Luk

Luk

Barcelona-sejr efter sen scoring mod Alaves

| La Liga | 12 kommentarer

Infoboks

Alaves - Barcelona 0-1
La Liga
87' 0-1 Frenkie de Jong
90' 0-1 Jose Luis Mendilibar

Uden at imponere slog FC Barcelona søndag aften Alaves ude med 1-0, da de to hold mødtes i La Liga. Martin Brathwaite fik ikke spilletid for gæsterne, der havde det svært i offensiven.

FC Barcelona skulle forsøge at spille sig tættere toppen i den spanske La Liga, da Xavis tropper søndag mødte Alaves på udebane.

På papiret ventede der catalanerne, der startede med Martin Brathwaithe en overkommelig opgave, da Alaves før opgøret indtog ligaens 19.-plads.

Første halvleg bød dog på en uinspirerende omgang fra de gæstende favoritter.

Til trods for et massivt spilovertag, der lå på omkring de 75 % boldbesiddelse, kreerede Barcelona stort set ingen chancer, da spilomgangen var for langsom og kreativiteten nærmest fraværende.

Barcelonas største chance opstod i det 30. minut, da et par afretninger i Alaves-forsvaret var lige ved at ende med et selvmål, men bolden gik dog et en meters penge forbi mål.

Alaves ville stort set ingenting udover at forsvare sig dybt i første halvleg, men alligevel kom de frem til en stor chance i halvlegens afslutning.

Hjemmeholdet pressede Barcelona ud i et boldtab, og efter en fin stikning kom Pere Pons frem til en helt fri afslutning på Ter Stegen, men Pons' afslutning lod sig meget tilbage at ønske og sad lige midt på den tyske målmand.

Dermed gik holdene til pause med stillingen 0-0.

Luuk de Jong var lige ved at nå frem til et fladt indlæg i det 48. minut, men hollænderen kunne lige akkurat ikke få foden på bolden.

Få minutter efter varLuuk de Jong var på spil i Alaves-feltet, men igen manglede hollænderen lige det sidste for at gøre situationen rigtig farlig.

Barcelona fik generelt sat flere tempofyldte pasninger sammen i anden halvleg og var mere målsøgende i deres udtryk, men Xavis hold havde svært ved at spille sig igennem et kompakt Alaves-forsvar.

Kampens hidtil største chance tilfaldt en kombination af de Jong og Piqué i det 63. minut, der begge kæmpede om at sparke et giftigt slået indlæg i kassen, men igen klarede Alaves-forsvaret og målmand Pacheco frisag. Den burde især Luuk de Jong have sendt i kassen.

Alaves appellerede for et straffespark i det 74. minut. Thomas Pina lavede en tunnel på Nico Gonzalez og løb dernæst ind i Barcelona-forsvareren, men situationen blev ikke takseret til et straffespark af kampens dommer.

Joselu kom i det 78. i en meget gunstig situation, da Alaves-angriberen i høj fart satte panden på et giftigt indlæg fra højresiden. Joselus afslutning gik dog få meter forbi Ter Stegens mål.

I det 87. minut kom så forløsningen for Xavis tropper.

Ferran Torres blev fundet med en fantastisk flænsende aflevering af Jordi Alba, og så kunne Torres lægge bolden til rette for Frenkie de Jong, der let kunne bringe Barcelona på sejrskurs.

Flere scoringer faldt der ikke i opgøret, og dermed kunne Xavi sammen med holdet juble over tre point efter en ikke videre imponerende kamp af catalanerne.

Med resultatet ligger Barcelona nu på femtepladsen i La Liga, hvor Alaves endnu er at finde på 19.-pladsen.


Af Peder Carlsen

12 kommentarer

Vingsted 22:51          
24-76 i bold besiddelse, 1-10 i hjørnespark.. Og alligevel kun én 0-1 sejr over et bundhold. Amen.
Slettet(541732220402) 22:53          
Det er vist det man kalder en ret kedelig kamp. Frenkie viste i det mindste mere i 2 halveg end han har gjort de første 6 måneder af sæsonen.
Dorffinho 22:53          
24-76 i bold besiddelse, 1-10 i hjørnespark.. Og alligevel kun én 0-1 sejr over et bundhold. Amen
Og den kunne alligevel nemt have endt 1-1 eller 2-1. Barca var rystende dårlige!
Fodboldtilskuer00 22:54          
Sikker og nemt sejr... viser hvor meget der mangler og Dest er pivringe.
Chris4700 22:55          
Er med på at det er meget op af bakke lige pt. med mange udebanekampe i streg, og at det må tære på spillerne. Men alligevel bekymrende at der bare er nul gejst og vilje blandt spillerne. Shit det går langsomt, både med og uden bolden. Gejst og vilje var netop hvad jeg havde håbet Xavi ville få pisket ind i truppen.
Den landsholdpause kommer på et godt tidspunkt. Må håbe Camp Nou kan give et tiltrængt boost mod Atletico

Men i sidste ende, 3 vigtige point i en runde hvor nogle af de nærmeste konkurrenter smed point.
Maradona-Messi 22:56          
Ganske enkelt en forfærdelig kamp! ALT er galt; dårlig boldomgang, dårlig indstilling, dårligt forsvarsspil (ikke kun af forsvarsspillerne), stort set inge åbne chancer, ingen plan... fortsæt selv listen!
Jeg er på ingen måder fortaler for at fyre Xavi, men der er INTET sket ift Koeman; det er nøjagtigt den samme gang jammer!
Konsulenten 23:03          
Er Martin ikke klar siden han ikke spiller?
Fredag 27. maj