Luk

Appel afvist: Wigan rykker ud - Barnsley bliver

| Championship | 7 kommentarer

Infoboks

Lincoln City - Wigan
League One (01/12)
Oddset 1,55 3,95 5,60
bet365 1,57 4,20 5,75

Wigan har fået deres appel afvist og rykker derfor ned i League 1, mens Barnsley forbliver i Championship.

Mads Juel Andersen og resten af Barnsley kan ånde lettet op.

Klubben redder således livet i Championship, efter Wigan har fået appellen mod deres pointstraf afvist.

Dermed fratrækkes Wigan 12 point og rykker ned i League 1 sammen med Charlton og Hull.

Wigan blev for nyligt sat under administration på grund af økonomiske kvaler, og det kostede altså 12 minuspoint fra EFL, hvilket sendte dem under nedrykningsstregen.

Barnsley kunne derimod juble i sidste spillerunde, da det lykkedes at besejre Brentford med 2-1, og de tre point ender altså med at redde dem endegyldigt i Championship.


Af Sara Margren

7 kommentarer

Forhammeren 18:33          
Jeg kan stadig huske da kommentatoren undrede sig over at Barnsley spillerne kunne juble så meget over sejren over Brentford når de nu rykkede ud.

Den har han ikke fået ros for
Hvad er forskellen på Wigan og Sheffield Ws sager siden W kunne slippe med at starte næste sæson med minus 12 point.


BoroDane 19:10          
Wigan var under administration. Det betyder 12 point straf som standard i indeværende sæson med mindre man allerede rykker ud på forhånd. I så fald er de 12 point først fra efterfølgende sæson. Wednesday snød med stadionsalget og der er ikke præcedens for det.
Adamantium_1 20:19          
Den engelske divisionsforening EFL har i den grad røvrendt og ladt Wigan i stikken.

Bl.a. ved at godkende dybiøse, lyssky og notoriske gamblere som købere af klubben.

Efter Wigan var kravlet væk fra bunden af ligaen, blev der på Filippinerne og Sydøst Asien kastet enorme summer på, at Wigan ville rykke ned. Kort tid efter stoppede den seneste ejer for pengetilførelser til klubben - og Wigan kom under administration.

Med tanke på, hvor meget EFL har fejlet i denne sag, ville det være højest usædvanligt, at afgørelsen ville blive omstødt. En omstødelse ville også give alt for meget bøvl - og ingen klager højrøstet over, at en lille klub som Wigan ryger under bussen.
Acheron 3 20:38          
Vi kan hurtigt blive enige om, at fodboldforbundets såkaldte "Fit and proper person" test ikke er fem potter pis værd. Det blev tydeligt allerede for ti år siden da Portsmouth kom i samme problemer, og i kløerne på en perlerække af lyssky ejere. Spørgsmålet er så, hvad man kan forvente at de forudser? Wigans nye ejer HAVDE penge til at klubben fortsat kunne være konkurrencedygtig på Championship niveau. Når samme ejer også havde en uplettet straffeattest, ja så er det svært at pege på, hvorfor de skulle have afvist ham. Alt er mere tydeligt i bagklogskabens lys.
Adamantium_1 09:08          
Spørgsmålet er så, hvad man kan forvente at de forudser? Wigans nye ejer HAVDE penge til at klubben fortsat kunne være konkurrencedygtig på Championship niveau
Wigan havde - så vidt jeg er orienteret - to ejerforhold i løbet af sæsonen.

Det sidste ejerforhold var der - rigtigt nok - svært at have nogle indvendinger imod.

En (eller flere) kineser fortager et lidt spøjst og dyrt køb af Wigan, overtager klubbens gæld - og afstår så kort tid efter alle forpligtelser over for klubben på trods af at have økonomien i orden - så klubben ryger under administration.

Sæsonens første ejer - der købte fra Whelan familien - var dog en gambler og pokerspiller, der vist nok ikke er en helt ukendt personage i Hong Kongs og Asiens underverden. Her burde nogle alarmklokker ha´ ringet hos EFL.

Meget tyder på, at Wigan har været brugt som et brik i et yderst udspekuleret svindelnummer. Det er også lækket, at EFL internt har denne mistanke. Det er lidt dobbelt straf, når klubben er helt uden skyld ift. den nuværende i situation.

I teorien kan lyssky typer jo udnytte klubber i ond tro - og herefter straffer EFL så klub, spillere, medarbejdere og fans yderligere. Det nuværende regelstraf tager slet ikke højde for dette scenarie.
Steve Highway-61 02:40          
Undrer mig også at efl ikke tør offentliggøre afgørelsen som de plejer
loke2300 09:22          
Det er en skandale!!!!! Kan ikke forstå man lader grådigheden løbe løbsk på denne måde i fodbold!
Mandag 30. november