Luk

Barrett og Bielefeld tog sejren i danskerduel

| Bundesliga | 0 kommentarer

Infoboks

Stuttgart - Bielefeld 0-1
Bundesliga
19' 0-1 Masaya Okugawa
Bochum - Hoffenheim 2-0
Bundesliga
66' 1-0 Soma Novothny
76' 1-0 Manuel Riemann
90' 2-0 Milos Pantovic

Jacob Barrett Laursen og Bielefeld hentede lørdag sæsonens første Bundesliga-sejr, da Nikolas Nartey og Stuttgart blev besejret med 1-0 på eget græs. Andetsteds i rækken tabte Hoffenheim 2-0 il Bochum, og Robert Skov måtte udgå med en skade efter en times spil.

Der var dømt danskeropgør i bunden af Bundesligaen, da Stuttgart og Nikolas Nartey hjemme tog imod Bielefeld og Jacob Barrett Laursen.

På forhånd var gæsterne pressede under stregen, hvor kun Fürth havde haft en dårligere sæsonstart, og de var derfor på jagt efter alle tre point i det sydtyske.

Stuttgart kom ellers bedst fra start i opgøret, hvor de med korte afleveringer spillede kontrolleret, men det ændrede ikke på, at det var Bielefeld der kom på 1-0 efter tyve minutters spil.

Masaya Okugawa kunne således bringe Bielefeld og Barrett i front på en assist fra Patrick Wimmer. Den japanske fløjspillers scoring blev godt nok gennemset for offside, men VAR-rummet fandt ingen grund til at annullere målet.

Herfra sad Stuttgart på spillet, mens begge hold fik afsluttet, og det var Stuttgart der var tættest på før pausefløjtet, men desværre for Daniel Didavi blev hans afslutning kort før pausen rettet af.

Dermed gik de to hold til pause ved stillingen 1-0 til Bielefeld.

Tre gange træværk for Bielefeld

Kort inde i anden halvleg var Jacob Barrett tæt på at udbygge føringen for sit mandskab, men afslutningen fra danskeren sejlede langt over målet trods godt opspil.

Generelt lignede kampbilledet første halvlegs, hvor Stuttgart havde det meste af spillet, mens Bielefeld kom til chancerne.

Med 20 minutter igen burde Andres Andrade således have fordoblet føringen for gæsterne, men hans hovedstød blev taget af stolpen, før det hoppede ud til målspark.

Med ti minutter tilbage af opgøret var Nikolas Nartey involveret i en voldsom hovedstødsduel, og danskerens kollision med Patrick Wimmer medførte, at den østrigske angriber måtte lade sig udskifte efterfølgende.

Bielefeld lod sig dog ikke kue af udskiftningen af angriberen, for få minutter senere var Amos Pieper tæt på at lukke og slukke, men nok engang var træværket i vejen for gæsterne, da bolden kanonerede af overliggeren.

Og bare to minutter senere var den gal igen, da Janni-Luca Serra nok engang bragede bolden på overliggeren, og Stuttgart kunne altså prise sig lykkelige for, at de ikke var bagud med mere end 1-0.

Det holdt til slutfløjtet, og dermed kunne Bielefeld fejre sæsonens første sejr, som bragte holdet op på otte point.

Stuttgart er blot få point foran på en 14. plads, og det ligner altså en tæt bundstrid i Bundesligaen. 

Skov skadet i Hoffenheim-nederlag

Andetsteds i Bundesligaen var Robert Skov og Hoffenheim på opgave imod Bochum.

Den kamp sluttede brat for danskeren, som efter en times spil måtte lade sig udskifte med en skade.

Få minutter senere kunne Skov, der havde spillet kampen fra venstre wingback, så se sit hold komme bagud med 1-0, da Soma Novothny bragte holdet i front med et hovedstød.

Ti minutter senere burde det også have været 2-0, men Manuel Riemann bragede det tildelte straffespark over mål.

Det nåede dog at blive 2-0 for værterne, da Milos Pantovic lukkede og slukkede dybt inde i overtiden.

Sejren betyder, at Bochum tog vigtige skridt væk fra bunden, hvor de nu ligger nummer 10 med 13 point, blot et enkelt point efter Hoffenheim på rækkens tiendeplads.


Af Cillian Murphy
Mandag 17. januar