Luk

Aspas og Mina med kasser i våd Celta-succes

| La Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Alaves - Celta Vigo 1-2
La Liga
12' 0-1 Santi Mina
21' 1-1 Joselu
70' 1-1 Iago Aspas
70' 1-2 Iago Aspas

Celta Vigo hentede lørdag eftermiddag en 2-1-sejr på udebane mod Alaves i La Liga. Santi Mina scorede, og Iago Aspas blev matchvinder efter et brændt straffespark.

Det var en kamp i den nederste del af La Liga, da Alaves tog imod Celta Vigo lørdag eftermiddag.

De to hold lå inden kampen på en 14.- og en 15.-plads med gæsterne fra Vigo som det jagtende hold med ét point mindre end hjemmeholdet.

Begge klubber var dog, trods halvdårlige placeringer, inde i fine stimer, hvor Celta Vigo ikke havde tabt i tre liga-kampe, og Alaves var ubesejret i hele fem kampe i La Liga.

Kampen var elleve minutter gammel, da åbningsmålet faldt, og det var Celta Vigo og den målfarlige Santi Mina, der nettede.

Mina modtog bolden i feltets højreside og trykkede af med det samme. Selvom Fernando Pacheco fik hånden på, og bolden derfor kunne cleares af en forsvarsspiller på stregen, så havde kuglen akkurat sluppet linjen, og dommeren dømte mål.

Hjemmeholdet skulle dog ikke bruge lang tid for at komme tilbage.

Ti minutter senere blev et Alaves-indlæg nemlig forlænget på forreste stolpe, og så dukkede Joselu op foran mål og sparkede udligningen i kassen – 1-1 efter 21 minutter.

Der var ikke mange chancer i resten af første halvleg, hvor et Santi Mina skud fra kanten af feltet var det bedste bud på et mål, men det blev ikke, og de to hold gik til pause med 1-1.

Ti minutter inde i anden halvleg var hjemmeholdet enormt tæt på at tage føringen, da Mamadou Ndiaye kom flot til vejrs og headede på stolpen efter et hjørnespark.

Efter 62 minutter fik Celta og Iago Aspas så bolden i mål, men scoringen blev annulleret for offside.

Aspas skulle dog få en stor mulighed kort efter.

Der var nemlig omkring tyve minutter tilbage af kampen, da der var en Alaves-hånd på bolden i eget felt, hvilket udløste et straffespark til gæsterne, som Iago Aspas skulle tage sig af.

Den offensive profil sparkede et dårligt straffespark lige på keeperen, men Aspas var selv over returen, og så var udeholdet foran inden kampens slutfase.

Alaves havde problemer med for alvor at skabe store muligheder, i en kamp der var præget af sne og slud.

Med fire minutter igen fik svenske John Guidetti chancen for værterne, men angriberens forsøg blev flot blokeret af en forsvarspiller, og selvom Joselu også havde en farlig afslutning i overtiden, så endte kampen med en 2-1-sejr til gæsterne fra Celta Vigo.

Sejren sender dem op på en 13.-plads i La Liga.


Af Tobias Bladt Haarder
Mandag 17. januar