Luk

Awer Mabil: Jeg fik et reality check i FCM

| International | 2 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - FC Midtjylland
Sydbank Pokalen (05/12)
bet365 2,60 3,40 2,50

FC Midtjyllands australske landsholdsspiller Awer Mabil erkender, at han havde for høje tanker om sig selv i starten af sin periode hos midtjyderne.

Awer Mabil kom i sommeren 2015 til FC Midtjylland fra Adelaide United, men efter en første sæson uden særligt meget spilletid røg han til Esbjerg på en lejeaftale og rykkede ud af Superligaen med vestjyderne.

Siden var han i sidste sæson hos portugisiske Pacos Ferreira og rykkede ud af den bedste portugisiske række, men i denne sæson har han etableret sig som fast mand i FCM.

I et interview med Fox Sports erkender den 23-årige offensivsspiller, at han havde for høje tanker om sig selv i starten af sin tid hos FCM.

- Jeg tog af sted, da jeg var 19 år, og jeg forventede, at jeg skulle spille lige med det samme. Men jeg fik et reality check. Jeg var ikke klar til europæisk fodbold, og det var virkelig mentalt hårdt at rykke ned to gange, siger Mabil til Fox Sports og tilføjer:

- De sidste to år har været hårde for mig, men jeg vil ikke ændre på det, for det har gjort mig stærkere. Det har fået mig til at sætte pris på, hvad jeg har nu. Men dengang kunne jeg ikke se værdien af at gå igennem de hårde perioder. Nu ser jeg tilbage og vil sige, at det skete på den bedst mulige måde.

Mabil og Australien spiller tirsdag for videre avancement i Asian Cup, når de tørner sammen med Syrien.


Af Mikael Blond
Mandag 29. november