Luk

Ballade i Kolding: Anføreren er frosset ud

| Kolding IF | 21 kommentarer

Infoboks

- Træneren har angrebet min person og menneskelige værdier, fortæller en frustreret og kasseret Kolding-anfører Mads Eriksen til bold.dk om sin pludselige degradering i 2. divisionsklubben.

Et opsigtsvækkende drama har set dagens lys i 2. divisionsklubben Kolding IF.

bold.dk kan løfte sløret for, at holdets anfører og profil Mads Eriksen er blevet bortvist fra førsteholdet, et halvt år før kontrakten med Kolding udløber.

30-årige Eriksen har fået at vide, at han er skadelig for kulturen i Kolding IF, og han træner derfor med klubbens U17- og U19-spillere.

Spillerforeningen bekræfter over for bold.dk, at man er i dialog med Mads Eriksen omkring situationen, der er spidset til den seneste måned.

For at forstå dramaet i den jyske klub skal vi tilbage til et møde den 2. december, som foregår i Kolding IF.

Her bliver Mads Eriksen kaldt ind for at tale om et meget skuffende efterår på grønsværen, men så tager det hele en uventet drejning.

- Vi skal snakke om, at det ikke er gået så godt i efteråret, hvor vi ikke har været særligt gode. Så det er helt fair, at jeg er blevet kaldt ind, men jeg kan godt mærke, at stemningen er en smule dårlig, siger Mads Eriksen til bold.dk.

- Jeg møder ind, og så er det bare mig, som skal snakke med træneren Kristoffer Wichmann, en leder og så en sportscoach. Mødet handler så om, hvordan vi skulle have gjort tingene bedre, hvor de individuelle holdninger kommer frem fra os hver især. 

Efterfølgende vender det hele så, da Wichmann og co. ifølge Eriksen retter et personligt angreb mod ham. De er skuffede over, hvordan han havde været som anfører, og så kommer chokket for Eriksen.

Han bliver nemlig bortvist.

- De kommer med en masse eksempler på ting, som jeg skulle have gjort anderledes som anfører. Jeg kan simpelthen ikke nikke genkendende til det, og det siger jeg også til dem. Flere af de ting, som de siger, er decideret forkert, så jeg er ikke enig.

Hvad siger de helt konkret til dig?

- De nævner flere ting, men uden at gå i detaljer, så er det meget lavt og direkte mod min person. Men jeg håber, klubben vil fortælle de rette grunde, for jeg kan kun gætte. 

bold.dk har forsøgt at høre Kristoffer Wichmann om Mads Eriksens udtalelser, men i stedet er det klubbens tekniske chef Frederik Lund, som har valgt at kommentere på Koldings vegne.

Det kan I læse her.

- Du kommer aldrig til at spille i Kolding IF under mig

December er normalt en glædelig tid for mange, men for Mads Eriksen bliver det starten på et stort mareridt i Kolding IF, da han nu står til at skulle miste sit job.

Der kommer tilmed flere dårlige nyheder for Eriksen, da udsigten til at teste sig af mod Vejle Boldklub i Sydbank Pokalen nu bliver taget fra ham af cheftræner Kristoffer Wichmann.

- Det er virkelig mærkeligt. Vi skal jo møde Vejle i to pokalkampe, som jeg virkelig glæder mig til. Det er jo sjovt at møde dem, når du er Kolding-mand. Men der siger træneren så, at der måtte jeg under ingen omstændigheder være med.

- Der er 15 dage til, at vi går på ferie, og to dage før Vejle-kampen får jeg så at vide, at der må jeg slet ikke være med. Jeg må faktisk ikke spille flere kampe for Kolding, så længe han er træner, da jeg har skadet kulturen i klubben ifølge ham.

Man kunne måske forestille sig, at Eriksen var blevet siet fra grundet sine evner på banen. Det afviser han dog selv, da han blev rost af ledelsen på mødet.

- De nævner intet sportsligt argument for, jeg ikke må spille, da de faktisk giver mig ros for mine kvaliteter og evner som fodboldspiller. Det er noget helt andet, der er i fokus. Angrebet er på min person og mine menneskelige værdier, hvilket gør ondt. 

- De siger så, at jeg har spillet og trænet for sidste gang i Kolding IF, så nu skal jeg bare pakke mine ting og forlade klubben. Det her er min sidste dag, siger de.

- Jeg er i chok bagefter, for det gør ondt på mig som menneske. Beslutningen om at fratage mig Vejle-kampene gør ondt, især fordi det føles som et personligt angreb mod mig. 

Eriksen ikke den eneste vragede

Mads Eriksen er dog ikke den eneste profilerede spiller, som ikke fik lov til at spille Sydbank Pokal-kampene mod Vejle.

Niels Letort, som ellers får masser af spilletid og er en vigtig spiller, bliver også kaldt ind til møde og får samme melding.

26-årige Letort står foran et kontraktudløb ved årsskiftet, og dermed har han nu også spillet sin sidste kamp for Kolding, som han havde været en del af gennem flere år. 

Letort indvilliger derfor i at blive sendt på ferie i resten af sin tid i Kolding efter et ønske fra klubben, da han ikke har mere at spille for i december måned. 

Det fortæller Niels Letort til bold.dk, men han ønsker ikke at gå i detaljer med afskeden i Kolding.

Han siger dog, at han er meget ærgerlig over afslutningen på sit ophold i klubben, som han har et nært forhold til.

Får hjælp af Spillerforeningen - Kolding på bagben

Efter mødet med ledelsen den 2. december er Mads Eriksen helt rundt på gulvet. Han aner ikke, hvad der nu skal ske, og han hører heller ikke mere fra Kolding.

- Jeg er rundt på gulvet, for jeg aner ikke hvad der skal ske. Jeg har syv måneder tilbage af min kontrakt, men må ikke komme der mere. Jeg har også en kone og barn derhjemme, som jeg skal have med indover.

- Der går flere dage, hvor jeg ikke hører fra klubben. 

Eriksen står på dette tidspunkt i en situation, hvor han er blevet bortvist fra den klub, som han er anfører i, og nu er han på vej til at blive arbejdsløs på baggrund af noget, som han selv ikke er enig i.

Men ved et tilfælde ændrer det sig nogle dage efter.

- Jeg kommer tilfældigvis i snak med Spillerforeningen, fordi jeg er spillerrådsrepræsentant i Kolding IF. De hører derfor om min situation, så vi får en snak. Efterfølgende kontakter jeg Kolding IF for at finde ud af, hvad der skal ske.

Kolding-ledelsen får nu travlt, men det vender vi tilbage til. Eriksen har nemlig også sine holdkammerater, som lige pludselig mister deres anfører.

Hvordan reagerer resten af truppen på denne sag?

- Jeg snakker stadig med de fleste i truppen, og jeg har intet ondt ord at sige om dem. Men jeg kan kun gætte på, at det har skabt forbavselse i truppen. 

Men er der ikke nogen, som bliver chokeret over meddelelsen?

- Jo jo. Det er der da. Jeg tror, at størstedelen af truppen er chokeret over, at jeg er blevet bortvist af klubben. Det fortæller folk også til mig, da der ikke er nogen, som har set det komme.

Spillerforeningen bekræfter overfor bold.dk, at de er i dialog med Mads Eriksen om situationen.

Skal træne med U17- og U19-spillere

Efter Mads Eriksen havde kontaktet Kolding IF og fortalt, at han havde Spillerforeningen med i ryggen, bliver parterne enige om, at de skal mødes igen og forsøge at finde frem til en løsning.

Det er den 6. december, som er fire dage efter parternes første møde.

- Vi er til møde en aften, da jeg er gået med til, at jeg vil gå på ferie. Jeg ved nemlig ikke, hvem jeg overhovedet skal træne med, så det vælger jeg at gå med til. Det er fair nok, da jeg så er på ferie fra december til midt januar med løn.

- Vi mødes en mandag aften. Klubben håber vist på, at vi finder en ophævelsesaftale, så jeg kan få farvelblomster til Vejle-kampen. 

Men det, som Kolding lægger på bordet til Eriksen, er på ingen måde et beløb, som han har forventet. Han ønsker dog ikke at oplyse det konkrete tilbud over for bold.dk.

- Så jeg kan ikke takke ja, da min familie og jeg har udgifter, samt jeg ikke synes, det er fair. 

Hvordan reagerer Kolding på dit afslag?

- Talsmanden slår fast, at det er det eneste, som de kan give mig, og alle andre beløb kommer slet ikke på tale. Jeg afslår så og vil tage dialogen på et senere tidspunkt, men det er der ikke lige stemning for, mærker jeg på rummet.

- Jeg vil rigtig gerne forhandle, så de kan bare ringe til mig, da jeg sidder klar ved telefonen. Det, siger de, er helt fint, og at jeg bare skal møde ind efter jul. 

Efterfølgende hører Eriksen ikke fra Kolding, før han får tilsendt en træningsplan i starten af januar. Her står det klart, at han på ingen måde må komme i nærheden af Wichmanns førsteholdstrup. 

- Jeg møder så ind til træning mandag (10. januar, red.), hvor jeg har fået et bestemt tidspunkt, hvor jeg skal komme, da jeg ikke må træne med førsteholdet. Det må jeg under ingen omstændigheder, så de sætter mig til at træne sammen med U17- og U19-spillere.

- Jeg løber og laver biptest alene, når førsteholdet er færdige med deres træning. Det er specielt at træne med U17- og U19-spillere, mens førsteholdet er mødt ind og kigger på det.

- Min person og mine værdier er blevet angrebet

Det er nu fredag den 14. januar, og Mads Eriksen bruger fortsat tiden sammen med U17- og U19-spillerne, mens han må glemme alt om førsteholdet i Kolding IF.

Og med mindre der sker noget fra Koldings side, så er det sådan, at Eriksens liv er frem til sommer.

- Jeg må ikke slet ikke træne med førsteholdet, så det er ærgerligt. Så lige nu er det sådan frem til sommer, for det eneste jeg har modtaget, er en træningsplan med ungdomsspillere.

Hvordan har dit forhold været til cheftræner Kristoffer Wichmann i løbet af efteråret?

- Det har været godt, hvor der har været op- og nedture. Jeg har som anfører naturligvis altid stået til rådighed for ham og klubben og har respekt for ham. Det har dog ændret sig på det sidste, hvor han ikke har brugt mine råd lige så meget som før. Så forholdet har ændret sig løbende. 

Hvad har du sagt til ham?

- Jeg har kun mine egne holdninger, men jeg har prøvet at være konstruktiv og løsningsorienteret, så resultaterne kunne blive bedre for holdet. Jeg har som anfører givet meget af mig selv. 

- Men jeg kan kun gætte, så Wichmann og Kolding IF må være de rette at høre om hele forløbet. 

Eriksen har været fast mand for Kolding, som er en klub, han fortsat holder meget af. Det er også derfor, han er ked af, at det nu er endt på denne måde mellem de to parter.

- Jeg er virkelig ked af, hvordan hele situationen har udviklet sig, for jeg kan rigtig godt lide at være i klubben. Jeg har intet ondt at sige om personer i og omkring Kolding IF, og jeg snakker stadig med mange af dem. 

- Det er en klub med masser af positive vinde og en masse kræfter, men jeg er desværre blevet forhindret i at bidrage mere til klubbens udvikling. 

- Det er min person og mine værdier, som er blevet angrebet. Det gør ondt på mig, når man har været så tætte over lang tid. Til gengæld har jeg haft juleferien til at tænke over hele situationen, og jeg er afklaret med, at sagen er, som den er. 

- Jeg ville da allerhelst træne og spille med førsteholdet, men det er ikke min beslutning, og nu opfylder jeg så min kontrakt frem til sommer, slutter Mads Eriksen.


Af Raymund Nelausen
Fredag 28. januar