Luk

Arsenal leverede flot comeback med ti spillere

| Premier League | 8 kommentarer

Arsenal var bagud to gange mod Aston Villa, og på trods af at være en mand i undertal vandt de kampen i Premier League med 3-2.

Arsenal var inden dagens kamp placeret midt i tabellen i Premier League med otte point efter fem kampe. Dagens modstander var oprykkerne Aston Villa, som med deres fire point var placeret under nedrykningsstregen. 

Det var da også hjemmeholdet som fik kampens første åbning, da 18-årige Bukayo Saka fandt en umarkeret Ainsley Maitland-Niles, men højrebackens svage afslutning gik over mål. 

Efter ti minutters tid var det Aston Villas tur til at presse på, da John McGinn trykkede af udefra, men hans afslutning blev reddet af Bernd Leno i Arsenal-målet. 

Ellers var det Arsenal som var bedst i den indledende fase, og især Nicolas Pepe var udfordrende i sit spil. 

Men bedst som det trak op til en Arsenal-scoring var det i stedet udeholdet, som slog til. Anwar El-Ghazi fandt John McGinn, som fuldstændig snød Arsenals forsvar, og McGinn skulle blot sætte foden på El-Ghazis flotte indlæg.

Saka havde imponeret for Arsenal i midtugens Europa League-kamp, og det unge talent var lige ved at udligne for Arsenal, men hans afslutning gik lige over mål. 

Derfor var det overraskende Aston Villa, som kunne gå til pause med en 1-0 føring.

Små ti minutter inde i anden halvleg brød Arsenals Matteo Guendouzi igennem, og han blev nedlagt i Villa-feltet. Pepe steppede op, og han scorede sit første Premier Leauge-mål, som betød at stillingen nu var 1-1.

Minuttet efter tog Aston Villa dog føringen igen, da Jack Grealish sendte et indlæg ind i feltet. Her kom Wesley først på bolden, og den store brasilianer kunne nemt sende oprykkerne i front.  

Målet fik for alvor Arsenal til at vågne op, og både Guendouzi og Pierre-Emerick Aubameyang havde chancen for at udligne, men den sidste skarphed manglede. 

I stedet kom udligningen fra en uventet kant, da Callum Chambers havde taget løb op i Aston Villa-feltet, og da bolden landede hos ham i to omgange, svigtede englænderen ikke, og han kunne sende bolden i mål. 

Få minutter senere tog Arsenal så føringen. Aubameyang tog sig selv af det frispark, som var begået mod ham lige uden for feltet. 

Arsenals topscorer viste flot sparketeknik og scoringen til 3-2 betød, at Aubameyang endnu en gang blev matchvinder for Arsenal, som dermed nu er nummer fire i Premier League. 

 


Af Sajeev Shankar
Fredag 18. oktober