Luk

B93-stopper: Vi døde med skoene på

| Danmark | 1 kommentar

Infoboks

B93 - FC København 0-3
Sydbank Pokalen
23' 0-1 Julian Kristoffersen
27' 0-2 Kasper Kusk
49' 0-3 Kasper Kusk

B93-midterforsvarer Aske Lundsgaard var meget tilfreds med præstationen mod FC København onsdag aften. Han var dog en smule skuffet over resultatet.

B93 tabte onsdag aften med 3-0 til FC København i DBU Pokalens ottendedelsfinale. Opgøret blev spillet i Telia Parken - omtrent 100 meter fra B93's normale hjemmebane - og det var noget, der gjorde indtryk på Aske Lundsgaard, som gør sig i midterforsvaret hos B93.

- Det var en kæmpe oplevelse. Det er første gang, jeg prøver at spiller i Telia Parken  - og formentlig også den sidste. Men det var virkelig fedt at prøve, siger Lundsgaard til bold.dk.

Den 26-årige fynbo, som har fået sin fodboldopdragelse i OB, agerede rutineret i B93-midterforsvaret i langt den største del af kampen og havde stor del i, at Østerbro-klubben kom til at fremstå modent i deres måde at bygge spillet op på.

2. divisionsmandskabet var nemlig ikke skræmt over at være oppe imod det på papiret bedste hold i Skandinavien, og de forsøgte kampen igennem at kombinere sig ud af FCK-presset.

- Efter vi har fået ny træner, har vi arbejdet et rigtig fint koncept ind i holdet. Vi har fået nogle redskaber og metoder til at spille os forbi et pres, og det så vi tydeligt i dag. Jeg glæder mig faktisk til at se det på video, siger Lundsgaard og fortsætter.

- Der var ikke en eneste gang, hvor vi sådan rigtigt lossede bolden væk - og det,synes jeg, var stærkt. Vi døde med skoene på, og jeg synes, vi gjorde en god figur, siger Lundsgaard.

- Faktisk stod vi med en lidt underlig følelse efter kampen, for vi var sgu lidt skuffede. Et nederlag på 3-0 til FCK havde vi måske forventet, men vi føler, vi gjorde en rigtig god indsats og var lidt ærgerlige over ikke at få scoret, siger Lundsgaard.

Den 26-årige stopper stod over for Andrija Pavlovic og Julian Kristoffersen, som udgjorde FCK-angrebet, og det var lidt af en mundfuld.

- Det var rigtig sjovt at prøve. Ståle havde udtalt, at Cornelius ville starte inde, så det havde jeg set lidt frem til - men så kom der jo bare en, der var et hoved højere end ham. Så det var rigtig fedt at prøve.

- Man skulle lige vænne sig til det, men så synes jeg egentlig, at vi begyndte at læse dem rigtig godt, siger Lundsgaard, som har fået blod på tanden.

- Det var en rigtig fin forsmag på vores forår, hvor vi skal spille om at rykke op. Det viser, at vi tør spille fodbold, og at vi kan være med på et højt niveau. Jeg tror, det bliver et rigtig spændende forår, og jeg er meget positiv i forhold til, hvordan det kommer til at gå, siger han.

Aske Lundsgaard fortæller, at foråret skal bruges på at køre det nye koncept, som cheftræner Sune Lærkedahl har bragt med sig, helt ind i holdet.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 22. januar
Torsdag 21. januar