Luk

Avis: FIFA kan bøje sig efter UEFA-trussel

| bold.nyt | 22 kommentarer

Sunday Times skriver, at FIFA kan være åben for et kompromis omkring sit forslag om at afholde VM hvert andet år, efter UEFA og CONMEBOL har truet med at boykotte slutrunden.

UEFA og CONMEBOL har været heftige kritikere af FIFA's forslag om at ændre den internationale kampkalender således, at der hvert andet år skal afholdes VM, og nu lader det til, at FIFA er mere åben for at indgå et kompromis.

UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin har tidligere fortalt, at europæiske og sydamerikanske lande kunne trække sig fra VM-slutrunderne, hvis forslaget blev stemt igennem, og senest har AP berettet, at flere UEFA-forbund overvejer at trække sig ud af FIFA.

FIFA vil gerne undgå en opdeling af fodboldverdenen, og ifølge The Sunday Times er det internationale forbund altså derfor klar til et kompromis, der bevarer VM hvert fjerde år som nu.

Det skulle særligt være en af FIFA-vicepræsidenterne Victor Montagliani, der forsøger at finde en mellemvej med UEFA og CONMEBOL.

Ifølge The Times skulle et alternativ til VM hvert andet år være en global udgave af UEFA's Nations League-turnering, mens et andet alternativ er en noget mindre VM-slutrunde.

Fra VM 2026 er 48 hold med til VM, og antallet af deltagere kan altså skæres ned, men i stedet skal kvalifikationen være mere kompetitiv. Hvordan, melder historien intet om.

Derudover kunne klub-VM også blive smidt i puljen. FIFA-præsident Gianni Infantino har tidligere forsøgt at udvide klub-VM til 24 hold, men det stillede UEFA sig imod, og her kan det altså være, at UEFA må bøje sig.

I december er der afstemning om den fremtidige internationale fodboldkalender.


Af Jonas Dalgård

22 kommentarer

spartan 10:25          
FIFA er så forbandet vammel en organisation. Tænk at få UEFA til at fremstå som the good guys
TractorBoy88 10:36          
En FIFA-udgave af Nations League ..

Det er godt nok voldsomt, hvis spillerne skal ligge at rejse til Brasilien, Japan og Australien i de løbende landsholdspauser.
Det vil enten betyde længere landsholdspauser (næppe sandsynligt), eller at landstrænerne får mindre tid til at samle deres spillere på træningsbanerne pga. en masse rejsetid (mere sandsynligt). Begge dele er et skråplan.

If it ain´t broke, don´t fix it. Det er sådan et skønt lille ordsprog, der passer rigtig fint på på det VM-setup, der efterhånden har kørt i længere tid.
LFC4Life 10:38          
Ifølge The Times skulle et alternativ til VM hvert andet år være en global udgave af UEFA´s Nations League-turnering, mens et andet alternativ er en noget mindre VM-slutrunde.For de skal satme nok få presset flere kampe ind i kalenderen. Koste hvad det vil!
GameOn 10:40          
VM i hvert andet år skal bare lægges i graven med det samme, det er jo vanvid. Men måske en udvidelse af Nations League hvor man kører de indledende runder i de regionale forbund og så finalerunden internationalt kunne være en ide?
Flashp 10:45          
Øv, nu havde man lige håbet på, at det kunne være begyndelsen på enden for FIFA.

Hvis UEFA og CONMEBOL havde stillet sig på bagbenene og de nationale forbund trukket sig ud, ville FIFA være alvorligt svækket. Det er trods alt de to forbund der huser verdens klart bedste landshold. Af top-10 på verdensranglisten er det kun Mexico der ikke er underlagt enten UEFA eller CONMEBOL.

Nu ser det i stedet ud til at FIFA lever videre i sin skammelige form, og får presset noget andet igennem som forhandlingsløsning.
DaveEricGrohl 10:56          
Vi ved alle det handler om penge, jeg kan ikke sige at UEFA er nogle der sætter spillerne over penge, men det her forslag fra FIFA er hovedløst. Topspillerne kan ikke holde til det, deres krop skal have nogle hvil.

FIFA håber vel at kunne få fat i det store amerikanske og kinesiske marked, ved at spille hver 2. år, men så er vi nødt til at strege EM og det sydamerikanske mesterskab.
(u)tilfreds 10:59          
Det er rart at se der bliver taget afstand fra både UEFA og CONMEBOL, endnu bedre er det faktisk at de 2 forbund har givet frit lejde for de enkelte landes forbund til at trække sig uden noget form for pres..

FIFA har alt for længe været dybt korrupt og toppen har udnyttet de små og/eller fattige lande til at presse deres egen agenda igennem afstemningerne.. Se blot hvordan man har flyttet VM til Qartar for at lægge det om vinteren til stor frustration for mange af de de europæiske forbund.

Det ville være rart, hvis dette var blot en af mange fremtidige magtkampe der tippede til UEFAs fordel, så kan FIFA droppe deres internationale CL-vision, deres udvanding af VM og gerne deres "politiske" valg af værtslande hvor de nærmest blåstempler det ene syge diktatur efter det andet så længe de får penge nok i kassen..
Tirsdag 30. november