Luk

Atypisk vej: NFC-spids blev prof ud af det blå

| NordicBet Liga | 3 kommentarer

Infoboks

Nykøbing FC - FC Fredericia
NordicBet Liga (20/10)
bet365 2,25 4,00 2,75
NordicBet 2,32 3,95 2,60
Oddset 2,30 3,80 2,75

Fra den ene dag til den anden blev lagerarbejderen og Danmarksserie-spilleren Mathias Kristensen professionel fodboldspiller i AC Horsens i starten af 2018. Han havde ellers droppet den karrierevej.

Da Danmarksserie-spilleren Mathias Kristensen i december 2017 gik og glædede sig til at fejre jul, rullede et opkald ind fra AC Horsens. Bo Henriksen var i telefonen, og så havde den 24-årige angriber pludselig mere at glæde sig til.

Manageren stod nemlig klar med en kontrakt til tometermanden, der havde bombet mål ind på stribe i Danmarksserien i løbet af efteråret.

Lagerarbejdet hos Royal Unibrew blev sagt op – nu var Mathias Kristensen fra den ene dag til den anden blevet professionel fodboldspiller.

- Det gik meget stærkt lige pludselig – det var helt vildt. Det var et stort spring ud i noget, jeg ikke var klar over skulle til at ske.

- Jeg gik med tanker om uddannelse og arbejde, og processen var så småt i gang, men da muligheden opstod, smed jeg alt, hvad jeg havde i hænderne og kastede mig ud i det.

Blev kastet for løverne
I det første halvår spillede Mathias Kristensen kun to førsteholdskampe, men det var nok til at overbevise AC Horsens, om at han skulle have en ny kontrakt. Så de to parter tog et halvt år mere sammen.

I efteråret 2018 blev det til syv førsteholdskampe, inden kontrakten igen løb ud – og denne gang blev det ikke til forlængelse. I stedet tog Mathias Kristensen til Nykøbing FC.

- Jeg kom lige fra amatørfodbold og blev bare kastet for løverne i en gruppe af fantastiske fodboldspillerem, og det var meget specielt. Det har været det helt rigtige for mig at tage et skridt ned, siger Mathias Kristensen, som kan takke Bo Henriksen for, at han nu satser alt på fodbolden.

- Jeg havde ikke været i 1. division nu, hvis det ikke var for skiftet til Horsens.. Jeg havde absolut ingen idé om, at jeg skulle til at spille professionel fodbold. Jeg spillede i TPI som 23-årig, så jeg havde skudt en hvid pil efter det.

- Pludselig ændrede det sig. Jeg fik chancen i Horsens og greb den, og så er jeg blevet så bidt af det, at jeg nu 100 procent går efter at se, hvor langt jeg kan drive det som professionel fodboldspiller, siger Mathias Kristensen.

Ro og stabilitet
Han er altså endt hos Nykøbing FC, hvor han i foråret scorede fem mål på 12 kampe, og i denne sæson har han scoret fem mål på otte kampe.

- Det har været godt at få ro og stabilitet på efter at have været i AC Horsens, hvor jeg fik sådan nogle korte kontrakter. Det var lidt hektisk, fordi jeg var så presset til at præstere.

- Nu har jeg fået en base, hvor jeg har ro på til at udvikle mig, og så er jeg sikker på, at jeg kan tage skridtet videre igen på et tidspunkt. Lige nu passer niveauet mig rigtig godt, siger Kristensen.

I Nykøbing tjener han nok til, at han ikke behøver at have et job ved siden af fodbolden, og det er han rigtig godt tilfreds med.

- Der er mange goder ved det. Det er meget privilegeret, at man kan leve af at lave det, man ellers ville bruge tirsdag og torsdag aften på. Det er dejligt, og jeg nyder det virkelig.

- Jeg kan godt lide at være hernede, og jeg er glad for, at klubben har den tilgang til spillet, som den har. Der er et godt mindset og gode idéer og målsætninger, som jeg sagtens kan se mig selv i. Jeg havde sikkert også været glad andre steder, men det er jeg i den grad også her, siger Kristensen.

Den lange angriber har underskrevet en kontrakt, der kan holde ham i Nykøbing FC til sommeren 2021.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Lørdag 19. oktober
Fredag 18. oktober