Luk

Avis: Bettingfirmaer forbydes på PL-trøjer

| England | 19 kommentarer

Infoboks

Den britiske regering arbejder på at forbyde bettingreklamer på fodboldtrøjer i Premier League og Championship, skriver Daily Mail.

Ni Premier League-klubber har i øjeblikket et bettingfirma som trøjesponsor, men det kan der snart blive lavet om på.

Daily Mail erfarer, at den britiske regering arbejder på et forbud mod at reklamere for betting på fodboldtrøjer.

Det overvejes også at forbyde bettingreklamer på tv og på stadion-banderne, men dette virker ifølge avisen mindre sandsynligt at få stemt igennem.

Den britiske regering arbejder på at opdatere de generelle gambling-regler i landet, og her mener Daily Mail altså at vide, at trøje-forbuddet i fodbold kommer med.

Udover de ni Premier League-klubber, der har en bettingreklame foran på trøjerne, har 19 ud af 20 klubber et samarbejde eller sponsorat med et bettingfirma.

De ni klubber, reglerne kan få indflydelse på, er Brentford, Burnley, Crystal Palace, Leeds, Newcastle, Southampton, Watford, West Ham og Wolverhampton.

I Championship er der desuden seks klubber med betting-trøjesponsorer, nemlig Birmingham, Bristol City, Coventry, Derby, Middlesbrough og Stoke.

Hvis forbuddet træder i kraft, bliver det tidligst fra 2023/24-sæsonen, skriver Daily Mail.


Af Sara Margren

19 kommentarer

Ikke arrogant, bare bedre 09:59          
Fornuftigt
Poez 10:03          
Meget fornuftigt, og positivt hvis reklamer og andet skrammel også forbydes. Det kunne vi lære noget af her hjemme.
Campeones32 10:03          
Super fint tiltag, noget der burde blive indført verden over. Bettingfirmaer bør ikke have nogen indflydelse eller synlighed i forbindelse med sport generelt, hvis du spørger mig. Fint sted at starte med fodbolden, det har i den grad taget overhånd de sidste par år.
Generelt bør reklamer forbydes, men det er nok en snak der passer bedre ind et andet sted :-)
Over 9000 10:04          
Beder til at det indføres i Superligaen!
ToonInStoke 10:09          
Hvordan har de tænkt sig at praktisere det rent juridisk? Der bliver vel nogle erstatningskrav fra enten klub eller bettingfirma? Hvis bettingfirmaet fjernes fra trøjen, så opsiger de vel sponsoratet? I så fald skal PL vel kompensere for tabt fortjeneste?

Spøjst i øvrigt som ingen af top6 klubberne har bettingfirmaer som trøjesponsor. Gætter på at et sådant forbud aldrig var kommet på tale hvis f.eks. Man Utd havde haft bettingfirma som sponsor :)
LazDad 10:11          
Mon ikke det bliver en indkøring. Så dem der allerede har en bettingsponsor, får lov at beholde sponsoratet indtil det udløber..
Det er mit gæt i hvert fald.
ToonInStoke 10:17          
Det er muligt, ved ikke hvor længe de respektive kontrakter udløber.

Det er kun 1 år siden at Newcastle og fun888 underskrev en ny "long term" aftale. Man må altså formode at den stadig løber nogle år frem.
Søndag 24. oktober