Luk

Basel undgik fiaskoen mod Anorthosis' ti mand

| Europa League | 0 kommentarer

Basel var foran med 3-0 over cypriotiske Anorthosis, der med ti mand var tæt på at fuldende et utroligt comeback, men de tabte i sidste ende 3-2.

Basel tog sig af den store favoritværdighed, da de hjemme tog imod cypriotiske Anorthosis i kvalifikationen til Europa League.

Silvan Widmer scorede som planlagt efter fire minutter, inden Samuele Campo udbyggede føringen efter 12 minutter spil.

Gæsternes armener Hovhannes Hambardzumyan gjorde det ikke lettere for udeholdet, da han sendte bolden i eget net efter 21 minutters spil.

Basel sad derfor mere end tungt på spillet, men efter 45 minutter spil skabte Brano Vrgoc spænding tilbage i opgøret med målet til 3-1.

I anden halvleg forsøgte Tornike Okriashvili at skabe endnu mere spænding, op på akrobatisk vis lod han sig falde i Basels felt i jagten på et straffespark.

Så let kunne han dog ikke falde, vurderede dommer Radu Petrescu, og så viste han Tornike Okriashvili sit andet gule kort.

Et kvarter senere pegede dommer Radu Petrescu dog på ellevemeterpletten, hvor Giorgi Kvilitaia scorede til 3-2.

Nervøsiteten sneg sig herefter ind hos Basel-spillerne, og det blev ikke bedre af, at Julian Vonmoos spændte ben for sin modstander og fik vist sit andet gule kort med to minutter igen.

Ti mod ti lykkedes det dog ikke gæsterne at fuldende comebacket, og så kunne Basel ånde lettet op og forlade banen med en 3-2-sejr.

Andetsteds i Europa League-kvalifikationen vandt Legia Warsawa med 2-0 over Drita og er derfor ligeledes klar til næste runde.


Af Lasse Rene
Lørdag 15. maj