Luk

Arsenal overlevede kæmpe Bernd Leno-fejl

| Europa League | 4 kommentarer

Arsenal vendte en faretruende 0-1-skuffelse mod Rapid Wien til en 2-1-sejr efter scoringer af David Luiz og Pierre-Emerick Aubameyang.

Arsenal var i Europa League-gruppespillets første runde på besøg hos Rapid Wien, og her skulle Mikel Artetas tropper komme i problemer.

Værterne var veloplagte og stod for kampens første store chance, da Marcel Ritzmaier kom fri foran kassen, men tyske Bernd Leno reddede flot i Arsenals mål.

Arsenal havde problemer med at blive farlige mod Rapid Wien, og derfor gik de to hold til pause ved 0-0.

Men det skulle ikke var ved længe, da Rapid Wien bragte sig foran efter en gigantisk Bernd Leno-fejl.

Han spillede bolden lige i fødderne af en Rapid Wien-angriber, og så endte den hos Taxiarchis Fountas.

Efter en time var Bernd Leno tæt på at gentage sin store fejl, da en dårlig clearing havnede for fødderne af en Rapid Wien-angriber, men den tyske keeper reddede selv kastanjerne ud af ilden.

Kort efter kunne han selv juble, for hans holdkammerat David Luiz steg til vejrs på et indlæg, og den brasilianske Arsenal-forsvarer kunne snitte bolden i kassen til 1-1.

Det skulle blive endnu bedre for Arsenal, da Hector Bellerin blev spillet fri i dybden, og han kunne med en sikker fod sende bolden fladt ind foran mål, hvor Pierre-Emerick Aubameyang alene foran kassen øgede til 2-1.

Arsenal holdt kursen til slutfløjt, og dermed startede man altså Europa League planmæssigt med en sejr trods problemer.

I gruppens anden kamp vandt de norske mestre Molde med 2-1 på udebane over Dundalk.


Af Jonas Dalgård
Søndag 29. november