Luk

Atalanta skuffede mod Verona i FCM-optakt

| Serie A | 3 kommentarer

Infoboks

Atalanta - Verona 0-2
Serie A
62' 0-1 Miguel Veloso
83' 0-2 Mattia Zaccagni

Få dage før Atalantas opgør mod FC Midtjylland i Champions League skuffede italienerne hjemme mod Verona, der slog midtjydernes kommende modstander med 2-0.

Atalanta gik lørdag aften ind på deres hjemmebane til opgøret mod Verona, hvor de skulle forsøge at spille sig op på siden af Juventus på femtepladsen i Serie A og samtidig spille sig i form til tirsdagens opgør mod FC Midtjylland i Champions League.

Gæsterne fra Verona havde også godt med motivation i tanken, da de med en sejr over Atalanta kunne kravle på på en sjetteplads.

Begge mandskaber begyndte kampen forsigtigt, og der skulle gå lang tid, før nogen af holdene nærmede sig en chance.

Først efter 18 minutter viste Atalanta sig for alvor frem, da Josip Illicic blev sendt i dybden i en god position i feltet, men angriberen sparkede bolden langt over målet.

Alejandro Gomez satte foden på den næste halvstore chance i opgøret. Efter 34 minutter forsøgte han at sende bolden op i hjørnet langt ude fra, men Marco Silvestri i Verona-målet havde regnet forsøget ud og greb let bolden.

Gæsterne formåede ikke at sende et eneste skud inden for Atalantas målramme i første halvleg, og da hjemmeholdet ikke kom tættere på åbningsmålet, gik holdene til pause med en stilling på 0-0.

Veloso-straffespark grundlagde Verona-sejr

Seks minutter inde i anden halvleg spillede Atalanta sig tæt på åbningsmålet. Duvan Zapata skærmede sin modstander af i feltet og lagde bolden til rette for Josip Illicic, der hamrede bolden mod målrammen, men han måtte se sit skud blokeret i sidste øjeblik.

Få sekunder efter fik Veronas Miguel Veloso træværket til at ryste i den anden ende, da han langt ude fra feltet bragede bolden på overliggeren bagved en fuldt udstrakt Pierluigi Gollini, der kunne se bolden ryge ud til målspark.

Efter 62 minutters fik Verona chancen fra ellevemeterpletten, da Rafael Toloi begik et kluntet straffespark. Miguel Veloso tog sig af sparket og hamrede bolden op i hjørnet med et kraftfuldt spark. 1-0 til gæsterne.

Indskiftede Luis Muriel fik serveret et perfekt indlæg efter 77 minutter, men alene til vejrs få meter fra målstregen, formåede colombianeren ikke at dirigere bolden fra sit hovedstød inden for målrammen.

Atalanta sad tungere og tungere på opgøret, men efter 84 minutters spil blev deres ineffektivitet foran målet straffet i den anden ende. Miguel Veloso forlængede kontraangrebet med en stikning i dybden til Mattia Zaccagni, der let sparkede bolden i kassen til 2-0.

Hjemmeholdet formåede ikke at skabe flere chancer, og da Verona heller ikke fik sendt flere mål i netmaskerne, sluttede kampen 2-0 til gæsterne.

Med sejren kravler Verona op på sjettepladsen, mens Atalanta falder til niendepladsen og nu skal jagte oprejsning i tirsdagens opgør mod FC Midtjylland i Champions League.


Af Lasse Rene
Søndag 24. januar
Lørdag 23. januar