Luk

Ankersen jagter Dalsgaard: Vil spille hver gang

| EM | 8 kommentarer

Infoboks

Genoa - Brescia
Serie A (26/10)
bet365 1,95 3,50 3,80
NordicBet 1,95 3,80 3,70
Oddset 1,90 3,75 3,65

Skiftet fra FC København til Genoa skal være med til at skaffe Peter Ankersen pladsen som højreback på landsholdet tilbage.

Peter Ankersen var for nogle år tilbage førstevalg på højre back hos det danske landshold, men da han løb ind i en ankelskade, slog Henrik Dalsgaard til og satte sig tungt på pladsen.

Der har han siddet siden, og lige nu ser det ikke ud til, at Åge Hareide har planer om at lave en permanent ændring på positionen i højresiden.

Peter Ankersen tror dog på, at skiftet fra FC København til Genoa kan hjælpe ham med at slå Dalsgaard af.

- Jeg troede, at jeg havde fået mit landsholdsgennembrud, og så blev jeg skadet. Jeg er kommet godt tilbage efter skaden, og landstræneren ved, at han kan stole på mig, og jeg ved, at jeg kan bidrage til holdet.

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille hver gang på landsholdet, og hvis jeg arbejder hårdt i min klub og udvikler mig, så øger det også mine muligheder, siger Peter Ankersen til Ritzau.

Peter Ankersen har i alt spillet 25 landskampe for Danmark. Den seneste kom, da han fik fuld tid i kampen mod Georgien tilbage i juni.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

8 kommentarer

Söderbröderglöder 13:32          
Det bliver nu nok svært for Ankersen. Mæhle er også på vej, og har en langt større kapacitet offensivt. Spiller i en bedre liga, end Ankersen har gjort til nu. Ankersen skal vel også lige etablere sig i Genoa, før han kan drømme om landsholdet igen - lige nu spiller han jo slet ikke.
bruger 162151 14:19          
han kunne starte med at spille for en klub der har en full back
To Madeira 14:44          
Man kunne ønske sig en bedre på pladsen. Det er ikke der, vi er stærkest besat, og JM er sikkert fremtidens mand.

Men jeg synes, at Dalsgaard har gjort det godt i stort set alle de landskampe, han har spillet. Modsat Ankersen så spiller Dalsgaard hver eneste gang, og det har han gjort i årevis.

Jeg synes egentligt også helt overordnet, at Dalsgaard er en bedre spiller end Ankersen.
rambro 14:57          
Når der kommer en ny landstræner, så tror jeg, der er tre spillere, der står foran de to nuværende - måske fire
Mæhle - den ligger til, nå ja, højrebenet ...
Rasmus Nissen - viser i Salzburg, hvad han viste i FCM
Stryger - han MÅ være bedre i højresiden end i venstre
Wass - spiller oftest den position i Valencia.

Det er fire spillere, som alle spiller på et højere niveau eller har længere erfaring med højt niveau. De bør kunne fortrænge Dalsgaard og Ankersen. Ankersen kan dog overraske, hvis han kommer ind i en stime med kontinuerlig spilletid.
mr_jay 15:01          
Ankersen er svingende, men hans topniveau er langt højere end nogen anden dansk højre back/wingback, desværre er hans bundniveau rystende lavt. Dalsgaard er imø bare stabil, uden udsving, men er bare heller ikke fantastisk på nogen måde. Det ændrer et sidste sekunds mål i Schweitz ikke på. Mæhle har jeg ikke set nok til, at kunne give en ordentlig bedømmelse, dog har han ikke imponeret mig i de kampe jeg har set med ham.
clary 15:19          
Fremtidens mand? Både Mæhle og Nissen kandiderer, og Mæhle kan også spille VB. Ankersen og Dalsgaard er forhåbentlig fortid, når Hjulmand kommer til.
keane10 15:36          
Nissen og Mæhle burde få chancen snart, de er allerede mindst på niveau med Dalsgaard og Ankersen og potentialet er til langt mere. Nordmanden holder dog nok fast Dalsgaard hans periode ud, tænker jeg, så må det være op til Hjulmand at give dem chancen.
Mandag 21. oktober