Luk

Armenien kiksede at overhale Tyskland

| VM | 0 kommentarer

Infoboks

Armenien - Liechtenstein 1-1
VM-kvalifikation UEFA gruppe J
45' 1-0 Henrikh Mkhitaryan
80' 1-1 Noah Frick

Det endte 1-1, da Armenien og Liechtenstein tørnede sammen i VM-kvalifikationen. En sejr til hjemmeholdet ville ellers have sendt nationen foran Tyskland i puljen.

I VM-kvalifikationens gruppe J tog Armenien imod puljens bundprop fra Liechtenstein, der ikke har vundet en landskamp siden oktober sidste år.

Modsat har Armenien fået samlet godt med point sammen i denne kvalifikation og lå blot to point efter gruppens førsteplads og stormagt i form af Tyskland inden kampen.

Hjemmeholdet var derfor klare favoritter til en sejr og dermed et skridt tættere på at blive ved med at bide skeer med tyskerne. Men sådan gik det ikke.

Fra start satte armenierne sig ellers på det meste, og størstedelen af spillet foregik på Liechtensteins banehalvdel i første halvleg.

Dybt inde i første halvlegs tillægsminutter gav presset pote. Nationens største stjerne Henrikh Mkhitaryan modtog bolden i feltet, hvor han blev nedlagt. 

Efter et VAR-gennemtjek var dommen klar. Straffespark til Armenien.

Mkhitaryan tog sig selv sparket, sendte sit land i front og midlertidigt på førstepladsen foran Tyskland, inden mandskaberne få sekunder efter gik til pause.

Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede. Armenien havde boldomgangen under kontrol, men den sidste fornødne skarphed udeblev. 

Liechtenstein forsvarede heroisk, og keeper Benjamin Buchel hev flere gode redninger frem, mens målscorer Mkhitaryan fortsat var arkitekten bag de offensive kombinationer for Armenien.

I det 71. minut ramte Roma-spilleren sågar højre stolpe og var tæt på at dræbe opgøret endegyldigt.

I stedet blev kampen vendt på hovedet. Liechtenstein kom igennem Armeniens forsvar og fik sendt et skud afsted, som målmand David Yurchenko slet ikke fik håndteret ordenligt.

Han serverede bolden for fødderne af Noah Frick efter en skidt parade, og så kunne den 19-årige angriber nemt udligne til 1-1, hvorefter jublen brød løs.

Efterfølgende pressede Armenien igen på, men det førte ikke til mål.

Pointdeling i Yerevan, hvilket betyder, at Liechtenstein nu har et enkelt point i bunden af gruppe J, mens Armenien er et point bag Tyskland, der møder Island senere onsdag klokken 20.45.


Af Rasmus Glud
Tirsdag 26. oktober