Luk

Avis: Chelsea og City tøver med Super League

| Premier League | 56 kommentarer

Infoboks

Manchester United - Fulham
Premier League (18/05)
Oddset 1,35 5,40 8,00
bet365 1,33 5,25 9,00

Chelsea og Manchester City er ifølge The Guardian i tvivl om deres deltagelse i Super League efter de seneste dages pres fra omverdenen.

12 klubber har lanceret Super League til stor modstand i det meste af fodboldverdenen, og nu vakler to klubber angiveligt.

Velinformerede The Guardian skriver, at Chelsea og Manchester City tvivler på deres deltagelse i Super League, og det er samme information, som Daily Mail besidder.

The Guardian har deres information fra en 'velplaceret' direktør i en anden klub, som har fået henvendelse om at deltage i Super League.

Mediet skriver videre, at der tirsdag på UEFA's kongres har været drøftelser om netop City og Chelsea, som muligvis står over for en kovending i sagen efter et voksende pres fra regeringer og ligaer de seneste dage.

Det menes, at under halvdelen af de 12 klubber betragtes som fanatiske og vil bakke op om Super League for enhver pris.

Resten af klubberne har tilsluttet sig, fordi de tror, at de vil være økonomisk bedre stillede, enten hvis det går igennem, eller hvis UEFA åbner pengeposen på grund af truslen om en Super League.

City og Chelsea menes at være hoppet med på vognen, fordi de frygtede at gå glip af den økonomiske gevinst, når de andre klubber havde tilsluttet sig, og derfor menes de at være i tvivl nu.

Manchester City var ikke blandt de klubber, der blev nævnt, da nyheden søndag aften brød ud i The Times og New York Times, som kun beskrev 11 stiftende klubber.

Både UEFA og FIFA samt en række fodboldforbund og klubber i Europa har ytret deres modstand mod Super League, og både FIFA og UEFA har truet med hårde konsekvenser.

Tirsdag holdes der en række møder i Europa - blandt andet er de 14 Premier League-klubber, som ikke er en del af Super League, samlet for at vende situationen.


Af Sara Margren

56 kommentarer

niculla 13:48          
Dejligt at fansnes shitstorm virker, men det fjerner intet ved, at de stadig har skrevet under på det.
Juniorx 13:49          
Faktisk næsten endnu værre at man ikke står ved sit forræderi. Men undskylder sig med at værre bukket under for gruppepres, vorherre bevares.
Toon Toon! 13:51          
Altså jeg synes stadig Premier League vil være et bedre sted uden de store pengeklubber.
ToonInStoke 13:52          
Det er meget godt forklaret her.

In order for the ESL to be rubber-stamped, though, the clubs involved would require permission from the Premier League to enter - which, on the back of their statement, appears highly unlikely.

Any decision would be judged by the organisation´s board and not a vote between the 20 clubs themselves.

Perhaps more importantly, there is already a Premier League rule in place that means City and United - in addition to fellow signatories Arsenal, Chelsea, Liverpool and Tottenham - would have to quit the top division in England in order to follow through with the ESL proposals.

Premier League Rule L9 prevents movements such at the European Super League by stating that clubs are allowed only to enter certain competitions.

In full, the L9 guideline reads: Except with the prior written approval of the board, during the season a club shall not enter or play its senior men´s first team in any competition other than:

L.9.1 - The UEFA Champions League;

L.9.2 - The UEFA Europa League;

L.9.3 - The FA Cup;

L.9.4 - The FA Community Shield;

L.9.5 - The Football League Cup; or

L.9.6 - Competitions sanctioned by the County Association of which it is a member.
Lazaronen 13:52          
Min deadline er mandag - efter det betragter jeg disse 12 virksomheder og alle der støtter dem som fjender af fodbold.
Derfra kommer jeg til at håbe at dette er et massivt selvmord og at disse virksomheder er forsvundet om 10 år, jeg vil gøre hvad jeg kan, ikke at det nødvendigvis er meget.

Jeg håber presset nu bliver endnu større, hvis bare 2 af de engelsk melder fra burde det kollapse.
BrianFantana 13:53          
Ynkeligt, ingen sympati til udbryderne, og da slet ikke Chelsea og City som i forvejen har absurde kunstige fordele som er medskyldige i fodboldens forfald.
Vince71 13:55          
Kaveh Solhekol sagde i hvert fald at Chelsea og City begge var meget tøvende overfor ESL ideen. Men i sidste ende følte sig nødsaget til at hoppe med på vognen, så de ikke stod tilbage selv i PL/CL mens alle andre tophold var taget med. Lidt ærgerlig beslutning, for det havde været et stærkt signal.

Men hvis det passer hvad Kaveh siger, så giver det i hvert fald et udtryk af at de to klubber nok ikke helt har været hooked på ideen til at starte med og at det meget vel kan være de første som hopper ud.
Søndag 16. maj