Luk

Barcelona-præsident vil udskyde afstemning

| La Liga | 7 kommentarer

Infoboks

Barcelona - Osasuna
La Liga (29/11)
Oddset 1,28 6,10 9,50
bet365 1,28 6,00 8,50

Efter planen skal medlemmerne af FC Barcelona stemme om et mistillidsvotum til præsident Josep Maria Bartomeu på søndag og mandag, men hovedpersonen vil have det udskudt. 

Josep Maria Bartomeus popularitet kan hos flere Barcelona-fans ligge på et meget lille sted. 

I manges øjne har han været den altoverskyggende skurk i klubbens svingende resultater de senere år, hvor holdet samtidigt har måtte kigge længere efter spilletid til egne talenter, som tidligere kendetegnede holdet. 

Kulminationen på dette faldt i sommer, da Lionel Messi truede med at forlade klubben, da han var utilfreds med ledelsen. 

Sidenhen har medlemmer af klubben samlet over 16.000 stemmer mod præsidenten, hvilket medfører en afstemning om mistillidsvotum, der efter planen skal afholdes den kommende søndag og mandag. 

Det vil Josep Maria Bartomeu have udskudt, da han ikke mener, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at afholde en afstemning lige nu på grund af corona.

I et tre sider langt brev til Pere Aragones, der er fungerende præsident i Katalonien, skriver Barcelona-præsidenten blandt andet. 

- Vores stemmeberettigede har en gennemsnitsalder på 58 år, og mere end 40.000 af dem er over 60 år. Det er vores største bekymring, at vi undgår, at vores handlinger bringer nogle af dem i fare for at blive smittet grundet deres sårbarhed, skriver Josep Maria Bartomeu. 

Uanset hvad skulle der senest til marts være præsidentvalg i klubben, hvor Bartomeu ikke kan genopstille.

Spanske medier har spekuleret i, at Bartomeu hænger fast i præsidentposten indtil marts, da han risikerer at hæfte personligt for, at klubben har underskud. Dette er dog ikke bekræftet. 

Bartomeu sidder lige nu i møde med resten af klubbens øverste ledelse for at diskutere tingenes tilstand og skal efter sigende mødes med Pere Aragones senere i dag. 

Skulle dette ende med, at et valg bliver fastholdt til søndag og mandag, så mener flere af de store spanske medier - blandt andet Sport - at Bartomeu vil trække sig selv i aften. 


Af Andreas Roesen

7 kommentarer

Crusader 13:11          
Han har en pointe, men så klam som han har fremstået indtil videre, tvivler jeg på at han bekymrer sig om andet end hans stolthed.
Siempre 13:44          
Det er helt utroligt, hvordan han holder fast med næb og kløer. Manden er SÅ upopulær og han hæfter sig fast ved at han er den rette for klubben. Bartomeu er den mest uduelig præsident i klubbens historie, en klovn af dimensioner. Klubben skal have ro og tid til at genopbygge, og det får de ikke med ham som præsident. BartomeuOut.
AndersUlv 14:00          
Han kan jo bare trække sig. Så udsættes medlemmerne ikke for covid-19-fare under afstemningen.
JallaKongen 15:25          
Han burde jo helt klart bare trække sig.
Han ved at han skal ud senest i marts måned, og han ved velsagtens at han er mega upopulær.
Derfor hvis han vil klubben det bedste, jamen så trækker han sig før han bliver sparket ud på røv og albuer.
TJensen 17:44          
Kunne jo være at han ikke får medhold i brevet og derefter med bare lidt ære i behold kan trække sig for han mener det er uforsvarligt at afholde dette valg over 2 dage og risikere liv.

Jeg tror det dog ikke på alvår, men man får håbe for klubben og LaLigas fremtid at der findes lidt anstendighed tilbage i ham.
antifodbold1 20:48          
han er en diktator, der har taget klubben og barca fans til fange. ny klynger han sig til magten, som et barn holder et stykke legetøj. han ska bare kyles ud med det samme. han er fløjtende ligeglad med covid. covid er den eneste grund til at fansene ikk har smadret og skreget løs af ham på stadion. han ville være pebet ud i hver kamp.
Tirsdag 24. november