Luk

Atletico Madrid fortsatte total Getafe-dominans

| La Liga | 1 kommentar

Getafe har ikke scoret i snart ni år mod Atletico Madrid, og det gjorde de heller ikke i aftenens kamp, som endte 2-0 til Atletico. Valencia vandt 1-0 uden Daniel Wass.

6. november 2011. Så lang tid er det siden, at Getafe sidst scorede mod Atletico Madrid i alle turneringer.

Siden dengang er det blevet til 17 indbyrdes kampe uden mål, og den bemærkelsesværdige stime skulle Getafe torsdag aften forsøge at bryde, da Atletico Madrid kom på besøg. 

Hjemmeholdet Getafe jagtede en plads i næste års Europa League, mens Atletico Madrid allerede var sikret Champions League-deltagelsen. Tredjepladsen var dog endnu ikke i hus, og derfor var der også lidt på spil for Diego Simeones tropper.

Atletico Madrid havde bolden mest i kampens indledning, men det var Getafe, der først spillede sig frem til en åben chance.

Nemanja Maksimovic kom frem til en god mulighed efter ti minutters spil, men afslutningen manglede kvalitet.

Getafe fortsatte dog ufortrødent sine forsøg frem ad banen, men det blev ikke i første halvleg, at hjemmeholdet fik brudt sin måltørke mod Atletico Madrid.

Gæsterne scorede imidlertid heller ikke, og derfor var stillingen stadig 0-0, da de to mandskaber gik til pause.

Det blev dog hurtigt ændret i anden halvleg. Efter ti minutters spil modtog Marcos Llorente bolde på kanten af feltet, og her snød han Getafes målmand med en fiks afslutning.

Så var stillingen 1-0 til Atletico Madrid, og det fik Getafes træner Pepe Bordalas til at reagere. Han skiftede tre spillere ud på en gang, og så gik jagten ind på det første mål mod Atletico Madrid siden 2011.

Målet kom dog ikke før Atletico scorede. Ti minutter før tid kom Thomas Partey stormende ind i feltet, og her bragede han bolden i mål fra kort afstand. 2-0 til Atletico.

Det fik frustrationerne frem hos Getafe-spillerne. I overtiden fik Allan Nyom rødt kort, og så måtte Getafe slutte kampen med 10 mand.

Atletico vandt aftenens kamp med 2-0, og de forlængede dermed Getafes måltørke til 18 opgør uden scoringer mod Atletico Madrid.

Valencia slog Espanyol uden Wass

Samtidig med Getafe og Atletico Madrid mødtes Valencia med Espanyol, som ikke havde andet end æren at spille for i aftenens kamp.

Espanyol var allerede rykket ned inden aftenens opgør, og det kom da også til udtryk i kampens indledning. Valencia spillede bedst, og efter et kvarter blev overtaget omsat til mål.

Ferran Torres fandt Kevin Gameiro med en fornem lang pasning, og franskmanden satte bolden i nettet med usvigelig sikkerhed.

Stillingen holdt til pausen, selvom Espanyol efter scoringen blev lidt mere nærgående rent offensivt. 

I anden halvleg forsøgte Espanyol at bide fra sig på bedste vis, og gæsterne spillede sig frem til flere gode chancer. 

Selvom Espanyol havde bolden mest, så blev det imidlertid ikke omsat til mål i aftenens kamp.

Valencia-spilleren Jaume Costa fik rødt kort i overtiden af kampen, men det hjalp ikke for Espanyol, som måtte gå fra banen uden af score.

Valencia vandt opgøret 1-0 ud at gøre brug af danske Daniel Wass, som sad på bænken i hele opgøret.

Med sejren er Valencia fortsat med i kampen om Europa League-deltagelse i næste sæson. Holdet har et point op til Getafe på syvendepladsen, som giver adgang til Europa League-kvalifikation.

Sociedad og Sevilla delte i nullert

Andetsteds i La Liga mødtes Real Sociedad og Sevilla i en kamp, hvor Real Sociedad kunne spille sig meget tæt på deltagelse i næste sæsons Europa League.

Sevilla kunne omvendt holde sig inde i kampen om tredjepladsen med en sejr, og derfor havde begge hold sit at spille for i aftenens opgør.

Hverken Sevilla eller Sociedad formåede dog at score i aftenens opgør, og det betyder, at Sevilla nu får særdeles svært ved at spille sig på tredjepladsen.

Konkurrenterne Atletico Madrid vandt nemlig sin kamp mod Getafe, og Diego Simeones tropper har nu et forspring på to point inden sidste spillerunde.


Af Benjamin Alexander Helbo

1 kommentar

Dr. Def 23:17          
Alligevel absurd ikke at score i 17 indbyrdes opgør
Fredag 22. januar