Luk

Argentineren Funes Mori blev Mexicos helt

| CONCACAF Gold Cup | 7 kommentarer

Argentinske Rogelio Funes Mori, der for nyligt har fået mexicansk statsborgerskab, scorede to mål for Mexico i 3-0-sejren over Guatamala ved Gold Cup.

Natten til torsdag dansk tid blev der spillet Gold Cup, som er den vigtigste turnering i Caribien, Nord- og Mellemamerika.

Her hentede Mexico sin første sejr i gruppespillet, da Guatamala blev besejret med 3-0, og det var takket være argentinske Rogelio Funes Mori.

Angriberen scorede således de to første mål i kampen. Først blev han stukket i dybden, hvor han tog et glimrende træk ind i banen og sparkede den i fjerneste hjørne efter en halv time.

Kort inde i anden halvleg stod han klar på kanten af det lille felt, hvor han var ganske umarkeret, og da bolden faldt til ham, sendte han den resolut i kassen.

30-årige Rogelio Funes Mori, der er tvillingebror til Villarreals Ramiro Funes Mori, blev i juni mexicansk statsborger efter at have spillet i den mexicanske storklub Monterrey siden 2015.

Eftersom Mexico har haft kvaler på angrebspositionen, lykkedes det Rogelio Funes Mori at komme med til Gold Cup, fordi UEFA's nye regler gør det muligt for ham at skifte landshold.

Rogelio Funes Mori har spillet én seniorlandskamp for Argentina, som var en testkamp mod Brasilien i 2012.

Kort før EM så man Aymeric Laporte skifte Frankrig ud med Spanien, og han blev udtaget og spillede alle seks kampe ved slutrunden.

Andetsteds ved Gold Cup vandt El Salvador med 2-0 over Trinidad & Tobago, som havde den tidligere HB Køge-målmand Nicklas Frenderup mellem stængerne.


Af Sara Margren

7 kommentarer

Bobbyolsen25 07:01          
næste overskrift blir italieneren Messi vandt VM
Erik Schon 07:51          
Eller brasilianske Jorginho vandt EM for Italien.
Kenned666 08:54          
Hvorfor er Jeppe Simonsen ikke med for Haiti?
mexicoz 09:04          
Hvorfor bliver man ved med at kalde ham for "argentinske Funes Mori" hele vejen igennem artiklen? Hvis manden har fået mexicansk pas er det vel ret beset mere passende at kalde ham mexicaner.
Jeg tvivler på man ville se en overskrift ala "brasilianeren Jorginho afgører EM-finalen"... Hvorfor så gøre det med ham her Mori?
bruger 186764 10:12          
Mexicoz, det kan meget vel være, at han har dobbelt statsborgskab. Født og opvokset i Argentina og levet der indtil for 6 år siden, hvor han flyttede til Mejico. Når du er født i Argentina mister du ikke den argentinske statsborgerskab, fordi du bliver nationaliseret i et andet land. Så han vil altid være argentiner.
Hmm... 21:30          
Fun fact: Guatemala er nu blevet elimineret fra Gold Cup to gange på en uge. (Kom kun med i gruppespillet pga. afbud fra Curaçao)
Lodberg25 07:00          
"Eftersom Mexico har haft kvaler på angrebspositionen, lykkedes det Rogelio Funes Mori at komme med til Gold Cup, fordi UEFA´s nye regler gør det muligt for ham at skifte landshold."

Hvad er det præcist, at sammenslutningen af de europæiske nationale fodboldforbund, har med fodbolden i Caribien, Nord- og Mellemamerika at gøre?
Fredag 22. oktober