Luk

Annulleret mål kostede for Roma i Juve-sejr

| Serie A | 22 kommentarer

Infoboks

Juventus - Roma 1-0
Serie A
16' 1-0 Moise Kean
44' 1-0 Jordan Veretout

En manglende håndhævelse af fordelsreglen blev dyr for Roma, som brændte et straffespark i deres 1-0-nederlag til Juventus i Torino søndag aften.

Der var lagt op til italiensk storkamp søndag aften, da Juventus hjemme tog imod hovedstadsklubben Roma.

Udeholdet fra Rom gik ind til kampen fra en fjerdeplads i Serie A, mens Juventus på forhånd havde fået en skuffende sæsonstart og lå nummer ni.

Roma kom aggressivt fra start og kunne med lidt held have bragt sig i front efter seks minutter, da Gianluca Mancini var tæt på at heade bolden i mål.

Efter et kvarters spil, som var præget af spilstop for skader og lignende, kunne Moise Kean bringe hjemmeholdet i front, da hans pande fandt indlægget fra Mattia De Sciglio bagerst i feltet.

Den scoring tog brodden af Romas pres, hvilket blot blev yderligere hæmmet, da Nicolo Zaniolo måtte lade sig udskifte for Stephan El-Shaarawy med en skade i baglåret efter 26 minutter.

Kort før pausen opstod en kontroversiel situation, der endte ud i et brændt Roma-straffespark - i stedet for et mål, der blev annulleret.

Tammy Abraham fintede i feltet, mens Henrikh Mkhitaryan blev nedlagt af Wojciech Szczesny, og selvom Tammy Abraham formåede at sende bolden i et frit mål, havde dommer Daniele Orsato fløjtet for straffespark til Roma kort forinden.

Det straffespark skulle oven i købet gennemses for offside på VAR, men kaldet på banen stod ved magt, og Jordan Veretout skulle tage sig af det for Roma.

Han afsluttede direkte på Szczesny, og dermed blev det ikke til en udligning for Roma før pausen.

Ingen scoring efter pausen

Anden halvleg startede igen med action fra hjemmeholdet.

Federico Bernardeschi forsøgte at ramme et indlæg med et saksespark, og selvom selve afslutningen ikke forvoldte Rui Patricio problemer i Roma-målet, måtte han give en ripost som Moise Kean var tæt på udnytte.

Efter 53 minutters spil gik Romas anfører Lorenzo Pellegrini i græsset i feltet efter en tackling fra Giorgio Chiellini, men VAR-tjekket fandt ikke grund til at give et straffespark.

Bernardeschi var nok engang tæt på at gøre det til 2-0, men hans langskud drønede forbi den fjerne stolpe med cirka en halv meter.

Med knap 20 minutter igen stillede Juventus sig længere tilbage på banen, og det affødte blandt andet en chance til Romas Matias Vina, som med lidt held kunne have puttet bolden i nettet, hvis ikke Chiellini havde rettet bolden af.

Roma fik enkelte chancer igen hen mod slutningen, men det lykkedes ikke Mourinhos tropper at omsætte dem til chancer, og kampen forblev ved den ene scoring til Juventus.

Det betyder, at Juventus tog deres fjerde sejr i træk og dermed avancerer til en syvendeplads i Serie A, hvor de nu befinder sig bare et point fra Roma.


Af Cillian Murphy

22 kommentarer

Beezzz 22:47          
Et par telefonopkald til dommerpåsætteren og så dømmer han alle Juves vigtige kampe.

Det var to i rap, hvor Rocchi, jeg mener Orsato fik hjulpet Juventus mod Roma. Starten på en stime?
ASRAC 22:50          
Roma havde inden kampen klaget over at Orsato skulle dømme kampen og selvfølgelig ender han med at koste Roma et mål....
Juventino45 22:57          
Aaaahhhhh. Syntes Romaspillerne faldt utrolig let kampen igennem og fik frispark HVER gang. Specielt var der en episode, hvor Bentancur tilkæmper sig en bold i Romas felt, men forsvareren falder let og får frispark. Ellers må man sige, at Juve igen virkede rådvilde og passive. Ikke imponerende.
Beezzz 23:00          
Ja, Juventino -Og Cuadrado havde hånd på bolden i opspillet til målet, men nok om ligegyldige petitesser. At fløjte af for straffe, når bolden ligger frit foran en Roma spiller i det lille felt er simpelthen udover det forståelige.


En god gammel kammerat af holdet kom til undsætning.

Og i stedet for at undskylde til Roma spillerne, så præsterer han en hånende opførsel i spillertunellen i halvlegen. Det SKAL koste ham en lang pause. Skandaløst.
Maurito 23:11          
Det er simpelthen så ubegribeligt hvor ringe Orsato er. Han er så provokerende ringe, at man får helt ondt i øjnene ved se ham dømme…
Beezzz 23:15          
Det er også super fedt, at Juventus kan vælge at stoppe hvert eneste Roma kontra med et frispark. Åbentlyst en del af gameplanen. Naturligvis uden at det en eneste gang straffes med et gult kort.
ToTræben 23:17          
Fjolser!
Onsdag 1. december
Tirsdag 30. november