Luk

Ankergren: Lidt overrasket over BIF-opkald

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Infoboks

Viborg FF - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 2,45 3,45 2,75
bet365 2,45 3,30 2,62

Casper Ankergren var lidt overrasket over, at Brøndby ringede, men han kalder det for den perfekte timing for både hans karriere og privatliv. Det blev sværere og sværere at rejse hjem til England, fortæller han.

Casper Ankergren er vendt hjem til Danmark for første gang, siden han rejste til England i 2007 for at tørne ud for Leeds.

Siden var han forbi Brighton som først spiller og siden målmandstræner, og nu rykker han hjem til Brøndby, hvor han spillede i seks sæsoner.

41-årige Ankergren ville først og fremmest til Danmark af familie-hensyn, men overvejelserne om at tage hjem har været længe undervejs.

- Min familie flyttede hjem i oktober sidste år, hvor vi købte et hus i Køge. Så ville vi se, hvordan det gik, men corona gjorde det meget besværligt at rejse frem og tilbage, siger Casper Ankergren til bold.dk.

- Jeg har i et stykke tid holdt øje med, hvad der foregik i Danmark og snakket med en agent for et års siden om, hvad der var af muligheder i Danmark.

Ankergren erkender, at han var lidt overrasket, da Brøndby endte med at ringe til ham.

- Jeg var lidt overrasket, da jeg fik et opkald omkring jobbet, men Brøndby er klart den perfekte klub for mig at vende hjem til. Timingen kunne ikke være bedre.

- Jeg havde selvfølgelig en samtale med CV og Niels, for de var jo nødt til at vide, hvad jeg går og laver, og hvordan jeg gerne vil arbejde. Så det var ikke bare et job, jeg fik foræret; det var en jobsamtale som alle andre.

Blev sværere at tage til England
Var det en mulighed at blive i England?

- Det er klart, at man er nødt til at have et arbejde. Så hvis ikke Brøndby var kommet ind i billedet nu her, ville jeg have været på arbejde i Brighton nu.

- Selvfølgelig har jeg været glad i England, for ellers havde jeg ikke været der i så mange år, men på et eller andet tidspunkt vil man også bare gerne hjem igen.

- Jeg kunne godt mærke, at det trak mere i mig, når jeg havde været hjemme på besøg i Danmark i landskampspauser for eksempel.

- Jeg kunne godt mærke, det var sværere at tage tilbage til England, hvis jeg skal være helt ærlig. Det handlede også om, at familien var flyttet hjem selvfølgelig.

- Det er også det rigtige i min karriere som målmandstræner, og det er måske også på tide, at jeg prøver noget nyt, siger Ankergren.

Mere ansvar i Brøndby
Casper Ankergren var i Brighton assisterende målmandstræner for Ben Roberts, mens han i Brøndby bliver den primæransvarlige for keeper-træningen.

Han får dermed en del mere ansvar hos de blå-gule.

- Det er der ingen tvivl om, at jeg får. Jeg skal stå på egne ben, fordi der i Brighton var to målmandstrænere, men jeg føler mig klar til det.

- Jeg skal finde ud af, hvordan trænerteamet arbejder, men jeg tror ikke, at forskellen i målmandstræningen er så markant anderledes fra England til Danmark.

- Jeg har fået en rigtig god uddannelse i Brighton, hvor jeg har lært ekstremt meget. Det er en af de bedste ligaer i verden, så jeg tager en masse gode ting derovrefra med til Brøndby.

Brøndby er inde i positiv udvikling
Hvor meget har du fulgt med i dansk fodbold?

- Jeg har fulgt med i al fodbold, også som en del af scoutingen i Brighton, men selvfølgelig har jeg fulgt meget med i dansk fodbold, mens jeg har været væk.

- Jeg var hjemme i Danmark og se den sidste kamp, hvor Brøndby blev danske mestre. Det var fedt at se og fantastisk for klubben efter så lang tid.

Casper Ankergren mener, at Brøndby har været inde i en positiv stime de seneste år.

- Når man bliver dansk mester, har det jo været en positiv udvikling, kan man sige. Brøndby har udviklet talenter igen, som de har solgt videre, hvilket er ekstremt vigtigt for klubben.

- Det har været tæt på det danske mesterskab flere gange, og det kan kun være positivt, også selvom man så er uheldig i de sidste runder. Det var fuldt fortjent, at de vandt det sidste år.

- Jeg er vokset op som Brøndby-fan, da jeg var dreng. Mine fætre og jeg var inde og se dem, da jeg barn. Så var jeg så heldig at spille i Brøndby og havde syv rigtig gode år der.

- Så det var pissefedt at se, at de vandt mesterskabet sidste år, siger Casper Ankergren.

Casper Ankergren starter i sit nye job i Brøndby på mandag.


Af Sara Margren
Søndag 24. oktober
Lørdag 23. oktober