Luk

B93 før FCK-brag: En fodboldfest på Østerbro

| Sydbank Pokalen | 5 kommentarer

Infoboks

AaB - FC København
Superligaen Grundspil (03/02)
Bet25 3,05 3,50 2,14
Oddset 2,90 3,40 2,30

B93 spiller onsdag pokalkamp mod FC København. bold.dk har talt med B93's anfører, direktør og formand for fanklubben om forventningerne til kampen.

Onsdag aften er der lokalderby på Østerbro, når 2. divisionsklubben B93 møder de forsvarende mestre og pokalvindere fra FC København i DBU Pokalen.

B93 har hjemmebanefordel, men da Østerbro Stadion ikke er klar til kampen, spilles kampen i stedet i Telia Parken.

Før kampen har bold.dk taget en snak med både B93's anfører Martin Heisterberg, direktør Jonas Klausen og formand for fanklubben Brian Nehm om opgøret.

Hvad er dine forventninger til kampen? Hvor stor er den for B93?

Anfører Martin Heisterberg:
- Det er en kæmpe kamp for os, og vi skal ud at nyde det, for det er selvfølgelig en større kamp, end vi er vant til. Sportsligt bliver det op ad bakke mod en rigtig stærk modstander, men vi går altid efter at vinde, siger Heisterberg til bold.dk.

- Til træning op til så stor en kamp er der altid nogen, der passer lidt på sig selv for at være klar til kampen, mens andre giver det sidste for at være sikker på at spille. Det er en lidt speciel situation. For mit vedkommende vil man nok ikke se mig i de vilde to-fods-tacklinger til træning.

Direktør Jonas Klausen:
- For klubben er kampen en helt oplagt mulighed for at holde en fodboldfest på Østerbro. FCK og B93 kan vise, at vi begge spiller en fantastisk omgang fodbold. Det er længe siden, vi har haft mulighed for at møde hinanden, og vi glæder os rigtig meget til kampen.

- Vi bekriger ikke FCK, for vi er ikke konkurrenter til dagligt. Der er mere et brødreforhold end benhård rivalisering, men når det er sagt, lægger vi os ikke frivilligt ned i kampen, og vi tror på, det bliver en fest i Parken.

Formand for fanklubben Brian Nehm:
- Det er årets kamp for os, og vi har ventet i spænding i fire måneder, siden vi slog Esbjerg ud. Vi har ventet længe på dette lokalopgør, for det er snart 20 år siden, vi mødte dem sidst.

- Der er på ingen måde had mellem os, men derimod tætte bånd mellem klubberne. Vi kan godt lide at følge Zanka, Okore og Toutouh i klubben, som alle har spillet i B93, William Kvist, som er i vores bestyrelse, samt Johan Lange, som var med til at starte B93' gamle fanklub op i 1997, hvor han sad i bestyrelsen for fanklubben.

Hvad tænker du om, at kampen skal spilles i Telia Parken og ikke på Østerbro Stadion?

Heisterberg:
- Det øger ikke vores sportslige chancer, men som spiller bliver det en fantastisk oplevelse, at vi skal ind på nationalstadionet. Som spiller gør det kun oplevelsen endnu større. Det havde selvfølgelig været en anden charme på Østerbro Stadion, men banen er ikke klar, og så er den jo ikke længere.

Klausen:
- Det er super ærgerligt, at vi er nødt til at spille kampen i Telia Parken. Vi kan ikke spille på Østebro Stadion, så alternativet for at spille i Parken var at rykke kampen helt væk fra Østerbro, og det ville være endnu værre, at et lokalopgør ikke skulle spilles lokalt, hvor begge klubber hører til.

- Vi har ikke varme i banen på Østerbro Stadion, så den er ganske enkelt ikke klar til så stor en kamp, siger Klausen til bold.dk.

Nehm:
- Jeg er rigtig ked af det, men det bliver selvfølgelig stadig en oplevelse for os. Vi har valgt at stå på Nedre C, og det bliver uden tvivl en kæmpe fest. Spillerne kommer til at få følelsen af at være på hjemmebane med trommer, tifoer og meget mere. Vi skal nok være klar.

Hvor stor er B93's chance for at vinde kampen?

Heisterberg:
- Jeg vil sige 20 procent. Der er sket større overraskelser i fodboldverdenen. De fleste Superliga-hold kan ikke forsvare sig mod FCK, så vi skal heller ikke forsøge bare at stå og pakke os. Vi prøver noget andet, men mere vil jeg ikke sige om det lige nu.

Klausen:
- Hvis man får mere end ti gange pengene, er det et godt bet. FCK kommer lige fra Europa League og Superliga, og det er måske ikke lige så nemt at sætte sig op til et 2. divisionshold i DBU Pokalen. Sparer de nogle spillere, som endda møder op med 75 procents motivation, så får de sig en overraskelse. Vores spillere vil være topmotiverede til kampen.

Nehm:
- Jeg tror på det. Jeg har drømt, at Martin Heisterberg scorer til 1-0 på hovedstød to minutter før tid, og den holder jeg fast i. Vi har set gode ud i træningskampene - vi er, hvor vi skal være. Jeg tror altid på det; om så vi skulle møde Barcelona, ville jeg stadig tro på det.

- Vi har Emmanuel Ogude, som bliver en oplevelse at følge i kampen. Samtidig skal man holde øje med Nicolai Olsen, som kan skabe noget på egen hånd, siger Nehm til bold.dk.

Onsdag overtager Brian Nehm bold.dk's snapchat, så følg os på bold-dk for at komme en tur bag om kulisserne til den store kamp.

mikkel@bold.dk

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Mikkel Nøhr

5 kommentarer

LukeDanDuke 12:29          
Alt charmen ved denne kamp er væk pg.a. den ikke spilles på Østerbro stadion. I hvert fald hvis man ikke holder med nogle af de involverede hold.
Renshaw 12:29          
Det bliver super fedt. Jeg håber bare det bliver godt vejr.

Denne her kamp minder mig om søndagskampe i sensommeren hvor man, inden man skal i Parken, tager forbi Østerbro Stadion og ser en B93 kamp som opvarmning til Superliga.

Hvis ikke man har prøvet det, så kan det varmt anbefales. Det er en helt særlig stemning der er til de B93kampe. Der er allerede gang i den på lægterne og B93 bliver selvfølgelig sunget frem på banen, men der er også denne her forventningens glæde og anspændthed over det der skal foregå bagefter på stadion ved siden af. Det er en helt fantastisk fornemmelse man sidder med og der er en samhørighed der på tværs af fangrupperne.
bruger 149198 12:29          
Kom. Så fck!!!!! ??????????. Glæder mig fck!!! ????????????????
DerErKunEnKlubPåAmar 19:37          
Det er en helt særlig stemning der er til de B93kampe

Øhhh ja det er ret særligt fordi der næsten ingen mennesker er udover 6-7 fans med trommer. Hvis det er stemning så ved jeg sgu ik hvor du plejer at se bold, men kan anbefale stort set alle andre div klubber end B93
B93 23:40          
Så så min "ven". Er du stadig "nede" over at i røg ud til Midtjylland hi hi
Mandag 18. januar