Luk

Arsenal overvandt chokstart i FA Cup-finalen

| FA Cup | 83 kommentarer

Infoboks

Arsenal - Chelsea 2-1
FA Cup
5' 0-1 Christian Pulisic
28' 1-1 Pierre-Emerick Aubameyang
67' 2-1 Pierre-Emerick Aubameyang
73' 2-1 Mateo Kovacic

Chelsea kom foran efter bare fem minutters spil, men Arsenal vendte det hele på hovedet og vandt FA Cup-finalen med 2-1. 

Arsenal og Chelsea skulle lørdag aften sætte punktum for den engelske fodboldsæson, da de mødtes i FA Cup-finalen på Wembley. 

Chelsea var uden Andreas Christensen fra start, men den danske stopper skulle komme i aktion senere i kampen. 

Frank Lampards tropper fik en forrygende start på kampen, da Christian Pulisic allerede efter fem minutters spil bragte Chelsea i front.

Efter et par fremragende kombinationer kom amerikaneren helt fri tæt under mål, hvor han iskoldt vippede bolden forbi Emiliano Martinez i Arsenal-målet til 1-0. 

Daniel Ceballos kom til Arsenals første gode mulighed, da han efter et kvarters spil forsøgte sig med et frisparksforsøg, der strøg tæt over overliggeren.

Ti minutter senere fik Nicolas Pepe bolden i nettet, da han på fornem vis krøllede bolden op i hjørnet fra kanten af feltet, men der blev dømt offside i situationen.

Det blev der ikke få minutter senere, da Pierre-Emerick Aubameyang fuldstændigt oversprintede Cesar Azpilicueta, der så sig nødsaget til at flå angriberen omkuld. 

Det var ikke nogen videre klog beslutning, da angriberen fra Gabon var kommet ind i feltet, hvorfor forseelsen gav straffe til Arsenal. 

Det tog Aubameyang sig selv af, og det gjorde han stensikkert ved at sparke fladt til højre, mens Willy Caballero sprang modsat i Chelsea-målet. 

Godt ti minutter før pausen blev Azpilicuetas aften endnu værre, da han måtte humpe ud med en skade. Det gav til gengæld plads til danske Andreas Christensen. 

Flere scoringer fik vi dog ikke inden pausefløjtet, hvor de to hold altså kunne gå i omklædningsrummet med stillingen 1-1. 

Aubameyang satte trumf på

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, da Pulisic var tæt på at gøre kunsten efter fra første halvleg med en hurtig scoring.

Offensivspilleren brød i gennem Arsenal-forsvaret, men overplacerede hans afslutning, der røg forbi den højre stolpe. 

Endnu værre blev det af, at Pulisic i samme situation blev skadet med det, der lignede en fibersprængning. 

Herefter fulgte en mere rodet periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage uden at give de helt store muligheder til nogle af holdene. 

Men med 20 minutter igen af opgøret blev Aubameyang nok en gang helten for Arsenal, da han blev spillet helt fri i venstre side af feltet efter et glimrende forarbejde af Pepe. 

Her snød han fuldstændigt Kurt Zouma, inden han elegant vippede den over Caballero til 2-1. 

Opgaven blev ikke nemmere for Chelsea fem minutter senere, hvor Mateo Kovacic blev præsenteret for sit andet gule kort efter en tackling på Granit Xhaka. 

Dermed skulle Andreas Christensen og co. jagte en udligning med en mand i undertal. 

Fra sidelinjen forsøgte Lampard sig med en tredobbelt indskiftning, hvilket gav plads til Tammy Abraham, Callum Hudson-Odoi og Ross Barkley, men det lykkedes ikke for Chelsea at fremtvinge en udligning. 

Dermed udbyggede Arsenal sin rekord som klubben med flest FA Cup-triumfer, da de sikrede titel nummer 14 i turneringen. 

Sejren betyder derudover også, at Arsenal kvalificerer sig til næste sæsons Europa League.


Af Andreas Roesen

83 kommentarer

Sims91 20:35          
Det kunne være Chelsea skulle købe nogle forsvarsspillere inden de kaster flere formuer efter offensive spillere. Ingen af deres nuværende defensive folk er gode nok. Så simpelt er det.

Hvem misser i øvrigt europæisk bold næste sæson, hvis Wolverhampton går hen og vinder Europa League? Chelsea eller Tottenham?
lukas23 20:36          
Stærkt af Gunners!
Wise1964 20:36          
Stort tillykke til Arsenal og deres fans - fortjent sejr i en kamp de ville mere
Skuffende indsats fra et træt Chelsea hold og det bliver godt med nogle dages pause og nye folk i truppen som opfriskning

Anthony Taylor ... jeg er målløs - det var satme skidt
VIF57 20:36          
Fedt Gunners - tillykke :)
Vince71 20:37          
Vanvittig ringe dommerarbejde i dag. Arsenal vinder fortjent og tillykke med det! Men Taylor gør godt nok også sit bedste for at holde os ude af kampen. Det er under al kritik det han leverer i dag og så i en finale. 3 skader og 1 rødt kort hjælper heller ikke på det.

Ærgerligt at Pulisic sæson skal slutte sådan. Han har ikke kun været vores bedste men også en af PLs bedste spiller siden Corona pausen. Han går en stor fremtid i møde. Det gør ondt at se Pedro ende sin Chelsea karriere på den måde. Forhåbentlig er den ikke for slem..
Wise1964 20:37          
Sims
Du tror da ikke selv på at Chelsea mister deres plads ved en wolves sejr i Europa league ... kom nu lidt
tomcuk 20:37          
Glad for sejren i en lorte sæson fint kæmpet og godt hjulpet af flere skader til chelsea og en ikke arsenal uvenlig dommer
Tirsdag 11. august