Luk

Austin stangede Esbjerg til sejr mod FCK

| Superligaen Grundspil | 159 kommentarer

Esbjerg fik en fremragende start på forårsssæsonen, da de ganske overraskende besejrede FCK med 1-0 på hjemmebane. 

3F Superligaen var fredag aften tilbage fra vinterpause, da FC København gæstede Esbjerg. 

For gæsterne var det startskuddet til en jagt på FC Midtjylland, der har overvintret på førstepladsen med fire point ned til københavnerne. 

Den jagt blev indledt uden Viktor Fischer, der er skadet, mens nyindkøbene Mikkel Kaufmann og Ragnar Sigurdsson startede på bænken.

For Esbjerg handler det ikke om medaljer i foråret. 13 point blev det til i efteråret, hvilket betød, at holdet indtog 13. pladsen inden aftenens opgør.

Vestjyderne har brugt vinteren på at hente seks spillere ind, hvor af fem af dem startede for hjemmeholdet. Det betød debut til Vito Mannone, Søren Reese, Kevin Conboy, Ante Erceg og Rafal Kurzawa fra start. 

De danske mestre satte sig tidligt på kampen, hvilket kastede en kæmpe chance af sig til Dame N'Doye allerede efter to minutter. 

Her kom den senegalesiske angriber helt fri efter et hjørnespark fra Bengtsson, men den store angriber fik ikke ordentlig træf på bolden, som nærmere ramte hans skulder fremfor pandebrasken. Det fik bolden til at sejle i en blød bue over Esbjerg-målet. 

Esbjerg kom efter en svær start lidt mere med i kampen, selvom københavnerne fortsat var klart mest på bolden. Efter 24 minutter kastede det en stor chance af sig til hjemmeholdet. 

Erceg sled sig i gennem i venstreside af feltet og sendte den i hovedet på Kauko. Ligesom N'Doye fik han dog heller ikke det rette træf på bolden. I stedet for at heade den mod mål, headede finnen den tilbage mod Erceg. 

Efterfølgende blev Kauko dog også vinket offside på chancen. 

Kort før pausen kom FC København igen tæt på en scoring. Et indlæg blev sendt mod Stage, der med sin hovedstødsafslutning tvang Vito Mannone ud i en flot redning. 

Dermed lignede det en målløs første halvleg, men sådan ville Rodolph Austin det ikke. 

I dommerens tillægstid stangede han et hjørnespark fra Kurzawa over i modsatte side, hvor Johnsson kun kunne springe forgæves. 

1-0 til Esbjerg efter de første 45 minutter. 

Anden halvleg startede uden de store chancer, men det blev der ændret på. FCK var fortsat mest på bolden, og det gav også nogle fine tilbud efter 60 minutter. 

Michael Santos sparkede tæt forbi stolpen, mens Bjelland kom højest på et frispark, uden dog for alvor at true Mannone i Esbjerg-målet. 

Det gjorde Austin til gengæld i mellem de to FCK-chancer. Opskriften var nærmest identisk til målet i første havleg, men denne gang reddede overliggeren FCK fra at komme bagud med to. 

Efter 73 minutter fik Esbjerg så også spillets største chance, da Mohammed Dauda fremtrak et straffespark. 

Den 21-årige ghaneser trak uden om Johnsson, der nedlagde Dauda, hvilket Sandi Putros helt korrekt takserede til et straffespark. 

Joni Kauko blev sat til at sparke, men han bragede den på overliggeren og ned på linjen uden, at bolden krydsede denne, og så levede FCK fortsat. 

Kort forinden var både Pieros Sotiriou og Mikkel Kaufmann sendt på banen i en offensiv satsning, og det viste sig i det sidste kvarter, hvor Esbjerg blev sat under et gevaldigt pres. 

Det store pres betød omvendt store kontramuligheder til Esbjerg, hvor Yakovenko kom i gennem til en friløber, men igen manglede koldblodigheden for Esbjerg, så Johnsson kunne redde med en flot fodparade. 

FCK-presset fortsatte ufortrødent, men de store chancer og målene udeblev. 

Se kampens udvikling minut for minut her.

 

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Andreas Roesen
Lørdag 22. februar