor landet er nummer fire i Gruppe E med fire point efter seks kampe. Belgien topper gruppen med 16 point. 

Den tidligere AaB-spiller siger, at nationen har et stort mål om at komme til en slutrunde, men der skal arbejdes hårdt for, at det kan lykkes på sigt.

- Vi bliver virkelig nødt til at finde vores talenter, da vi ikke har så stort spillermateriale. Det er svært, da vi ikke har så mange fodboldspillere, så vi skal arbejde godt, men med alt det ungdomsarbejde, som vi laver, så kommer det også til at bære frugt senere hen. Det er ikke noget, der kommer over natten. Det er en lang proces. 

- Nu og da får vi nogle gode spillere, og vi har nogle unge spillere, der spiller på landsholdet, der kan blive til noget. Derudover har vi 2003- og 2004-årgangene, som også er ret gode, så jeg håber snart, at de banker på døren. 

Hvilke kvaliteter ser du på det estiske landshold?

- Det er mest holdånden. Vi spiller som et hold. Vi har selvfølgelig nogle spillere, der gør sig bemærkede, men det er mest holdet, men nu og da er der nogle spillere, der leverer nogle gode præstationer, der hjælper meget. Vi har nogle gode individualister, men det er holdånden, der er i fokus. Det er også visionen hos træneren, at holdet er vigtigst, ikke enkeltpersoner. 

Hvad er det store mål for det estiske landshold?

- Vi er et lille land, men vi vil også gerne kvalificere os en gang. Det er vores langsigtede mål. I vores marts-kampe blev vi ramt af corona, så mange spillere og trænerteamet var ikke i stand til at møde op til de to første kampe. Der mistede vi nogle point. 

- I den seneste kamp mod Wales tabte vi 0-1, men vi var et meget bedre hold. Vi har desværre tabt nogle point, som vi ikke skulle, men målet er at komme til en slutrunde på sigt, siger Andres Oper til bold.dk. 

Næste opgør for Estland er mod Belgien 13. november. 


Af Anders Jensen
Mandag 29. november
Søndag 28. november