Luk

Arteta: Manager-mobning stopper nye trænere

| Arsenal | 3 kommentarer

Infoboks

Arsenal - Southampton
Premier League (11/12)
Oddset 1,60 4,10 5,50
bet365 1,57 4,00 6,00

Mikel Arteta er nervøs for, at mobningen af managers på blandt andet sociale medier kommer til at afholde dygtige trænere fra at blive managers i fremtiden.

Mikel Arteta har torsdag forholdt sig til Steve Bruces fyring i Newcastle og den mobning af managers, han ser i fodboldverdenen i dag, som Bruce også har givet udtryk for ovenpå sin afskedigelse.

Og det, Arteta ser på sociale medier og fra fans på lægterne, er ikke godt, mener han – og det bliver kun værre.

- Det bliver kun værre, hvis vi ikke gør noget ved det, siger Arteta til Sky Sports News.

- Min bekymring er, at min karriere er meget kort. Steve har gjort det i årevis, over 1.000 kampe. Hvis han har problemer – en med den erfaring har problemer – der er ikke nogen let løsning på det.

Adspurgt om det vil afholde managers fra at fortsætte i hvervet, svarede Arteta noget dystert.

- Jeg tror, at det allerede er startet, inden han uddybede lidt.

- Jeg tror, at det allerede er startet i vores samfund også – at det er nemmere at blive i komfort-zonen. Det er nemmere at sidde ved siden af nogen eller være i sportsvidenskab, eller en individuel træner eller lignende.

Arsenal-manageren mener altså, at de ting, som managers skal lægge ører til og finde sig i uden for banen, er for meget og måske kan afholde dygtige managers fra at gå trænervejen i fremtiden.

Artetas udtalelser komme i kølvandet på, at Bruce efter sin fyring snakker om at stoppe som manager efter al den mobning, han har været udsat for i sin tid som Newcastle-manager.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Mandag 6. december