Luk

B93'er udtaget for Marokko: Ikke tænkt på DK

| 2. division | 5 kommentarer

Infoboks

B93-forsvareren Hamid El Idrissi er blevet udtaget til en træningssamling med det marokkanske U23-landshold, og nu drømmer han stort om en fremtid på A-landsholdet.

Det marokkanske fodboldforbund har fået øjnene op for B93's 20-årige midterforsvarer Hamid El Idrissi.

Derfor skal han mandag til Marokko for at samles med U23-landsholdet, der har kaldt flere spillere fra europæiske klubber til en træningssamling.

Udtagelsen vækker stor glæde hos den unge forsvarer, og han lægger ikke skjul på, at det meget gerne skal blive startskuddet til en karriere som landsholdsspiller for Marokko.

- Det betyder enormt meget. Ikke kun for mig, men også for min familie, at jeg kan komme ned at repræsentere det marokkanske landshold. Det er enormt stort, og jeg er virkelig stolt over, at det har kunnet lade sig gøre. Det er en kæmpe ære, siger El Idrissi til bold.dk og tilføjer om sine ambitioner:

- Jeg håber da i og for sig, at jeg kan komme på og udvikle mig så meget, at jeg et sted ude i fremtiden kan kalde mig for A-landsholdsspiller. Det er målet for mig.

El Idrissi og holdkammeraterne på U23-landsholdet skal ikke i kamp, men i stedet ned for at se hinanden an og blandt andet blive klogere på nyansatte Hicham Dmiais visioner for holdet.

Ikke tænkt på Danmark

Hamid El Idrissi er født og opvokset i Danmark, men har altså på grund af sine marokkanske rødder mulighed for at tørne ud for det nordafrikanske land.

Der var heller ikke det store at overveje, da han fik invitationen fra Marokko, for DBU har aldrig været ude med snøren efter 2. divisionsspilleren.

- For at være ærlig, har jeg ikke tænkt over det. Jeg har ikke haft noget at forholde mig til fra Danmark, hvor der er lang vej til landsholdet. Al respekt til de danske ungdomsspillere og landsholdsspillere, der spiller på enormt højt plan rundt om.

- Jeg har fået stukket det her i hånden fra Marokko, som har kigget på mig, og det har jeg reageret på. Så det er meget, meget enkelt for mig, siger Hamid El Idrissi.

El Idrissi er noteret for 30 kampe for B93 i 2. division, og med udtagelsen føler han, at han har fået en validering af, at han gør noget rigtigt.

Derfor vil han også se på, om den nære fremtid skal ligge i B93, eller om han skal søge nye udfordringer.

- Jeg føler, jeg står et godt sted nu. 100 procent. En landsholdsudtagelse tegner også et billede af en god udvikling for mig, og det betyder, at også andre synes det og ikke kun mig. 

- Jeg har spillet godt med kampe for B93 og står godt, og måske skal jeg snart kigge på, hvad der er bedst for min karriere i forhold til, om det er at tage et nyt skridt, eller om jeg skal videre fra B93 og modnes endnu mere, siger han.

B93-træner: Har kvaliteterne til nyt skridt – man skal holde fokus

I B93 har den tidligere Lyngby-træner Thomas Nørgaard trænet Hamid El Idrissi over de seneste år.

Han tror på, at der kan ligge en god fremtid for den 20-årige forsvarer, hvis han ellers formår at holde snuden i sporet.

- Han har helt sikkert kvaliteterne til at tage et skridt op. Vi håber, han kan være med til at løfte os gennem rækkerne, og hvis ikke, så kan vi måske på sigt sælge ham. Det eneste, jeg forventer, er, at han holder sit fokus, så det er så stålsat, som det har været længe. 

- For udviklingen kommer ikke over to eller tre måneder, det er et langt sejt træk at komme igennem de ups and downs, der er. Nu er han udtaget til en spændende oplevelse med U23-landsholdet i Marokko, og det har han fortjent.

- Vi er rigtig glade for, at han for lov at vise sig lidt frem der, og vi er stolte over, at vores miljø har været med til at skubbe ham i den retning, lyder det fra Thomas Nørgaard til bold.dk.

Hybrid mellem stopper og sekser

El Idrissi har fortid som central defensiv midtbanespiller, og det har ifølge Nørgaard gjort forsvareren stærk i det boldspillende forsvarsspil.

- Han er vel en moderne midtstopper, der er meget, meget dygtig til at sætte spillet og han er rolig på bolden, som nok er kvaliteter, han har med sig fra sin tid længere fremme på banen. Han har en enorm høj passing accuracy.

- Samtidig er han en hård hund, der godt kan tage fra, og selv om han af statur ikke er den største, så fylder han godt i landskabet både med og uden bolden, beskriver Nørgaard, der dog ikke har brugt El Idrissi som fast mand.

- Lige nu og her er det et konkurrencemæssigt perspektiv, for vi har en masse dygtige stoppere. Hamid er en af dem, og der har været kampe, hvor han har spillet og andre gange har han måske været syg. Så det har ikke været så kontinuerligt, som vi har en tro og forventning om.

- Det har været en anelse hakkende, men alligevel har han jo spillet 30 kampe, selv om han er 20 år.

Hamid El Idrissi har kontrakt med B93 frem til sommeren 2023.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 27. november
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
02:11
Tumult efter AGF-brag: Tre karantæner til FCK
02:08
Cityzens This City is Ours
01:53
Cityzens This City is Ours
01:48
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
01:30
Otte kampe uden sejr: Brighton måtte nøjes
01:23
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
01:19
AaB har motor og topscorer med mod FCK
01:04
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
01:03
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
01:01
Klumme: Få styr på dit shit, Jess Thorup!
00:56
Mæhle og Atalanta stod for ny Juve-nedtur
00:53
LIVERPOOL F.C. | 0-5
00:53
Allegri efter nederlag: Vi skal være realistiske
00:51
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
00:51
Giga farce: Benfica-kamp fløjtet af ved 7-0
00:47
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:45
Liverpool med mål-rekord efter 13 PL-kampe
00:38
LIVERPOOL F.C. | 0-5
00:31
Liverpool med mål-rekord efter 13 PL-kampe
00:27
Xavis Barca vendte det til sidst mod Villarreal
00:26
Cityzens This City is Ours
00:12
FCK uenige i kendelse: Sætter nye standarder
00:09
F.C. Internazionale - Campione D´Italia
00:07
Premier League tips - vi kører snart igen
00:06