LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Askou: Vi skal vise mod og kunne overraske

| Superligaen | 2 kommentarer
Askou: Vi skal vise mod og kunne overraske
Foto: PhotoCare, Hjørring/Vendsyssel FF

Infoboks

Lyngby - Vendsyssel
Superligaen Playoff (30/05)
bet365 2,40 3,20 3,00

Se Superliga, Europa League og meget mere sport

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

Cheftræner Jens Berthel Askou håber at se et Vendsyssel-mandskab, der i næste sæson viser mod og tør tage initiativ og overraske modstanderne på banen.

Vendsyssel er så småt klar til at tage hul på tilværelsen i den bedste danske fodboldrække.

Søndag tager holdet nemlig imod OB på hjemmebane og kan dermed for alvor kalde sig selv Superliga-hold.

Cheftræner Jens Berthel Askou kan godt fornemme i truppen og på omgivelserne, at det hele nærmer sig.

- Man kan mærke, at folk glæder sig. Folk arbejder rigtig godt og er meget dedikerede og fokuserede på at blive bedre og klar, siger Jens Berthel Askou til bold.dk.

- Jeg tror, de fleste klubber, der er rykket op, godt kunne bruge lidt længere tid. Men på den anden side glæder vi os helt vildt til at komme i gang.

- Jeg synes, vi har nået nogle vigtige ting, både i slutningen af sidste sæson, og efter vi er mødt ind igen, siger han.

Hvad har I særligt haft fokus på i opstarten?

- Vi har selvfølgelig haft fokus på, hvordan vi sørger for ikke at give for mange chancer væk, både når vi står lidt lavere på banen, og når vi går op i et lidt højere pres. Hvordan vi forsvarer banen af og undgår, modstanderen spiller sig for let igennem holdet.

- Så har vi selvfølgelig også kigget på nogle måder, vi kan åbne modstanderen op på, alt efter hvilken formation de spiller, og alt efter hvor højt de lægger deres pres, og hvilke typer vi spiller med på banen. Så der har været lidt af hvert, siger Jens Berthel Askou.

- Det nytter ikke noget, at vi kun træner én ting, og så står vi der, hvis det ikke lykkes. Vi skal være fleksible og kunne flere ting, og så skal vi først og fremmest være klar på at håndtere, at det ikke er sikkert, at vi i starten kommer til at lykkes med alt det, vi gerne vil. Det skal vi acceptere og kunne håndtere

Skal kunne overraske modstanderen
Jens Berthel Askou håber særligt på, at Vendsyssel kan vise noget af det, holdet gjorde godt i slutningen af sidste sæson i 1. division. Det var et hold, der turde spille med risiko – men ikke så meget, at nordjyderne blev straffet for det.

- Vi skal turde nogle ting på banen, både når vi har bolden, og når vi ikke har den. I faser af kampene skal vi forsøge at tage initiativ med og uden bolden. Vi skal vise mod, og vi skal ikke tabe kampene, fordi vi rent taktisk ikke kan følge med.

- Indimellem skal vi kunne gøre nogle ting, som vil overraske modstanderen og gøre det svært for dem at dække op for det, uanset hvem vi møder.

Hvad er jeres styrker, som skal kunne gøre ondt på de andre hold i denne sæson?

- Jeg synes, vi har et ungt og meget dynamisk hold, som er meget energisk, når vi rammer en god dag. Vi har en masse fart, power og dynamik i vores offensive spillere. Det skal vi selvfølgelig udnytte. Vi skal forsøge at udnytte de spidskompetencer, vi har.

- Vi har ikke det mest erfarne hold, og vi har ikke nødvendigvis det klogeste hold i hele Superligaen, fordi vi stadig har mange spillere, som stadig skal lære noget.

- Men der er et fantastisk drive og en dejlig energi og glæde over at spille i klubben hos alle spillerne. Det er spillere, der gerne vil bevise, at de er gode nok til at spille i Superligaen, og at de på sigt kan nå endnu længere, siger Jens Berthel Askou.

Kampen mellem Vendsyssel og OB spilles søndag klokken 14:00 i Hjørring.

anton@bold.dk

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Anton Græsdal Maajen

2 kommentarer

1adf5h 22:41          
Ses på stadion..
1adf5h 22:54          
Sikker sejr..
Søndag 26. maj