Luk

B93 anmoder DBU om mesterskab fra 1928

| 2. Division | 19 kommentarer

Infoboks

B93 har anmodet DBU om at blive kåret som dansk mester i 1928, hvor der aldrig blev fundet en vinder.

Coronakrisen har sået tvivl om, hvordan 3F Superligaen kan færdigspilles i denne sæson, og det har angiveligt fået B93 til at vække en uafsluttet sag fra dansk fodbold til live.

Politiken skriver således, at 2. divisionsklubben har sendt en anmodning til DBU om at blive godkendt som dansk mester i 1928 - en sæson der ikke fik kåret en vinder.

Mesteren skulle findes efter et slutspil, og her endte B93, B1903 og Frem alle på seks point, og vinderen skulle findes efter omkampe. Disse blev dog aldrig spillet, fordi B93 var inviteret til at repræsentere Danmark på en tur til Norge i samme periode.

Derfor blev der ikke kåret nogen dansk mester, besluttede DBU.

B93 havde den bedste målscore, bedste målkoefficient og var bedst i indbyrdes kampe, men det blev der ikke taget højde for dengang.

B93 har hentet ni mesterskaber fra 1916 til 1946, og i dansk fodbold må klubber have en stjerne på spillertrøjen for hver femte mesterskab. Derfor har Østerbro-klubben blot én stjerne og ønsker altså to.

- Det er jo meget naturligt, at klubben gerne vil have retten til at bære den ekstra stjerne, og ud fra et fodboldfagligt synspunkt er det da også en underlig nulløsning, man kom frem til dengang, siger vicedirektør i DBU, Kenneth Reeh, til Politiken.

B93 har foreslået tre mulige løsninger, som DBU skal tage stilling til. Enten skal B93 kåres som vinder, ellers skal alle tre klubber have tildelt mesterskabet, eller også skal der fortsat mangle en mester fra 1928.


Af Sara Margren
Lørdag 8. maj