Luk

Arnesens tro scout: Kvittede United for ham

| Æresdivisionen | 1 kommentar

Infoboks

Anderlecht - Waasland-Beveren
1. Division A (22/01)
Oddset 1,28 5,50 9,50
bet365 1,25 4,75 12,00

I årtier har Frank Arnesen og scouten Bjarne Hansen arbejdet tæt sammen, og det forhold fungerer så godt, at sidstnævnte blandt andet har sagt farvel til Manchester United for at arbejde med Frank Arnesen.

1. marts 2020 tiltrådte den rutinerede danske scout Bjarne Hansen sin stilling som scout i Norden for Frank Arnesen i Feyenoord.

Et samarbejde, der for femte gang siden 2003 så dagens lys, for de to herrer har arbejdet tæt sammen i flere europæiske storklubber med et mål om at finkæmme Norden for de fineste talenter.

Blandt andet et samarbejde, som har fået Andreas Christensen til Chelsea, Christian Nørgaard til HSV og hvis det ikke havde været for Chelseas beslutning om at satse på klubbens eget talent Josh McEachran, kunne samarbejdet have bragt Christian Eriksen til Chelsea.

Et samarbejde, som parterne skatter så højt, at Bjarne Hansen i 2019 opsagde sin stilling i Manchester United for at arbejde under Frank Arnesen, der kort forinden var tiltrådt som direktør i Anderlecht.

- Jeg startede i Manchester United i oktober 2018, men så startede Frank i Anderlecht den 1. januar 2019, så jeg sagde op og tog til Anderlecht med ham i stedet, erindrer Bjarne Hansen overfor bold.dk.

Altså nåede den danske scout og tidligere FCK- og Silkeborg-assistent blot at være Manchester United-ansat i fire måneder.

- Jeg er tryg ved at sende spillere ned til Frank

En stilling i en af fodboldverdenens største klubber, men det er for Bjarne Hansen ikke det samme værd, som en stilling under Frank Arnesen.

- Jeg har kæmpestor respekt for Franks fodboldviden, og jeg synes, han er den bedste chef, jeg nogensinde har haft, siger Bjarne Hansen og uddyber:

- Det er meget frihed under ansvar, og han siger til mig, at når jeg ved mere om Skandinavien, end han gør, så stiller han ikke spørgsmål ved det, jeg gerne vil se.

- Jeg forsøger at være de rette steder på de rette tidspunkter, og det har han fuld tillid til.

Bjarne Hansen har den anden vej også tillid til, at de spillere, han anbefaler, får en god oplevelse hos Arnesens klub.

- Omvendt har jeg tillid til, at hvis vi får unge spillere til den klub, vi er i, så er det ikke ren forretning, siger Feyenoord-scouten og fortsætter:

- Frank har et stort hjerte, og jeg er tryg ved at sende unge spillere ned til Frank. På den måde er han for mig en perfekt chef, og han ser fodbold helt fantastisk.

- Når jeg sender en spiller ned, kan jeg sige, at jeg ved, der vil blive taget godt om ham, og der er forståelse for hjemve og den rette hjælp til at udvikle spilleren.

Samarbejdet begyndte i KB

Samarbejdet mellem de to danskere i international fodbold går faktisk endnu længere tilbage, da Bjarne Hansen som juniortræner for KB stod i spidsen for et bragende godt hold i årene omkring 1987.

- De troede, de var verdensmestre, for vi tabte vel nærmest ikke en kamp i de tre år.

- Så jeg ringede til Frank Arnesen, som jeg ikke kendte, i PSV, og på det tidspunkt havde hollandsk ungdomsfodbold det bedste ry, og så spurgte jeg, om jeg måtte komme ned med tre spillere, fordi jeg gerne ville vise dem, at der var lang vej at gå, erindrer Bjarne Hansen og fortsætter:

- Det fik han arrangeret med PSV, og det endte med, jeg var der i en uge med en gruppe. Den ene spiller var Jeppe Tengbjerg (senere Superliga- og 1. divisionsspiller, red.), og ham købte PSV. Så blev de interesserede og bad mig om at komme med flere spillere, hvis de havde samme niveau.

- En vinter blev det sådan, at jeg lå og kørte ned med to spillere om fredagen og hentede to hjem, og sådan fortsatte det, så det meste af juniorholdet var vel i PSV den vinter.

Siden forsøgte man sig med et mere officielt samarbejde mellem først KB og PSV, som ikke lykkedes, inden man prøvede, da FC København blev en realitet i starten af 90'erne.

Et officielt samarbejde mellem PSV og Bjarne Hansen lykkedes først, da Hansen efter en årrække som assistenttræner i FCK rykkede til samme stilling i Silkeborg.

- Frank var siden blevet chef i PSV, så derefter fik vi et formaliseret samarbejde, og han blev dengang ved at spørge, om jeg ikke ville være fuldtidsscout i stedet for assistenttræner.

- Jeg ville hellere være træner dengang, men til sidst fik han mig overtalt til at skrive under på en to og et halvt år lang kontrakt i PSV for at finde ud af, om jeg kunne lide det.

I mellemtiden blev Arnesen hentet til en direktør-rolle i Tottenham, inden han kort efter rykkede til Chelsea, hvor de to herrer blev genforenet på ny.

Siden har de to som bekendt arbejdet sammen i HSV, Anderlecht og nu Feyenoord.

Bjarne Hansen har de senere år været forbi FC København og Sunderland som scout i Norden, inden han havde sine fire måneder i United fra oktober 2018 til februar 2019.

De kommende dage vil du på bold.dk kunne læse om Bjarne Hansens opgaver i Feyenoord og hans tilgang til talentspejder-gerningen.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Jonas Dalgård
Fredag 22. januar
Torsdag 21. januar