Luk

Barca ville hente Neymar: Misfortolkede FFP

| La Liga | 20 kommentarer

Infoboks

Barcelona - Real Madrid
La Liga (24/10)
Oddset 2,70 3,70 2,45
bet365 2,70 3,60 2,50

FC Barcelona forsøgte at hente Neymar, men opdagede, at de havde tolket Financial Fair Play-reglerne forkert. 

FC Barcelona har kontaktet Neymar for at høre, om han ville skifte til klubben. 

Det fortæller præsident Joan Laporta, der dog måtte sande, at han og resten af staben havde misfortolket Financial Fair Play, hvorfor et bud ikke gav mening. 

- Vi prøvede at hente Neymar. På det tidspunkt virkede det interessant at hente ham. Vi havde også en dialog med ham. Han ville gerne hertil. Vi fortolkede Financial Fair Play på en anden måde. Havde vi vidst det, så havde vi ikke sendt ham et tilbud, siger Laporta til Esport 3. 

I stedet fik katalanerne Luuk de Jong ind på transfervinduets sidste dag, hvor han erstattede Antoine Griezmann, der blev sendt til Atletico Madrid.

Det skifte fik nok de færreste Barcelona-fans til at falde i svime af bar begejstring, men Laporta ser fine muligheder i den hollandske angriber.

- Han er hollandsk. Selv Johan (Cruyff, red.) havde løsninger, der stak ud fra hans filosofi. Det samme havde Pep. En spiller, der kan hjælpe dig i nogle momenter. Han kan holde forsvarsspillerne beskæftigede, hjælpe med presspil. Jeg husker også dream team-æraen med Julio Salinas. 

Den 31-årige De Jong er i første omgang lejet hos Sevilla. 


Af Andreas Roesen

20 kommentarer

siposip 09:29          
Ja, hvorfor dog rydde op i den økonomiske ruin?
Viser bare at den nye ledelse er ligeså tåbelig som den gamle...Hvornår kan vi få nogle af de store klubber til at sætte tæring efter næring?

Hele Super-league ideen kom jo fordi de store klubber har solgt deres sjæl til Amerikanerne.
Daemon 09:29          
Fansene håbede på Messi, Neymar og en genopstået Griezmann - i stedet endte de med Braithwaite, De Jong og Depay :-)

(og en evigt skadet Aguero, ret skal være ret)
Dodge 09:44          
Jeg ville dræbe for at få Bartomeu tilbage hvis valget stod mellem ham og Laporta.

Folk skal indse at Laporta er fortaler for Super League. Han er politisk orienteret. Han tænker ikke på klubben. At han var præsident i storhedstiden var et tilfældigt sammentræf. Han var ikke til grund for at FC Barcelona vandt alle titler og hver kamp med 5-0 dengang.

Hvis folk dykker ned i Laporta og hvad han har lavet de sidste 5-7 år så forstår man også hvorfor han bare skal kyles ud af klubben. Han er en skændsel. Men folk forstår det ikke fordi han jo var præsidenten da Barca vandt alt. Ingen gider at dykke ned og forstå hvor han står henne.

En absolut skændsel.
Aussie 09:45          
Vi havde også en dialog med ham
til. Vi fortolkede Financial Fair Play på en anden måde. Havde vi vidst det, så havde vi ikke sendt ham et tilbud
Er det ikke pænt dumsmart, at indrømme i medierne at man forhandler med en spiller under kontrakt i en anden klub, når man nu burde vide at det ikke er tilladt? Brugen at populistiske metoder for at holde på fans´ gunst er øjensynligt uden ende...
Team US Postal 09:49          
Lige en note, som Bold åbenbart ikke gad at tage med: historien går på, at Neymar gerne ville tilbage til Barcelona og spille sammen med Messi (dette er en historie fra før sommeren), men hvor Neymar pludselig forlængede aftalen med PSG i stedet. Dette har der efterfølgende været spekulationer om hvorfor.

Eftersigende fik Neymars far 20 mio. euro af en sheik uden om PSG (altså ikke direkte fra klubben) og Neymar skrev derefter under.

Hvis PSG, deres sheiker og deres uanede mængder af penge ikke ødelægger fodbolden, så ved jeg ikke hvad gør. Det er i øvrigt i sagens natur endnu et brud på FFP, at penge pludselig kan komme af andre veje end klubben selv, men det bliver selvfølgelig aldrig bevist. I øvrigt sidder Nasser Al-Khelaifi i UEFA Executive Committee, som bl.a. sidder med FFP-reglerne. Det er absurd i sig selv.
varulv 09:54          
Hvis folk dykker ned i Laporta og hvad han har lavet de sidste 5-7 år så forstår man også hvorfor han bare skal kyles ud af klubben. Han er en skændsel.
Kan du ikke løfte lidt af sløret for, hvad det er han har lavet?
Team US Postal 09:55          
@Dodge

Jeg tror du skal sætte dig lidt bedre ind i tingene.

Laporta gør bestemt ikke alt rigtigt og at han er fortaler for Super League er ikke fedt (men dog forståeligt fra et økonomisk perspektiv - desværre. Barca har ikke oliesheikere som ejere der bare kan spytte penge i kassen, så hvis de skal følge med de engelske klubber og PSG, skal pengene komme et eller andet sted fra).

Men Laporta har indtil truffet nogle rimelig markante og økonomisk fornuftige beslutninger. Bare ved dette transfervindue er der tjent over en halv milliard og med lønninger bliver dette beløb flere milliarder bare i denne sæson. Han har samtidig fået mange spillere ned i løn på niveauer, der passer til spillernes præstationer. Hvis Bartomeus kurs havde fortsat var Barca gået konkurs. Nu bliver der sparet penge, forhåbentlig bliver talenterne brugt (endnu) mere og så kan transfervinduet næste sommer måske oveni købet blive spændende.
Torsdag 21. oktober