Luk

Baden blev helt i derby: Bedste dag i karrieren

| Æresdivisionen | 0 kommentarer

Infoboks

Cambuur - Vitesse
Æresdivisionen (04/12)
Oddset 3,15 3,65 2,10
bet365 3,10 3,60 2,15

Nikolai Baden blev i søndags matchvinder i lokalopgøret mod Nijmegen, og den oplevelse markerer danskerens bedste dag i karrieren indtil videre, forklarer han.

Vitesse og Nijmegen er arvefjender, så derfor var det en hed kulisse, danske Nikolai Baden oplevede i søndags, da han med Vitesse var på besøg i Nijmegen.

Det blev en uforglemmelig dag på kontoret for den 21-årige danske angriber, der scorede kampens enlige mål efter et kvarters spil, og oplevelsen var ligesom han havde drømt om det.

- Det her har været den bedste dag i min karriere. Ingen tvivl. Jeg drømte om det her scenarie i går nat. Jeg scorede faktisk på den forkerte banehalvdel, men jeg er også glad sådan her, siger Baden til De Gelderlander.

I forbindelse med sin scoring lavede Baden nemlig en aftalt jubelscene med sine holdkammerater, hvor han klappede sig på nakken, og han forklarer den selv således.

- Vi snakkede i omklædningsrummet om, at Nijmegen er noget i nakken af dig. Jubelscenen var ment som en joke. Jeg blev mødt med et øl-vandfald af hjemmepublikummet, men jeg elskede det. De var sure, og vi var glade. Det kunne ikke være bedre.

Lokalopgøret mellem de to hollandske klubber blev Baden introduceret til hurtigt efter sin ankomst, men det var først i løbet af ugen, at han rigtig forstod opgørets betydning.

- Da jeg skrev under med Vitesse, hørte jeg med det samme alle mulige historier om derbyet mod Nijmegen. Jeg tænkte, kan det virkelig passe? Men i den her uge, har jeg set det hele med mine egne øjne. Det er 100 procent had imellem de to fan-grupper, forklarer Baden.

Med sin scoring er Baden nu op på tre sæsontræffere i den bedste hollandske række, hvor han har spillet otte kampe indtil videre.

Målet mod Nijmegen lader dog til at være det mest mindeværdige, danskeren har prøvet at score i sin stadig unge karriere.

Vitesse ligger med sejren nummer seks i Æresdivisionen og kan på torsdag se frem til et opgør i Conference League mod Tottenham på hjemmebane.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Fredag 3. december
Torsdag 2. december