Luk

Atalanta-boss: Sløve spillere skræmmer mig

| Serie A | 0 kommentarer
Atalanta-boss: Sløve spillere skræmmer mig
Foto: Getty Images

Infoboks

Atalanta-træner Gian Gasperini fortæller i et interview om sin trænerstil, at han skræmmes af spillere, som ikke arbejder hårdt.

Atalanta-træner Gian Gasperini har over de seneste sæsoner fået stor ros for sine præstationer i den norditalinenske klub, som han har ført til hidtil usete højder.

Det sort- og blåklædte hold høster roser for sin underholdende stil, der har gjort holdet til et af de mest scorende i international fodbold, hvor man i Serie A med afstand er det mest scorende med 70 mål i 25 kampe.

Gasperini sætter nu i et interview selv ord på sin stil, der kræver hårdt arbejde.

- For at give dig en idé, så vil jeg bruge et kinesisk ordsprog fra 500 år f.kr.: Forsvaret gør dig uovervindelig, mens hvis du vil sejre, så er du nødt til at angribe. Det opsummerer ånden og mentaliteten, som jeg gerne vil have mit hold til at have, siger Gasperini til The Guardian og tilføjer:

- Men der er noget andet, som også er vigtigt: Den identitet, du skaber i dit hold, skal altid forstærkes. Man er nødt til at vokse og forbedre sig dag for dag, for hvis man ikke gør, så er du færdig. Dem der stopper, de har tabt.

- Under træning, så er mine spillere nødt til at måtte kæmpe for det; dem der ikke er vant til at arbejde hårdt skræmmer mig. Men fra hårdt arbejde fødes sejre. Hvis du ikke løber i træning, så løber du heller ikke i kamp.

- Men, selvfølgelig, er det også vigtigt at have det sjovt til træning, for derfra kommer spillestilen og kvaliteten.

Atalanta kvalificerede sig inden corona-pausen til Champions Leagues kvartfinaler for første gang i klubbens historie.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 28. maj