LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Avis: CL-klub ville hente ung FCN-midt

| Superligaen | 6 kommentarer
Avis: CL-klub ville hente ung FCN-midt
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Midtjylland - FC Nordsjælland
Superligaen Mesterskabsspil (30/03)
bet365 1,50 4,50 5,75
NordicBet 1,55 4,65 5,45
Oddset 1,55 4,00 6,20
Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Ekstra Bladet skriver lørdag, at en unavngiven Champions League-klub ville sikre sig FCN's Mohammed Kudus, inden han skrev under med Superliga-klubben.

Mohammed Kudus kunne i sommer have endt i en Champions League-klub, men valgte i stedet at skifte til FC Nordsjælland.

Det skriver Ekstra Bladet lørdag dog uden at sætte navn på den klub, der var interesseret i den dengang 17-årigte midtbanespiller.

Om valget af FC Nordsjælland fortæller den 18-årige ghaneser:

- Nordsjælland har vist, at de kan udvikle spillere, så det var et godt skridt for mig at starte min professionelle karriere her, siger Kudus om karrierevalget til Ekstra Bladet.

Mohammed Kudus har siden sin 18-års fødselsdag i begyndelsen af august spillet 19 kampe og præsteret et enkelt oplæg for FCN.

Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Dalgård

6 kommentarer

FC Nordsjælland 11:14          
Jeg havde personligt rigtig, rigtig store forventninger til ham da han ankom og forventede nærmest, at han ville være en stjerne i Superligaen fra dag 1.

Hvad jeg havde hørt fra FCN-lejren var, at han allerede som 17-årig legede rundt med de etablerede Superligaspillere og, at flere af dem udtrykte at de aldrig før havde set en så talentfuld spiller før. Jeg havde set ham i en træningskamp mod Malmø FF hvor han klart var banens bedste spiller og hvor Malmø Avis efterfølgende, ligeledes kaldte ham for banens bedste spiller inkl. spillere som eksempelvis Markus Rosenberg. Derudover havde jeg set ham spille VM for Ghanas U-17 landshold hvor modstanderne tydeligvis havde stor respekt for ham og gik på ham med 3 mand hver gang han kom i nærheden af bolden. Inden hans første kamp udtrykte "Mini" også kæmpe respekt for ham og sammenlignede ham med Pelé. Desuden var der jo kampen mod Liverpools U23 hold hvor han skulle have overstrålet dem alle og iøvrigt blev kåret til MOM.

Jeg forventede altså et el. andet i stil med Emre Mor der jo bare gjorde hvad han havde lyst til og afdriblede den ene modstander efter den anden, el. en Lobotka der - i hvert fald på egen banehalvdel - ligeledes gjorde hvad han havde lyst til, og i virkeligheden måske nok en kombination af de to.

Såeh... jeg er jo dybt skuffet. Til gengæld har jeg ret så store forhåbninger om at han i nærmeste fremtid formentlig bliver en af de allerstørste for FCN. Desværre skal han i februar med Ghanas U-20 landshold til VM (iøvrigt sammen med Clinton Antwi, Ibrahim Sadiq, Gideon Mensah og Francis Abu) så FCN går glip af ham i en del kampe i optakten hvor han ellers skulle være spillet rigtig ind på holdet.
Donmiguel 11:31          
Er meget enig!

Jeg havde "glædet" mig til at se ham i aktion (selvom jeg er GFer).. Men i de kampe jeg har set med ham har han virket rimelig ordinær. Lidt ala Sammy Skytte. Kan godt lide at holde på bolden og er god i driblingerne men det bliver ikke rigtig til noget..

Synes selv at Bundu fra GF (som self har haft mange flere chancer end Kudus) virker til at have et større potentiale pt. Han viser i glemt de fantastiske spidskompetancer han har men desværre meget ustabilt..
UMURUM 12:37          
...det er rimelig utålmodigt at forvente at en 18 årig spiller fra Afrika, går ind og bliver en profil med det samme på farums hold. Ja andre unge spillere har gjort det før, men det er ikke alle, der mentalt er klar til at levere runde efter runde i så ung en alder. For nogen tager det et par år, at slå igennem og blive helt klar. Det er altså ikke usædvanligt for så ung mennesker.
Nyrn 15:36          
DonMiguel.


Du kan jo ikke sammenligne en 18 årig med en 21 årig.. i forhold til talent, Bundu skal være foran ham i sin udvikling...
FC Nordsjælland 17:07          
...det er rimelig utålmodigt at forvente at en 18 årig spiller fra Afrika, går ind og bliver en profil med det samme på farums hold. Ja andre unge spillere har gjort det før, men det er ikke alle, der mentalt er klar til at levere runde efter runde i så ung en alder. For nogen tager det et par år, at slå igennem og blive helt klar. Det er altså ikke usædvanligt for så ung mennesker.
Ja, da - det har jeg heller aldrig før forventet af en spiller i FCN.

I tilfældet Kudus havde jeg dog set ham være banens bedste spiller mod Malmø FF. Havde set ham til U-17 VM. Havde fået fortalt hvordan han legede rundt med de etablerede superligaspillere til træning, set ham blive kåret til MOM i en kamp mod Liverpool U-23 (af turneringens værter) og havde desuden hørt ham omtalt, som det vildeste der nogensinde havde været i FCN, af en U-19 spiller.

Han har desuden jævnligt spillet med FCN bl.a. i sommeroptakt 17, vinteroptakt 18, sommeroptakt 18 - så jeg gættede på at han kunne gå lige ind.

Men enig, det er sjældent at det sker - men det er da sket før, og jeg troede at her var virkelig en stjerne fra dag 1. Jeg tabte da også en del penge på at spille pænt store beløb på ham på oddset i de første kampe.

Men enig - det er vel 1 ud af 1000 der går ind som stjerne fra dag 1 i en alder af 18. Jeg troede at Kudus var en af dem.
Roberto Pellegris 08:37          
Giv manden en chance. Han er næsten lige fyldt 18, har kun været i Danmark et års tid og har ikke spillet/trænet på professionelt niveau i Europa før, hvor det taktiske niveau nok er noget højere.

Emre Mor var jo trods alt opvokset i landet og klubben.
Fredag 22. marts