LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Atleticos EL-sejr giver Ligue 1 direkte CL-plads

| International | 6 kommentarer
Emotionelt øjeblik! Torres' sidste farvel til Atletico
Highlights: Torres scorede to i sin afskedskamp på Wanda Metropolitano
Fernando Torres slutter i Atletico Madrid med manér
Marseille: Den franske klubs dystre fortid med matchfixing
Forfærdeligt skudforsøg i Europa League finalen
Atleticos EL-sejr giver Ligue 1 direkte CL-plads
Foto: Getty Images
Atletico Madrids sejr i Europa League betyder, at nummer tre i den franske Ligue 1, som før sidste spillerunde er Lyon, bliver direkte kvalificeret til næste sæsons Champions League.

I de seneste sæsoner har vinderen af Europa League udover titlen også sikret sig en plads i næste sæsons Champions League.

Onsdag vandt Atletico Madrid turneringen med en finalesejr på 3-0 over Marseille, men da Atletico allerede har sikret sig en anden- eller tredjeplads i den spanske La Liga, er holdet i forvejen sikret deltagelse i CL.

Det betyder, at den direkte kvalifikation til Champions League i stedet går videre til nummer tre fra den femtebedste liga i Europa på koefficientlisten, som lige nu er den franske Ligue 1.

Før den sidste spillerunde ligger Lyon på tredjepladsen, men før søndagens kampe har EL-finalisterne Marseille fortsat muligheden for at snuppe tredjepladsen, mens Lyon også kan overhale Monaco, der ligger nummer to.

Nummer tre i Frankrig stod til at skulle deltage i Champions League-kvalifikationens liga-kval, og her sker der yderligere ændringer i formatet.

Sølvvinderne fra den 10. og 11. bedste liga (den tyrkiske og tjekkiske liga) træder nu først ind i tredje kvalifikationsrunde i stedet for den anden runde.

Vinderen af Champions League får også en direkte placering i næste sæsons turnering, men da begge finalister, Liverpool og Real Madrid, allerede er sikret deltagelse, sker der også ændringer her.

Mestrene i den 11. bedste liga, som er den tjekkiske, kvalificerer sig direkte til Champions League i stedet for at skulle indtræde i playoff-runden.

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Mikkel Nøhr

6 kommentarer

!8r3nQ3 09:33          
Den må gøre ekstra ondt på Marseilles fans :D
jijbcn 09:53          
Fantastisk gave til Lyon og de tjekkiske mestre.
Må være lækkert at vågne op til sådan en nyhed
tkronboel 10:19          
Når det kommer til tildelingen af pladser til næste års turnering, er det placeringen på listen før denne sæsons start, der er afgørende. Der var Tjekiet nr. 11.
Ini 11:45          
Den må gøre ekstra ondt på Marseilles fans :D
Ekstra ondt? Det må da omvendt være et (meget) lille plaster på såret, at de ved at snuppe tredjepladsen kommer direkte med i stedet for at skulle i kval.
Achilles 12:07          
Men hvis de ikke snupper 3. pladsen, har de ikke blot selv smidt en direkte plads i CL væk, de har også foræret en direkte plads til deres største "lokal"-rival, mens de selv ikke engang kan spille kvalifikation om CL.
Tirsdag 22. januar
Mandag 21. januar