Luk

Barca stemmer om renovation og stadionnavn

| La Liga | 38 kommentarer

Infoboks

Barcelona - Atletico Madrid
La Liga (06/02)
bet365 2,37 3,40 2,87

Den 19. december skal FC Barcelonas medlemmer stemme om, hvor renovation af Camp Nou samt et muligt nyt stadionnavn er på plakaten. 

Den 19. december bliver en historisk dag hos FC Barcelona. 

Først og fremmest fordi at klubbens medlemmer for første gang skal stemme elektronisk via deres mobiltelefon, computer eller tablet. 

Det forklarer klubben med, at det giver alle medlemmer verden over muligheden for at stemme til valget. 

Og hvad er det så, at der skal stemmes om? 

Præsident Joan Laporta har fremlagt et projekt, der hedder Espai Barca. 

Hovedtrækkene i forslaget omhandler hjemmebanen Camp Nou, hvor det længe har været på tale at renovere det ikoniske stadion, der trænger til en opdatering. 

I alt indeholder forslaget investeringer for 1500 millioner euro, hvor 900 millioner euro er øremærket til Camp Nou, mens de resterende 600 millioner euro skal gå til øvrige investeringer i klubben som eksempelvis træningsanlægget og faciliteter omkring stadion. 

FC Barcelona understreger, at det skal ses som en investering og ikke en udgift, da man regner med at kunne tjene ekstra penge. 

Derudover skal en del af finansieringen muligvis ske ved at sælge rettighederne til stadionnavnet, fortæller direktør Ferran Reverter. 

Han oplyser desuden, at planen er, at stadionrenoveringen vil tage fire år. 

Det første år vil man blive og spille på Camp Nou, mens andet år skal spilles på et andet stadion, inden tredje og fjerde sæson atter vil blive på Camp Nou. 

Ferran Reverter fortæller videre, at man overvejer at benytte det olympiske stadion i Barcelona i sæson to, hvor man ikke kan bruge Camp Nou. 


Af Andreas Roesen
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar