Luk

Basel cruisede forbi Frankfurt

| Europa League | 0 kommentarer

Infoboks

Basel - Eintracht Frankfurt 1-0
Europa League Slutspil
88' 1-0 Fabian Frei

FC Basel er klar til kvartfinalerne af Europa League, efter de besejrede Frankfurt med samlet 4-0. 

Frederik Rønnow sad på bænken, da han og resten af Frankfurt-mandskabet var på besøg hos FC Basel i ottendedelsfinalen af Europa League.

Første opgør var endt 3-0 til schweizerne, så det var mildt sagt en svær opgave, der ventede Frankfurt.

Den tanke havde muligvis også plantet sig hos tyskerne, der i hvert fald ikke kom stormende ud fra kampens start trods deres desperate behov for at score tre mål.

Faktisk kom Basel til første halvlegs to bedste chancer omkring den halve time.

Først forsøgte Silvan Widmer sig med en flad afslutning i højre side af målet, som Kevin Trapp dog reddede.

Få minutter senere forsøgte Widmer sig med en afslutning det samme sted, men denne gang tættere på mål, men nok en gang leverede Trapp en glimrende redning i Frankfurt-målet.

Efter pausen åbnede kampen sig mere op, hvor både Basel og Frankfurt kom til fine muligheder for at bringe sig foran.

Silvan Widmer var ikke færdig med at teste Trapp, men denne gang afsluttede han lige i målet, så den tyske keeper denne gang kunne redde uden det store besvær.

Efter 55 minutters spil fik Frankfurt en gylden mulighed for at bringe spænding ind i opgøret, men Danny da Costa sparkede en ripost snert forbi stolpen.

Kort efter gled Dominik Kohr gennem Basel-forsvaret, inden han forsøgte at runde Basel-keeperen, men det lykkedes han ikke med.

Med et kvarter igen var Kevin Trapp igen redningsmanden for Frankfurt, da Eray Comert afdriblede et par tyske forsvarere, inden han sendte en hård, flad afslutning mod mål, som Frankfurt-målmanden fik pareret væk.

Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid kunne Trapp ikke holde stand længere, da Fabian Frei modtog bolden på kanten af feltet efter nogle gode Basel-kombinationer.

Han fik nærmest lov til at spadsere i gennem tyskernes defensiv, inden han afdriblede Trapp og lagde den i det tomme mål.

Det blev også kampens eneste scoring, hvilket betyder, at Basel er klar til kvartfinalen efter en samlet 4-0-sejr.

I kvartfinalen venter Shakhtar Donetsk på tirsdag.


Af Andreas Roesen
Søndag 16. maj
Lørdag 15. maj