Luk

Arteta: Midlertidige udskiftninger en mulighed

| Arsenal | 8 kommentarer

Infoboks

Southampton - Arsenal
Premier League (26/01)
Oddset 3,05 3,40 2,35
bet365 3,10 3,30 2,30

Mikel Arteta mener, at man bør overveje, at kunne lave midlertidige udskiftninger, når man er i tvivl om, hvorvidt en spiller med en skade kan fortsætte.

David Luiz og Raul Jimenez bankede hovederne sammen i en forfærdelig duel i kampen mellem Arsenal og Wolverhampton i mandags.

Efterfølgende blev Raul Jimenez fragtet til hospitalet, men David Luiz endte med at spille første halvleg færdig, hvorefter han blev taget ud i pausen.

Arteta fortæller, at det bør overvejes, at en træner kan lave midlertidige udskiftninger, så man ikke havner i en situation som med David Luiz, hvor man på kort tid skal vurdere, om en spiller er i stand til at fortsætte.

- Måske er tiden til, at vi skal give folk lidt mere tid til vurdere en skade og have mulighed for en midlertidig udskiftning, siger Arteta ifølge BBC.

Arteta fortæller samtidig, at der allerede har været snak om det.

- Vi har allerede haft snakke om dette. Det er meget normalt i andre sportsgrene, og derfor er det et godt forslag, hvis man vil være proaktiv, siger Arteta.

David Luiz bliver ikke klar til Arsenals opgør mod Rapid Wien på torsdag, men han bliver måske klar til kampen mod Tottenham på søndag. 

 


Af Theis Fischer Brandt

8 kommentarer

Cosa 14:53          
Udgangspunktet kunne også være, at er man i tvivl om en evt. hovedskade er alvorlig, så skifter man spilleren ud.
Spillerens helbred er trods alt vigtigere end et fodboldresultat.
Bruger1711823 15:05          
Hvad så når man ikke er i tvivl, men der selvfølgelig er en risiko, når man tager en hurtig beslutning.
qanatoli 15:05          
I gamle dage var det kun tilladt at skifte ud, hvis en spiller blev skadet og ikke kunne fortsætte.

Det førte - selv dengang hvor fodbold i langt højere grad var en sport for gentlemen - til efterfølgende palaver, når en spiller lod sig udskifte uden at være skadet.

Det vil man jo også risikere her. Dommerne har rigeligt at se til, og masser af muligheder for at lave fejlskøn om fodbold, hvis de nu også skal være læger går det da helt galt.
Cosa 15:25          
Jeg er ikke sikker på jeg forstår dit spørgsmål. Men hvis man ved at der er en risiko forbundet, så undlader man selvfølgelig at sende spilleren ud igen.
Desuden er der ikke noget krav om at spilleren skal på banen igen et halvt minut efter et sammenstød, så man behøver ikke tage en beslutning i løbet af et splitsekund.
Aussie 15:25          
Ville det ikke være lettere ganske enkelt at påtvinge spillere med hovedskader, hvor lægen ikke inden for få minutter kan godkende at de fortsætter, tvinges til udskiftning? Hvis spillerens helbred skal være det primære fokus...? Effekten af en hovedskade kan jo ikke vurderes fuldt på hverken 2, 5 eller 15 minutter...
bruger 184293 16:03          
Hm. Det lyder lidt som en glidebane. Du mener, at klubbens egen læge skal kigge ud på klubbens egen træner og melde ´go´ eller ´out´ i situationer hvor de ikke er helt sikre? Så tror jeg da flere ender som hende Mourinhos læge. Og så den der med, "jamen det er da let nok. Enten skal de ud eller også skal de ikke".
Så derved mener I, at Arteta og alle dem i PrL der har siddet til møder om dette, de bare liiige ved DET mindre om det end I ved? (Altså efter i har stukket en våd pegefinger i vejret og også har fundet ud af at 2+2 er fire) Tjah. Mange af dem bag tiltaget har jo også kun 20+ års erfaring som elitesportsmænd hvor I har...ææhh hvad? 7 kampe i Danmarksserien? :-)
patricknielsen18 16:12          
Hvis det blev implementeret, ville det blive udnyttet i sådan grad, at det ville ødelægge det hele for mig nærmest.
Søndag 24. januar
Lørdag 23. januar