Luk

Barcelona-boss om VAR: Fungerer ikke godt

| La Liga | 28 kommentarer

Infoboks

Cadiz - Barcelona
La Liga (05/12)
Oddset 8,20 5,20 1,35
bet365 8,50 5,00 1,36

Barcelonas Josep Maria Bartomeu er ikke tilfreds med brugen af VAR i La Liga og opfordrer nu til, at der kigges på det igen. 

VAR kom i fokus i La Liga i weekendens El Clasico, da Real Madrid blev tilkendt et straffespark mod Sergio Ramos begået af Clement Lenglet.

Efter kampen beklagede Barca-træner Ronald Koeman sig, da han ikke mener, at VAR-kendelserne fordeles ligeligt, og præsident Josep Maria Bartomeu stemmer i. 

Bartomeu understreger, at klubben vil undersøge historien om, at linjedommeren fra El Clasico under kampen sagde til kampens dommer, at der ikke var straffespark.

- Barcelonas bestyrelsesmedlemmer er tilhængere af VAR som et teknologisk værktøj, men mener ikke, at det har levet op til niveau, siger Bartomeu ifølge Marca.

- Det er der også andre klubber, som har talt om, og vi opfordrer det spanske fodboldforbund til at kigge på det omgående.

- Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der findes lydoptagelser af linjedommerens samtale med dommeren fra Barcelonas kamp mod Real Madrid. Det vil vi nu analysere.

- Vi har efterlyst endnu en gennemgang af VAR i noget tid, og nu opfordrer vi til en fælles gennemgang fra de professionelle klubber. Som Ronald Koeman siger, kan det ikke være rigtigt, at det fungerer på én måde i én kamp og på en anden måde i den næste.

- Straffesparket i El Clasico, som nogle mener var godt nok, mens andre mener, det ikke skulle være dømt, ændrede på kampens forløb.

Barcelona har hentet syv point i de første fem kampe i La Liga.


Af Mikkel Nøhr

28 kommentarer

mikepdk 09:25          
Hvor jeg dog hader den mand... Han har dog ret i at VAR er en skandale. Så sent som i går aftes i kampen mellem Milan og Roma var det tydeligt at VAR enten ikke bliver brugt, eller bliver brugt forkert.
TJensen 09:35          
Utroligt uværdigt igen fra den mand!Som en ung Piquet der ikke kunne slippe og bare skulle grave når det ikke lige gik som han forventede.

Jeg er dog enig i at VAR skal kigges igennem, for det er stadig uklart hvornår det skal bruges, ja og hvordan.

At så klage på at ËN dommer ikke mente der var straffe, når kampens hoveddommer går ud og kigger igennem hændelsen og dømmer et helt OK straffe, ja det taler jo for sig selv.

Er man så dum at man holder andre i trøjen, skubber, eller takler i feltet, ja så tilbyder man jo at der dømmes straffe da det jo ikke er lovligt!
Det der jo er mest latterligt i situationen er jo at Ramos ikke har en chanse for at nå bolden, men der holdes fast alligevel. tsk tsk...
Stagger Lee 09:42          
Det kunne i øvrigt klæde med en opfølgende artikel på dommerens ageren i Classico. Når nu lydoptagelserne bliver nævnt, hvorfor så ikke følge op dem?
Stagger Lee 09:46          
Pointen her er jo, at der rent faktisk er frispark til Lenglet, hvilket assistant referee pointerer flere gange over for dommeren.
DenTyndeMandPige 09:50          
Bartomeu passer godt til Barcelona anno 2020. En ynkelig præsident i en ynkelig klub fyldt med ynkelige spillere.

Hvor jeg dog savner Barcelona fra 90´ og 00´
bruger 129616 10:05          
Koncentrere dig om dit eget job.
LosBlancos 10:05          
Og de bliver ved. Det er simpelthen en ynkelig klagestrøm der klinger hult, når det kommer fra Barcelonalejren. Under sidste sæsons El Clasico fungerede VAR åbenbart helt fint, på trods af to klokkeklare straffespark til Varane, som ikke blev kigget igennem?
Men når det så endeligt går lidt i mod Barcelona, så er dommeren købt, så er det Real Madrid der styrer VAR-rummet, så er VAR kun mod Barcelona osv. Det er kvalmende at læse, især når det kommer fra en klub med så meget dobbeltmorale, og som om nogen ikke er i position til at føle sig snydt.

Få nu noget format i den klub og kig lidt indad.
Fredag 4. december
Torsdag 3. december